katalizátor
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
- Reklama
Re: katalizátor
tak že ti ho dusi a auto nechce tahattibi píše:Ahojte, chcem sa spýtať ako zisťím že odišiel mi katalizátor.
- Ivan
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak.
P.S. Nevím, jak na Slovensku, ale píše se katalyzátor, ne katalizátor.
P.S. Nevím, jak na Slovensku, ale píše se katalyzátor, ne katalizátor.
Daewoo [deu] = velký přítel
Nexia² project
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
Včera večer jsem jel za Peugotem tuším 206 a koukám, něco mu svítí pod autem, koukám a koukám a když odbočoval zdálo se mi, že to byl KAT. Byl žhavej do oranžova!! . Je to možný???????? Podotýkám, že jsme jeli normálně po Praze tak 60 - 70 km/h. Ale co jinýho by mezi předníma kolama takhle svítilo??????? Vím, že provozní teplota Katu je až 800 C, ale nikdy jsem u žádnýho auta něco takovýho neviděl Že by se KAT takhle poroučel???
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
- Ivan
- Kontaktovat uživatele:
Tak to je opravdu divný....
Třeba měl sportovní průchozí svody...
Třeba měl sportovní průchozí svody...
Daewoo [deu] = velký přítel
Nexia² project
-
- Kontaktovat uživatele:
To je nějaká blbost. To se mi nezdá. Kdyby to bylo rozpálené do oranžova, tak co by po zastavení auta dělaly koberečky a různé odhlučňovací "vatelíny". Vždyť by to shořelo jak papírový čert. Nebyly to neony
dřív: NEXIA 1.5 8V, GLE, LPG-BRC
dnes Citroen Xsara Picasso 2.0 HDi
Nexia = srdeční záležitost
dnes Citroen Xsara Picasso 2.0 HDi
Nexia = srdeční záležitost
Pokud autu svítil kat, tak je to obvykle špatně spáleným benzínem v motoru a k jeho "dospálení" pak dojde právě v katu.
Kabinu to nepoškodí, ale vnitřek se může velmi snadno zapéct a zneprůchodnit.
Pro představu - vemte si hrst brček a dejte j k ohni. Spečou se a nebudou průchozí. To samé se stane v katu. Jednou jsem to zažil vlivem špatného čidla teploty pro ŘJ.
Kabinu to nepoškodí, ale vnitřek se může velmi snadno zapéct a zneprůchodnit.
Pro představu - vemte si hrst brček a dejte j k ohni. Spečou se a nebudou průchozí. To samé se stane v katu. Jednou jsem to zažil vlivem špatného čidla teploty pro ŘJ.
Na Nexii vzpomínám v dobrém , ale MPV je MPV
neválí se vám v garáži nepotřebná SPZ - v mé sbírce je pro ní místo,
neválí se vám v garáži nepotřebná SPZ - v mé sbírce je pro ní místo,
je to trocha OT, ale pred casom sme sa tu bavili o blikajucej kontrolke Check Engine, tak len hlasim, ze ked som vymenil zadny diel vyfuku (po tom, co mi urvalo uchytenie trubky v tlmici), tak a) jazdi to o dost lepsie, b) vzduchovy (! ) filter ma omnoho agresivnejsi zvuk, c) kontrolka sa odvtedy nezasvietila.
Tak to že kontrolka nezasvítila může být dáno tím, že pokud byl špatný koncový díl výfuku, tak lambda sonda změřila šptaný poměr O2 ve výfukových plynech a ECU to zjistila a vyhodnotila jako chybu.
A to že to lépe jezdí je jasné ...
A ten zvuk vzduchového filtru bych si vysvětloval tím, že to lépe jede, protože je větší přísun vzduchu do motoru a ten filtr je slyšet víc.
A to že to lépe jezdí je jasné ...
A ten zvuk vzduchového filtru bych si vysvětloval tím, že to lépe jede, protože je větší přísun vzduchu do motoru a ten filtr je slyšet víc.