kola podle TP
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
-
- Kontaktovat uživatele:
kola podle TP
Ahojte
Tak jsem se včera mrkl do TP a zjistil jsem, že můžu mít jen 13" kola. Je to možné? A je nějaká cesta, jak tam nechat připsat aspoň 14". Kvůli těm GSi brzdičům. Je to k ničemu. A ještě. Jaké rozměry pneu máte na 14".
Je 185 x 60 R14 optimální? Aby mi to někde "neškrkalo" o podběh, nebo lem. Když to dám o 40mm dolů.
¨Díky
Tak jsem se včera mrkl do TP a zjistil jsem, že můžu mít jen 13" kola. Je to možné? A je nějaká cesta, jak tam nechat připsat aspoň 14". Kvůli těm GSi brzdičům. Je to k ničemu. A ještě. Jaké rozměry pneu máte na 14".
Je 185 x 60 R14 optimální? Aby mi to někde "neškrkalo" o podběh, nebo lem. Když to dám o 40mm dolů.
¨Díky
dřív: NEXIA 1.5 8V, GLE, LPG-BRC
dnes Citroen Xsara Picasso 2.0 HDi
Nexia = srdeční záležitost
dnes Citroen Xsara Picasso 2.0 HDi
Nexia = srdeční záležitost
- Reklama
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: kola podle TP
Jjjj,normálně tuten rozměr a nikde tě to škrtat nebude...Já je tam měl,teď mam vetší a mam tam napsaný 14" ,ale mam tam 16"...Velkej TP ti nikdo nekontroluje...Když si to tak vezmeš tak skoro všichni co tu sou nemaj kola podle TPcubafire píše:Ahojte
¨Díky
- Blue Lanos
...v pripade poistnej udalosti...
http://www.cardomain.com/id/27101976
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
... a pri bouracce policajti zapisuji rozmery pneumatik, aby se to pak mohlo prekontrolovat.Blue Lanos píše:...v pripade poistnej udalosti...
Ale k rozumnejm hlinikovejm kolum dostanes certifikat, kde je uvedeno, na jake auta si to vyrobce kol nechal schvalit. A pokud je tam to Tvoje, tak Ti ta kola do velkeho technicaku dopisou.
- Blue Lanos
jj ale nas sqely system toto este nepodporuje fuck Samo za certif mam ale je mi to platne jak....
http://www.cardomain.com/id/27101976
U nás není problém (většinou) dopsat do TP kola, která tam původně nebyla, pokud výrobce disků má certifikát na příslušné auto.
Na druhou stranu se dá spoléhat na to, že pokud uděláš nehodu dostatečného rozsahu, tak nikoho nenapdane kontrolovat, jaký na autě jsou kola. To se stalo známému, kterej měl vepředu (schválený) 15" a vzadu 16" (samozřejmě neschválený) a nabořil náklaďák, hasiči kolem toho lítali a nikdo nezjišťoval, že tam má vlastně neschválený kola.
Na druhou stranu se dá spoléhat na to, že pokud uděláš nehodu dostatečného rozsahu, tak nikoho nenapdane kontrolovat, jaký na autě jsou kola. To se stalo známému, kterej měl vepředu (schválený) 15" a vzadu 16" (samozřejmě neschválený) a nabořil náklaďák, hasiči kolem toho lítali a nikdo nezjišťoval, že tam má vlastně neschválený kola.
-
- Kontaktovat uživatele:
14" kola má v TP 16V a 13" jen 8V,teda jestli to řikam správně,nejsem si jistej...Já taky,v techničáku mam napsáno 185/60/14 a mam tam 215/40/16 a pohoda...A to mě kontrolovali policajti a na nic se neptali...cubafire píše:No vždyť právě proto. Máte někdo 14" v TP? Zdá se mi, že na nich nějaké Nexie jezdí oficiálně. Pak by to nebyl problém zapat do TP.
A s tou nehodou je to pravda,když jí nezaviníš a budeš mít jiný kola nez v TP,tak to zacvakáš ze svýho...Takže jezdi opatrně...
- Ivan
- Kontaktovat uživatele:
Mám v TP 13" i 14" a jezdím na 15". Když nebude chtít pojišťovna platit, důvod si vždycky najde
Daewoo [deu] = velký přítel
Nexia² project
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
No ja kukaam do mojho technicaaku..
..no ..
V technicaku mam napisame "akymi kolesami" bolo auto vybavene pri kupe..
- predne 185/60 R14 82H
- zadne 185/60 R14 82H
Druh rafku:
-p 5.5J x14
-z 5.5J x14
..ale nikde tam nemaam dopisane ..ze tam nemozem dat napr. 13" z 8V Nexie..
..prip. na zimu dat pneu 165/70 R14
..taqze neviem.. "oc je ta debata"..
..co sa tyka poistovne...isiel by som sa opytat..
..ale ak este niekto plati havarijnu na NEXIU ..."taq je to blazon"..
..lebo ochota poistovne platit opravu NEXIE, pri jej dnesnej trhovej cene..
..je taqmer NULOVA...
..no ..
V technicaku mam napisame "akymi kolesami" bolo auto vybavene pri kupe..
- predne 185/60 R14 82H
- zadne 185/60 R14 82H
Druh rafku:
-p 5.5J x14
-z 5.5J x14
..ale nikde tam nemaam dopisane ..ze tam nemozem dat napr. 13" z 8V Nexie..
..prip. na zimu dat pneu 165/70 R14
..taqze neviem.. "oc je ta debata"..
..co sa tyka poistovne...isiel by som sa opytat..
..ale ak este niekto plati havarijnu na NEXIU ..."taq je to blazon"..
..lebo ochota poistovne platit opravu NEXIE, pri jej dnesnej trhovej cene..
..je taqmer NULOVA...