zdravim, mam problem s radiom v nexii, je tam originalne radio "TANK" a kedze kazety nepouzivam, napadlo ma objednat "autokazetu" a prepojit nou radio s mp3playerom->
http://www.avelmak.sk/i-shop/foto.php?f ... an%20ACA30
kazeta prisla, skusal som ju v magnetofone doma a fungovala, avsak v autoradiu nechce fungovat. dam ju do radia a furt ju pretaca, ked ju otocim tak sa otoci spat (lebo sa da pretacat len do 1 strany), normalnu kazetu prehrava normalne, vsimol som si ze ked tam vlozim normalnu kazetu cistu tak ju tiez automaticky pretaca, pravdepodobne je tam nejaky mechanizmus ktory zisti ze s kazetou nie je vsetko v poriadku a preto ju pretaca. Ma niekto nejaky napad??
Problem s radiom
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
- Reklama
ten adapter som mal aj ja, sice od ineho vyrobcu. mal som ho na prepojenie autoradia SONY, ktore malo autoreverz a vyhladavanie pesniciek. tiez po zasunuti zacalo najskor chvilku pretacat jednu stranu jak audio kazety tak aj ked som tam dal adapter. ale rozdiel bol ten, ze ked je tam adapter a diskmen je vypnuty, tak radio pretacalo donekonecna az pokial som nezapol diskmen a nezacal hrat t.j. az pokym nezachytil nejaky signal. teraz som niekde videl modernejsi typ adapteru, nic sa nikam nezasuva, len k diskmenu/mp3 prehravacu pripojis vysielac a na radiu naladis tu spravnu frekvenciu a pocuvas, len cena je trosku inde.
Daewoo Lanos 1.5
Škoda Octavia 1.6
Škoda Octavia 1.6
-
- Kontaktovat uživatele:
to su trocha odlisne pripady - v tom sony radiu to islo preto, lebo po zasunutí potoci kazetu na obe strany, aby nasiel zac. pesnicky, takze ked pustis dicman si mysli, ze nasiel a slape...
v tom TANK-u to nejde pravdepodobne preto, lebo ta kazeta ma zabudovany pevny prevod, aby sa otacali unasace - niektorym radiam tento prevod nevyhovuje - mechanika detekuje nespravne odvijanie pasky a pokusa sa prepnut na druhu stranu... tam sa to opakuje, takze je to cvakanie reverzu dokola a zvuk nikde...
a co s tym...? no... asi nic... jedine, ze by si skusil tu pasku rozobrat a zmenit prevod...
v tom TANK-u to nejde pravdepodobne preto, lebo ta kazeta ma zabudovany pevny prevod, aby sa otacali unasace - niektorym radiam tento prevod nevyhovuje - mechanika detekuje nespravne odvijanie pasky a pokusa sa prepnut na druhu stranu... tam sa to opakuje, takze je to cvakanie reverzu dokola a zvuk nikde...
a co s tym...? no... asi nic... jedine, ze by si skusil tu pasku rozobrat a zmenit prevod...
ex: Chevrolet AVEO SE pearl black
ex: Espero 1.5 16V
ex: Espero 1.5 16V
myslis na nejaky dynamicky alebo tak? a neodvija sa od toho potom rychlost akou to prehrava? ze by som spravil modifikpvanu kazetu ze by som tam nechal pasku a dal ju nech ide mimo a dpolnil tam tu magneticku hlavu, len neviem ci mi to potom nebude zrychlovat/spomalovat pesnickypeter NR píše:to su trocha odlisne pripady - v tom sony radiu to islo preto, lebo po zasunutí potoci kazetu na obe strany, aby nasiel zac. pesnicky, takze ked pustis dicman si mysli, ze nasiel a slape...