Jaký máte tvar výfuku ?

DaewooForum pro Nubiry 1 a 2 generace

Moderátoři: Blue Lanos, koniQ

Tomáš

Jaký máte tvar výfuku ?

Příspěvek od Tomáš »

Dostal jsem se k řešení banálního problému , ale nastaly nečekané pochybnosti . Odešel mi koncový díl výfuku . Prkotina , navíc jsem to čekal , kouk jsem letmo pod auto , díra v zadním tlumiči . Včera jsem byl v Krči , koupil jsem nový , už v prodejně mě trošku zarazil tvar , ale byl jsem tam Matesem , tak jsem to nemohl porovnat.
Doma jsem pak zjistil , že ten nový je jakoby trojuhelníkového tvaru ( pochopitelně zaobleného), na autě mám čistý ovál. Trubky a délka asi souhlasí , podle hrubého odhadu, ale ten tvar mě zarazil. Teď jsem všude možně hledal výfuky ( na netu ) , i v katalogu dílů tady na fóru , většinou je v nákresech ten trojuhelník , ale našel jsem i ten ovál. Tak by mě zajímalo , v čem je rozdíl. Jaký tam máte vy ostatní ??? Na novém je originál nálepka , že jde o 1.6 , 16V Nubira I Kombi , takže to snad je ono .
Naposledy upravil(a) Tomáš dne pát led 13, 2006 09:36, celkem upraveno 1 x.
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
Reklama

Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

Pro porovnání , jsou to ty koncové díly , berte to jen informačně , jde o tvar , tyto fotky jsou jedna ze sedanu , takže koncová roura nehraje roli , já mám u obou koncovku na kombi.

https://www.chevroletclub.cz//album_pic.php?pic_id=896

a

https://www.chevroletclub.cz////album_pic.php?pic_id=897
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
simone
Kontaktovat uživatele:

tvar

Příspěvek od simone »

na mojom je tiež taky trojuholníkový výrobca Bosal. s dierou na konci :lol: :lol:
Brainman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brainman »

Ja mam Tomasi taky ten trojuhelnikovitej tvar, kupoval jsem ho v Drafelu
Renault Scenic RXi 2.0 IDE 16V 104kW Obrázek Daewoo Matiz I CD LPG
Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

...... nerozumím tomu , proč existují dva tvary , nejdřív jsem měl strach, že mi prodali na dvoulitr , ale ten má taky i ovál i trojuhel , tak nrevím , jinak ostatní modely HB a sedan se liší jen délkou a tvarem koncové routry , takže tam záměna není možná. Prostě jsou dva tvary , co kus to originál , akorát ten ovál je zezadu míň vidět , tak jsem zvědavej jak bude vypadat ten novej , ale v těchto mrazech budu radši ještě bublat , než se válet pod autem.
Richard

Příspěvek od Richard »

Mám nahnilej trojůhelník :lol: :lol: :lol:
Jinak Tomáši jak jsi spokojenej s Debicama???? jestli jsem to nepoplet :lol: :lol: odpověď dej do gum :lol:
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Kitt20098

Příspěvek od Kitt20098 »

To ja mam trojuhelnikovej, ale me to brumla a mlati vsude, nejen, ze je deravej ale taky vysypanej, ale aby toho nebylo malo, tak vsechny tri dily od katiku az dozadu. Sem na to hrdej, ale je zima hodne soli na cestach, tak pockam do jara.

Navic se resil, kolik budou kostovat, nekde mi rekli 2300,- za koncovej, tech prodejen bylo par, ale ne netu sem objevil lepsi ceny...Koncovej za 1400,- atd. Katalizator resit nebudu, jen ho vysypu , ale ty dalsi dva musim vymenit... Tot muj story :)
misaaa

Příspěvek od misaaa »

Já mam z Krče taky ten trojúhelníkovej, nevšiml jsem si ale že mi prodali na 1,6sw a ne ne můj 2.0HB, tak se pak musel uříznout kus na konci a dát spojka mezi 2 a tenhle koncovej díl, jinak je to myslím to samé.. :D Akorát mi trochu vadí, že je ten poslední díl tak moc vidět a neni schovanej, tak aby koukala jen koncovka, ale s tim se asi nic nenadělá..
Nubira HB 2.0 CDX, r.v.98, plná výbava
Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

misaaa píše:Já mam z Krče taky ten trojúhelníkovej, nevšiml jsem si ale že mi prodali na 1,6sw a ne ne můj 2.0HB, tak se pak musel uříznout kus na konci a dát spojka mezi 2 a tenhle koncovej díl, jinak je to myslím to samé.. :D Akorát mi trochu vadí, že je ten poslední díl tak moc vidět a neni schovanej, tak aby koukala jen koncovka, ale s tim se asi nic nenadělá..
To je právě ono , ten ovál tolik nečumí ..... :cry:
Brainman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brainman »

ale me ten trojuhelnikovej moc nekouka ven, urcite ne pod uroven koule
Brainman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brainman »

jinak pro vsechny sporilky, pokud nehodlate auto prodat za rok, tak doporucuju koupit bu znakovej nebo walker bosal, ty polsky sracky vydrzej tak rok a pul. Ne ze vyhnijou z venku ale hlavne zevnitr
V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

souhlasím,nevyplatí šetřit.Kolega koupil na škodovku nějakou polskou výrobu a za dva roky byl v pr........ i s výfukem
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

Dneska všechny výfuky vyreznou dřív zevnitř . ;)
misaaa

Příspěvek od misaaa »

Na Wagonu ten trojuhelník moc nekouká, to je pravda ale na mém HB se mi zdá že jo.. :D Ale vylepšíl sem ho koncovkou a chromovým nástřikem, tak to jde.. :lol:
Nubira HB 2.0 CDX, r.v.98, plná výbava
Habron

Příspěvek od Habron »

V.Brousek píše:souhlasím,nevyplatí šetřit.Kolega koupil na škodovku nějakou polskou výrobu a za dva roky byl v pr........ i s výfukem
Ale zase když nba jaře to auto chci prodat .... ;)
Odpovědět

Zpět na „NUBIRA“