Kontrolka motoru

Diskusní forum Daewoo Lanos Clubu.

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
Herb

Kontrolka motoru

Příspěvek od Herb »

Zdravím.Nestalo se Vám někomu,že by občas svítila kontrolka motoru(na palubovce vlevo dole).Někdy mi svítí a někdy ne.Pokud ale svítí tak ne ůplně.Její světlo není tak silné jak u ostatních kontrolek.Nevíte někdo co s tím?V servisu říkali,že je to nemoc Lanosů a prakticky to může být cokoli a nedá se to dobře odstranit.
Děkuji
Reklama

mrk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrk »

Nemoc Lanosu ? U Lanosa som o tom este nikdy necital (aspon si nespomiam), iba u Nexii.
eMKa Slovensko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eMKa Slovensko »

no neviem, ja toto pocujem tiez prvy krat, a lanos co ja viem tak ma ine nemoce a nie kontrolku motora, najvacsia nenmoc su plasty aspon podla mna v zime to trosku hrkoce po jamach ale o motore som este nepocul
LANOS eMKa Slovensko, http://www.lanosclub.com
Obrázek
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
mrk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrk »

no u mna tie plasty hrkocu riadne :roll:
Akri
Kontaktovat uživatele:

Re: Kontrolka motoru

Příspěvek od Akri »

Herb píše:Zdravím.Nestalo se Vám někomu,že by občas svítila kontrolka motoru(na palubovce vlevo dole).Někdy mi svítí a někdy ne.Pokud ale svítí tak ne ůplně.Její světlo není tak silné jak u ostatních kontrolek.Nevíte někdo co s tím?V servisu říkali,že je to nemoc Lanosů a prakticky to může být cokoli a nedá se to dobře odstranit.
Děkuji
Budes muset na diagnostiku aby si zjistil proc sviti ta tvoje, moje svitila kvuli spatne lamba sonde, ale taky mi to museli nejdriv vycist, to muze byt cokoliv, ale s tim, ze je to nemoc lanosu nesouhlasim, nevim o tom, ze by to nekomu bezduvodne svitilo, ci blikalo :roll:
ObrázekAKRI - (byl) Muž z Ria !
:!: AVEOtici všech zemí, spojte se :)
Herb

Příspěvek od Herb »

Děkuji za pomoc.Snad to bude ta lambda sonda,ale stojí celkem dost 2380Kč.Snad to vyjde,už mě to světýlko štve.
Akri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Akri »

Herb píše:Děkuji za pomoc.Snad to bude ta lambda sonda,ale stojí celkem dost 2380Kč.Snad to vyjde,už mě to světýlko štve.
Nestoji, ja platil 1200kc, nemam original, ale univerzalni a je uplne stejna ale je levnejsi, tady ji ma vic lidi, uz jsem to tu cetl, neni o nic horsi a ucel plni perfektne!
ObrázekAKRI - (byl) Muž z Ria !
:!: AVEOtici všech zemí, spojte se :)
Herb

Příspěvek od Herb »

Už vím čím to je.Špatná směs na pumpě a ta se nějak přepaluje v karbeci a ničí tu lambda sondu.Podle moudra z autoservisu,kde teď maj tyto zakázky denně.Tak šetřte s rozumem.Čus
Smells

Příspěvek od Smells »

Herb píše:Už vím čím to je.Špatná směs na pumpě a ta se nějak přepaluje v karbeci a ničí tu lambda sondu.Podle moudra z autoservisu,kde teď maj tyto zakázky denně.Tak šetřte s rozumem.Čus
Sakra toho Lanose s karbecem bych chtel videt :lol: To jsou asi v tom servisu pekni chytraci,kdyz ti rekli ze se ti to prepaluje v karbecu :)
Obrázek
Škoda Felicia 1.3,40 kW,1995
Ex Daewoo Lanos 1.5 S, r.v.2000,barva 56U - "kemr" :-)
eMKa Slovensko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eMKa Slovensko »

na nasich autach sa asi setrilo a nedali nam karbec :lol: :lol:
LANOS eMKa Slovensko, http://www.lanosclub.com
Obrázek
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
Návštěvník

Re: Kontrolka motoru

Příspěvek od Návštěvník »

Mne to také asi trikrat svitilo, kdyz jsem jel po dalnici pres 120 Km/hod a pak jsem to pri servisni prohlidce nechal proverit, vzali to na diagnostiku a zjistili take vadnou lambda sondu. Vymenili ji a od te doby jiz to nezlobi.

Jarda

Akri píše:
Herb píše:Zdravím.Nestalo se Vám někomu,že by občas svítila kontrolka motoru(na palubovce vlevo dole).Někdy mi svítí a někdy ne.Pokud ale svítí tak ne ůplně.Její světlo není tak silné jak u ostatních kontrolek.Nevíte někdo co s tím?V servisu říkali,že je to nemoc Lanosů a prakticky to může být cokoli a nedá se to dobře odstranit.
Děkuji
Budes muset na diagnostiku aby si zjistil proc sviti ta tvoje, moje svitila kvuli spatne lamba sonde, ale taky mi to museli nejdriv vycist, to muze byt cokoliv, ale s tim, ze je to nemoc lanosu nesouhlasim, nevim o tom, ze by to nekomu bezduvodne svitilo, ci blikalo :roll:
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

Ano takhle se většinou projevuje lambda často to dělá když jedete třeba ustálenou rychlostí na dálnici na chvíli se rozsvítí a zase zhasne . to co mu řekli v servisu já bych přeložil asi takhle lambda sonda ukazuje špatnou honotu spáleného výfuku a (tedy spíš nedochází k sinusovému kolísání signálu což je správné ) jednotka to považuje za chybu stačí většinou přidat nebo ubrat dojde k většímu zakolísání emisních hodnot a lambda občas změní signál a je to zase jakoby dobré . pomoc je jedině výměna a není nutno použít originál třeba Bosch dělá univerzální ;)
Odpovědět

Zpět na „LANOS“