"Pištící" Lanovka při -20-ti stupních mrazu

Diskusní forum Daewoo Lanos Clubu.

Moderátor: Blue Lanos

Mareman

"Pištící" Lanovka při -20-ti stupních mrazu

Příspěvek od Mareman »

Mimo těch problémků při těchto krutých mrazech, který jsem tu nebo v sekci Nexia četl jako je přilepená spojka nebo zamrzlá rychlost, mě spíš točí že když nastartuju, tak mi to z motoru asi minutu jakoby piští. Nevím jestli je to zmrzlej řemen bo co, a taky nevím jestli se třeba nemůže přethnout......jestli je to teda řemen :? Ten zvuk pištění je vcelku intenzivní. Dělá to někomu taky? :?:
Kia Carens 2013 - 1,6 GDi Exclusive
Reklama

mrk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrk »

pistanie, hmm, ja som pocul tolko vseliakych zvukov ked som nastartoval ze som sa ani nevedel sustredit na to ako tie zvuky potom popisat :roll:

ale trvalo to kratko, urcite nie minutu, mozno 10-15 sekund
Daewoo Lanos 1.5
Škoda Octavia 1.6
igor.ma

Re: "Pištící" Lanovka při -20-ti stupních mrazu

Příspěvek od igor.ma »

Neboj, mne to dnes rano pri -23 C tiez hadzalo vseliake zvuky, aj to pistalo, nieco ako remen. Zhruba po minute to stichne.
Daewoo Lanos 1,5 SX 12/97
Zdenči.x

Příspěvek od Zdenči.x »

aj mne sa tých zvukov oyýva hodne...to sa spraví ked stúpne teplomer... :lol: (aspon dúfam :lol: :lol: :lol: )
ninja3
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ninja3 »

U nás bylo včera -20 a dneska -21 stupňů a přesně jak píšeš. Pištění z motoru (asi něco jako řemen), cca po 1 minutě docela ok. Při -10 stupních to nedělalo. Tak jsem taky zvědavej. :)
HHR LT, LPG, r.v. 2009, 17'' ALU Borbet
spotřeba cca 11 ltr. LPG
http://www.ilkyok.taekwondo.cz
Akri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Akri »

tak to vypada, ze to budou asi na mraz alergicky hlavne vase 1,4 :)
Ja kdyz parkuju venku a otocim, jsou slyset taky desivy zvuky, ale spis tupy a je to od toho jak je vsechno ztuhly, ale pisteni ne :shock:
No kdyz vim, ze mi odchazi klinak, tak spis dela takovej znamej zvuk po nastartovani cccccccccccccccccccccccccccccccc, auto tak divne syci, a potvrdil to i Blue, presnej zvuk i u neho ;)
ObrázekAKRI - (byl) Muž z Ria !
:!: AVEOtici všech zemí, spojte se :)
vado
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vado »

No, mne to praveze pri zime nepisti. Idu z toho vsetky mozne "kombajnove" zvuky, vratane takeho, ako keby bol na klinovom remeni nejaky vystupok, ale pistanie nie. Popiskavat to zacne, az ked sa nahreje. Alebo v lete. V servise povedali, ze je to spojka na kompresor klimatizacie a ze je to uplne normalne. Toto info mi dali vo viacerych servisoch, tak asi na tom nieco bude.
V.

S100, rok vyroby asi 1972. Nech je jej magnet na srotovisku lahky.
Lanos SX sedan, r.v. 1998, 1.6/16V, modra metaliza - ma noveho majitela
Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, cierna metaliza Phantom Black

Audi A4 limuzina, automat, Briliant Black
eMKa Slovensko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eMKa Slovensko »

Kedze som vcera vecer tvrdil Maremanovi ze mne to nepisti, musim sem napisat ze dnes rano uz pistalo, a tymto Vas prosim, ak mate nejaky problem z autom alebo sa Vam nieco nezda NEPYTAJTE SA MA, lebo na druhy den to mam aj ja :lol: :lol: :lol:
LANOS eMKa Slovensko, http://www.lanosclub.com
Obrázek
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
Mareman

Příspěvek od Mareman »

eMKa Slovensko píše:Kedze som vcera vecer tvrdil Maremanovi ze mne to nepisti, musim sem napisat ze dnes rano uz pistalo, a tymto Vas prosim, ak mate nejaky problem z autom alebo sa Vam nieco nezda NEPYTAJTE SA MA, lebo na druhy den to mam aj ja :lol: :lol: :lol:
Dneska se mi tak zamlžilo sklo že jsem to málem napálil do protijedoucího autobusu.........nestalo se ti to taky? :lol: :mrgreen: :lol:
Mareman

Příspěvek od Mareman »

Akri píše:tak to vypada, ze to budou asi na mraz alergicky hlavne vase 1,4 :)
Ja kdyz parkuju venku a otocim, jsou slyset taky desivy zvuky, ale spis tupy a je to od toho jak je vsechno ztuhly, ale pisteni ne :shock:
No kdyz vim, ze mi odchazi klinak, tak spis dela takovej znamej zvuk po nastartovani cccccccccccccccccccccccccccccccc, auto tak divne syci, a potvrdil to i Blue, presnej zvuk i u neho ;)
Ty si hlavně dávej bacha, páč až ti jednou auto po nastartování začne tikat tak to není mrazem, ale tím žes někoho opravdu hodně nasral a dal ti tam bombu :lol: :mrgreen: :lol:
Smells

Příspěvek od Smells »

Taky me to pistelo.Navic kdyz sem chtel pustit po nastartovani spojku tak se auto zacalo rozjizdet a kupodivu tam nebyla ani rychost.Nevim cim to mohlo byt protoze posledni zarazena rychlost co tam byla pred neutralem byla zpatecka ale auto se rozjizdelo dopredu :)
Takze sem musel stat na spojce do te doby nez se to trosku zahralo a pak az jsem mohl jit oskrabat sklo :D
Vidim,ze si s Lanosem uzije jeste hodne legrace :lol:
Obrázek
Škoda Felicia 1.3,40 kW,1995
Ex Daewoo Lanos 1.5 S, r.v.2000,barva 56U - "kemr" :-)
Mareman

Příspěvek od Mareman »

Smells píše:Taky me to pistelo.Navic kdyz sem chtel pustit po nastartovani spojku tak se auto zacalo rozjizdet a kupodivu tam nebyla ani rychost.Nevim cim to mohlo byt protoze posledni zarazena rychlost co tam byla pred neutralem byla zpatecka ale auto se rozjizdelo dopredu :)
Takze sem musel stat na spojce do te doby nez se to trosku zahralo a pak az jsem mohl jit oskrabat sklo :D
Vidim,ze si s Lanosem uzije jeste hodne legrace :lol:
Jo, to už jsem zjistil taky. Asi tam zůstane napůl viset rychlost, takže když nastartuju a rovnou pustím spojku, tak to chcípne :? Musím ji pouštět pomalu, připadně ještě prošlápnout plyn.....pak to jde :roll:
Habron

Příspěvek od Habron »

Je ztuhlej olej v převodovce, takže se rotační pohyby přenáší právě prostřednictvím toho oleje na kola převodovky a vysoká viskozita oleje způsobí, že se auto začne rozjíždět.
Btw. v zimě je to častý jev u většiny aut.
ninja3
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ninja3 »

Taky to mám. :lol:
HHR LT, LPG, r.v. 2009, 17'' ALU Borbet
spotřeba cca 11 ltr. LPG
http://www.ilkyok.taekwondo.cz
ppp

Příspěvek od ppp »

Moje startovacie navyky bez problemov zabrania tomu aby sa auto pohlo. Mykne nim, ale nepopodide, pretoze ma zatiahnutu rucku, ktoru tam davam vzdy pred startovanim. tak ma to naucili a ma to aj vyznam, proste pred startvanim, vzdy vyradim alebo sa aspon uistim, ze nemam zaradene, zatiahnem rucku a zosliapnem spojku. takto som 3krat isteny, ze sa nikam nerozbehnem :). Keby som to robil ako volakto, ze len zosliapne spojku, tak sa moze raz stat ze v zmatku zabudnem aj to a bolo by potom kopu srandy :).

To pistanie by som tipoval na klinovy remen. Vlasten tam ani nic ine nema co pistat.
Odpovědět

Zpět na „LANOS“