Rachot od praveho predneho kolesa a porucha ABS

Diskusní forum Daewoo Lanos Clubu.

Moderátor: Blue Lanos

petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

K té kontrolce já to myslel tak že když odpojíš jedno čidlo a ostatní né tak ti to vyhodí chybu protože to bere signál z těch ostatních a od toho cos odpojil to žádný nemá jinak sem koukal a nenašel sem nic pod 20 000 dokonce nějakou jednotku tlaku za 45 000 :cry:
Reklama

Caddy

Příspěvek od Caddy »

To vidím v případě opravy na sháněni starší z bouračky. Za ty peníze by byla půlka auta :cry: Ještě lepší je, že jsem všechno dal do původního stavu (čidla fungují, ABS funguje, jen rachotí, kontrolka nikdy nesvítí) a přesto mi ABS nejede a kontrolka vždy po aktivaci začne svítit. Mám spadno na reset řídící jednotky, pomůže to? Podle mě si zapamatovala chybu na ABS a teď ji neustále hlásí.
cudl

Čidlo ABS

Příspěvek od cudl »

Nevíte někdo kolik stojí čidlo ABS? A kde ho koupit nejlevněji? :shock:
igor.ma

Příspěvek od igor.ma »

U nas na Slovensku stoji predne cidlo ABS asi 1700 Sk. Cena je bez drziaka, ten stoji okolo 250 Sk a je ho treba vacsinou tiez vymenit.
Daewoo Lanos 1,5 SX 12/97
cudl

Díky

Příspěvek od cudl »

igor.ma píše:U nas na Slovensku stoji predne cidlo ABS asi 1700 Sk. Cena je bez drziaka, ten stoji okolo 250 Sk a je ho treba vacsinou tiez vymenit.
Dík za info. U nás jsem zjistil že stojí asi 1620 Kč. A na ten držák se budu muset teda informovat..
Akri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Akri »

Ja jsem netusil, ze s ABS jsou takove problemy, mne nejdriv bylo lito, ze ho nemam, ale ted vidim, ze je to mozna i dobre, zlobiva to casto? :roll:
ObrázekAKRI - (byl) Muž z Ria !
:!: AVEOtici všech zemí, spojte se :)
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

Málokdy občas odejde čidlo ale jinak sem viděl jediné tlakové čerpadlo který odešlo takže pohoda jo a ještě na Nexiích kabeláž od čidel takže pohoda ;)
Akri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Akri »

aha, tak uz me to zase mrzi, ze ho nemam :lol:
ObrázekAKRI - (byl) Muž z Ria !
:!: AVEOtici všech zemí, spojte se :)
FoXo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FoXo »

No a toto iste rachotenie robi aj mne s praveho predneho kolesa sa to ozyva ako som uz spominal v inom vlakne ked smomalujem pri brzdeni alebo niekedy ani nebrzdim idem strasne pomaly a strasny rachot. Skusim kamaratovi mechanikovy povedat o tych cidlach pripadne ist este na PC alebo do daewaa ci ma tiez poteia dakou super cenou. Len dufam ze to uz konecne vyriesim lebo je to uz na zlost :( A to som bol daky hrdy na svoje auticko :( Teraz mam chut ho prejst valcom :) Sa mi ani nechce jazdit ked zakazdym pocujem ten rachot buchot drzte palce aby som dostal znovuchut nan :)
FoXo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FoXo »

Takze po vymene drziaka rachotanie prestalo. Dufam ze sa mi to uz nevrati a ten drziak bol jedina pricina preco to robilo. Dakujem
Seat Altea XL 1,6 TDI
Ex. Daewoo Langos 1.6 16 V 3D, r. v. 1999, ABS, 2 x Airbag, El. predne okna, El. zrkadlo, El. stresne okno
Ex. Skoda Octavia 1 Tour 2008 1.6 + LPG
Moj Langos: https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?f=40&t=13996
-peha-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -peha- »

No alespon jedno pozitívum -i No nech sa Ti len tak darý ďalej a hlavne lacno :D Držím Ti palce viem čo je to študent :D
FoXo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FoXo »

-peha- píše:No alespon jedno pozitívum -i No nech sa Ti len tak darý ďalej a hlavne lacno :D Držím Ti palce viem čo je to študent :D
Diky :) Podobne :)
Seat Altea XL 1,6 TDI
Ex. Daewoo Langos 1.6 16 V 3D, r. v. 1999, ABS, 2 x Airbag, El. predne okna, El. zrkadlo, El. stresne okno
FoXo
Kontaktovat uživatele:

Re: Rachot od praveho predneho kolesa a porucha ABS

Příspěvek od FoXo »

No takze rachotenie sa ozvalo znovu ako som auto poskladal a uviedol do prevadzky isty cas to nerobilo aspon som to nepostrehol. Pretdym ako som pisal to zbuchotalo ked som sa pohynal, zacal cuvat alebo spomalovat a uz brzdit. Vymenil sa drziak a buchotanie prestalo avsak teraz mi to robi ked sa pohynam bud dopredu alebo ked zacnem cuvat. Nie je to furt ale v 90 % mi to spravi a je to dost neprijemne. Teraz teda neviem ci to je tym ze sa to ABS aktivuje alebo je to niecim inym ale zda sa mi blbost aby nieco rachotalo ked sa to aktivuje tusim pri cca 5 km/h ako to tu bolo spominane. Ked som to mal predtym rozobrate tak tie zubky boli dost aj kvazi zhrdzavene alebo chytali taku farbu :) Cidla predne sme merali tusim ze aj zadne a boli OK. Davat zbytocne kopec prachov za nove cidlo s pocitom ze to nemusi byt ono je krute.
Seat Altea XL 1,6 TDI
Odpovědět

Zpět na „LANOS“