Sedačky - dát je tam?

Moderátor: Blue Lanos

Topol

Příspěvek od Topol »

T-PK píše::lol: Majaas :) Fakt supr.. Každopádně chytne Matiz racer vzhled,takze si myslím,že rozhodně skořepiny ANO :) A fotka tvého bejváku s sedačkama nemá chybu -i
Dobrý nad ránem :D Sních 10-15 už klid -3st :cry:
No a co jim dát dobrej spodek a nechat je v tom obyváku :lol: :lol:
Ať nám jezdí a nezlobí :P
Reklama

Ondras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

Topol píše:No a co jim dát dobrej spodek a nechat je v tom obyváku :lol: :lol:
Ta žlutá příjde přečalounit a předělat na židli k PC :)
|\/| /\ '|' | '/.

byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
Ondras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

Tak už se to rýsuje. Vyrábím si ze dvou sešroubovaných (a pak i lepených) válcovaných L-profilů redukce mezi sedačku a Matizové lyžiny. Vnější lyžiny pak ještě příjdou poladit flexou - musí se uřezat držák někdejšího opěráku.

Obrázek
|\/| /\ '|' | '/.

byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

Koukám , jak to krásně pasuje , ty elka - dobrej nápad a čistá práce -i
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
Cross

Příspěvek od Cross »

Pekne si s tim hrajes. ;)
Nicmene to vypada, ze vysledek bude stat za to. -i
Daewoo Nubira Wagon, 2,0
Ondras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

Tak, první potvůrka je tam:

Obrázek

Ještě musím trošku laborovat s uchycením - chce to dát níž, asi cenťák směrem ven od osy auta a naklopit dopředu...

pozn. to čalounění středu není tak hnusné, ono je chycené suchýma zipama (dá se tak různě podkládat molitanem apod.) a zrovna tady ho tam mám jen tak hozené...
|\/| /\ '|' | '/.

Robert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robert »

Konečně radost z jízdy, kdy se nemusíš bát, že spolujezdce namáčkneš na okno při projetí levotočivé zatáčky :lol:

Mě se doma válí sedačky z CRX a z R19 16V, tak taky o něčem uvažuju 8)
Hein

Příspěvek od Hein »

Ondras píše:Tak už se to rýsuje. Vyrábím si ze dvou sešroubovaných (a pak i lepených) válcovaných L-profilů redukce mezi sedačku a Matizové lyžiny. Vnější lyžiny pak ještě příjdou poladit flexou - musí se uřezat držák někdejšího opěráku.

Obrázek
Co ty 4 šrouby M8 nebo M10 unesou sedačku v případě ..ehm.. nějaké nehody???-samozřejmě zaviněné někým cizím,že jak jinak
Matiz r.v.99,ujeto 85k km,s průměrem 5,35 l/100km
Ondras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

Albert_Hein píše:Co ty 4 šrouby M8 nebo M10 unesou sedačku v případě ..ehm.. nějaké nehody???-samozřejmě zaviněné někým cizím,že jak jinak
M8 - pevne verim, ze ano. Seriovou sedacku taky na pojezdech drzi 4x M8.
|\/| /\ '|' | '/.

Hein

Příspěvek od Hein »

Ondras píše:
Albert_Hein píše:Co ty 4 šrouby M8 nebo M10 unesou sedačku v případě ..ehm.. nějaké nehody???-samozřejmě zaviněné někým cizím,že jak jinak
M8 - pevne verim, ze ano. Seriovou sedacku taky na pojezdech drzi 4x M8.
Nejsem strojař,ale zkusím spočítat pevnostní kontrolu předepjatého šroubového spoje, namáhaného statickým resp. cyklickým zatížením, působícím jak v ose šroubu, tak i v rovině spojovaných částí
:lol:

tak mě vychází spíše M10,ale záleží na svěrné výšce....tu jsem tipl na 0,3 inche 8)
Přeji good luck při výpočtu pomocí MIT calc

Konstanty tuhosti spoje
Tuhost spojovacího šroubu cb 3301098.39 [lb/in]
Tuhost sevřených částí cm 15233757.63 [lb/in]
Výsledná tuhost skupiny přitěžovaných částí spoje c1 2978394.87 [lb/in]
Výsledná tuhost skupiny odlehčovaných částí spoje c2 30467515.26 [lb/in]
Montážní předpětí šroubového spoje
Maximální osová složka provozní síly Fa 1000 [lb]
Maximální radiální složka provozní síly Fr 0 [lb]
Minimální potřebná svěrná síla pro přenos radiální síly Fcmin 0 [lb]
Část osové složky provozní síly přitěžující šroub DF1 89.05 [lb]
Část osové složky provozní síly odlehčující sevřené součásti DF2 910.95 [lb]
Montážní předpětí spoje F0 1911.0 [lb]
Utahovací moment M 9.70 [lb ft]
Silové poměry zatíženého spoje
Změna předpětí ohřátím spoje na provozní teplotu DF0T 0.00 [lb]
Ztráta předpětí trvalou deformací (sednutím) spoje DF0L 0.00 [lb]
Provozní předpětí spoje F0' 1911.00 [lb]
Zbytkové předpětí sevřených částí spoje F2 1000.05 [lb]
Výsledná vnitřní osová síla ve šroubu F1 2000.05 [lb]
Součinitel těsnosti (předpětí) spoje qa 1.000
Bezpečnost proti bočnímu posunutí qr 0.000

Výpočtová svěrná výška L 0.3 [in]
Skutečná výška sevřených částí LC 0.300 [in]
Matiz r.v.99,ujeto 85k km,s průměrem 5,35 l/100km
DannyFloyd
Kontaktovat uživatele:

Dokonalé...

Příspěvek od DannyFloyd »

Po dlouhé době zdravím všechny matýzáky :-)

Deawoo je Deawoo, ale potřebovali jsme přilákat Hyundai, tak nebyl poslední půlrok vůbec čas :-o Snad se to zlepší...

Co se týče sedaček, jen jediné: DOKONALÉ!!!

Danny

P.s.Doufám že mě Ondra někdy sveze :-D
Matiz 0,8 v základní výbavě, 4 kola a volant, ozdobné kryty kol, najeto 21.000 km (od 09/2004) :-)
Ondras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

Alberte, pekne to mas, ale vubec tomu nerozumim :(
Dane, svezu, neboj. Nejlip az tam budou obe a 4 bodove pasy, abys mi nevypadl :)
|\/| /\ '|' | '/.

V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

Ondras píše:Dnes jsem si přivezl z Ojczyzny tyto dvojčátka:

Obrázek
Obrázek
Obrázek

Podle toho, jak se pěkně vešly na zadní sedačky, počítám, že s montáží nebude problém :)

btw. nějak se mi v obýváku hromadí sportovní sedačky. Ještě, že je přítelkyně tak nekonečně tolerantní.
Ondráši,kup své přítelkyni kytku,má žena by mě určitě již vyhodila z bytu i s těmi sedačkami.Ještě si pamatuji na tvé toleratní sousedy,kteří ti tolerovali stříkání dílů na chodbě,těm kup zase lahvinku.Ale jinak hodnotím tvé počínání kladně,když jsem byl mladší,také jsem hodně vylepšoval,ale tehdy jsem neměl takové možnosti.A dnes již to mám za sebou a stačí mi,že auto je spolehlivé a odveze mě kam potřebuji.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
jakub

Příspěvek od jakub »

V.Brousek píše:Ondráši,kup své přítelkyni kytku,má žena by mě určitě již vyhodila z bytu i s těmi sedačkami.Ještě si pamatuji na tvé toleratní sousedy,kteří ti tolerovali stříkání dílů na chodbě,těm kup zase lahvinku.Ale jinak hodnotím tvé počínání kladně,když jsem byl mladší,také jsem hodně vylepšoval,ale tehdy jsem neměl takové možnosti.A dnes již to mám za sebou a stačí mi,že auto je spolehlivé a odveze mě kam potřebuji.
ja souhlasim, a pritakam, ze jsem za ondrasovu pritulku a sousedy rad (z toho, co zde prezentuje ...), protoze me tesi se divat na to, jak mu to jde a jak to resi a postupuje, fakt jo :lol:
Ondras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

Pritelkyne je tolerantni, ja snad trosku taky. Nenadavam, kdyz si roztaha treba svoje bebechy pro malovani na hedvabi apod. :)
|\/| /\ '|' | '/.

Odpovědět

Zpět na „MATIZ“