Tak bohužel, taky jsem to párkrát zkoušel, a kromě dvojnásobného přísunu bodů na Shell Smart žádné zlepšení .Topol píše:a jezdím na Shell V-Power.
Dekarbonizacia - cistenie MOTORA
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
- Reklama
Tak som pozeral ten link... no ten človek, čo ho dávaš ako odstrašujúci príklad to podľa mňa nepochopil - veď podľa toho čo napísal, tak doslova "lial" vodu na klapku - takto sa dá motor fakt len prepláchnuť...PeterMI_SK píše:tu je nieco o tej dekarbonizacie s vodou sa to uz preberalo a nasiel sa odvazlivec, ktory to skusil .....je pravda ze ked praskne tes. pod hlavou tak su valce ciste ako slza...len jedna mala nevyhoda......treba novu lambdu aj katalyzator.....a to potom je uz ovela lacnejsie zaplatit 5.000 za dekarbonizaciu kde to nebude nutne....
tu je ten link: http://www.forum.mazdaklub.sk/viewtopic.php?t=3459
"rozprašovať postupne do sania" podľa mňa znamená niečo iné.....
ex: Chevrolet AVEO SE pearl black
ex: Espero 1.5 16V
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
No to cistenie vodou tiez onoho casu komentovali aj v AUTO-MOTO-REVUE..
v suvislostiach z Mitsubishi...
potom pozerali "kukatkom do valcou" a tie boli ciste..
Co sa tyka V-Poweru, taq vnom umyvam karburatory,
a to tak ze ich necham cca den dva namocene..
..a ten nasadany karbon je potom prec..
co sa vsak tyka toho jazdenia na V-Power, si myslim,
ze bud by ste nanom museli jazdit od zaciatku,
prip. taqu dlksiu dobu, aby ste videli zlepsenie..
( ale pocitit by ste ho uz samozrejme nemuseli)..
v suvislostiach z Mitsubishi...
potom pozerali "kukatkom do valcou" a tie boli ciste..
Co sa tyka V-Poweru, taq vnom umyvam karburatory,
a to tak ze ich necham cca den dva namocene..
..a ten nasadany karbon je potom prec..
co sa vsak tyka toho jazdenia na V-Power, si myslim,
ze bud by ste nanom museli jazdit od zaciatku,
prip. taqu dlksiu dobu, aby ste videli zlepsenie..
( ale pocitit by ste ho uz samozrejme nemuseli)..
nedal som to ako odstrasujuci priklad.....ale ako priklad ze to niekto skusil.......ale o tej lambde a kate hovorim ja....ze ak sa ti dostane voda z chladiacej sustavy cez prasknute tesnenie alebo hlavu do spalovacieho procesu.....stale si to odnesie katalyzator a lambda sonda....u lambdy sa jej da este pomost pomocou kupelu v kyseline octovej aby sa z nej odstranil nanos mineralov a ineho boredelu.....ale kat si to odnesie tak ze ho potrha para, ktora v nom vznikne ........ pre zaujimavost v kate dochadza k dohoreniu zmesi pri teplote okolo 1200° C ak sa tam dostane voda, resp. para a ta sa ohreje na takuto teplotu tak roztrha velmi jemne keramicke kanliky v katalyzatore.................
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
ty pocuj ...PeterMI_SK píše:nedal som to ako odstrasujuci priklad.....ale ako priklad ze to niekto skusil.......ale o tej lambde a kate hovorim ja....ze ak sa ti dostane voda z chladiacej sustavy cez prasknute tesnenie alebo hlavu do spalovacieho procesu.....stale si to odnesie katalyzator a lambda sonda....u lambdy sa jej da este pomost pomocou kupelu v kyseline octovej aby sa z nej odstranil nanos mineralov a ineho boredelu.....ale kat si to odnesie tak ze ho potrha para, ktora v nom vznikne ........ pre zaujimavost v kate dochadza k dohoreniu zmesi pri teplote okolo 1200° C ak sa tam dostane voda, resp. para a ta sa ohreje na takuto teplotu tak roztrha velmi jemne keramicke kanliky v katalyzatore.................
..a nevyraba sa nahodou katalizator pri takmer 100% vlhkosti vzduchu ..??
Peter MI- No dobre, dobre - proste tomu BG zázraku, či ako sa to volá neverím...
Má to dve veci, pre ktoré tomu neverím už z princípu 1. spôsob reklamy a distibúcie 2. je to dokonalá vec z USA.... a ešte 3. je to drahé 4. po prečítaní viacerých článkov o tejto problematike mi tá demineralizovaná voda pripadá aspoň 2x účinnejšia a istá svojim zložením.
Sorry.................
Má to dve veci, pre ktoré tomu neverím už z princípu 1. spôsob reklamy a distibúcie 2. je to dokonalá vec z USA.... a ešte 3. je to drahé 4. po prečítaní viacerých článkov o tejto problematike mi tá demineralizovaná voda pripadá aspoň 2x účinnejšia a istá svojim zložením.
Sorry.................
ex: Chevrolet AVEO SE pearl black
ale pri 1200°C??? .......... a je tam dalsi faktor tlak od motora - para - a tlmic vyfuku ktory ciastocne bruzdi volnemu prechodu tlaku.....cize ak tam vznikne para tak je tam velky tlak ktory moze kat. poskodit......JRD McLAREN píše:ty pocuj ...PeterMI_SK píše:nedal som to ako odstrasujuci priklad.....ale ako priklad ze to niekto skusil.......ale o tej lambde a kate hovorim ja....ze ak sa ti dostane voda z chladiacej sustavy cez prasknute tesnenie alebo hlavu do spalovacieho procesu.....stale si to odnesie katalyzator a lambda sonda....u lambdy sa jej da este pomost pomocou kupelu v kyseline octovej aby sa z nej odstranil nanos mineralov a ineho boredelu.....ale kat si to odnesie tak ze ho potrha para, ktora v nom vznikne ........ pre zaujimavost v kate dochadza k dohoreniu zmesi pri teplote okolo 1200° C ak sa tam dostane voda, resp. para a ta sa ohreje na takuto teplotu tak roztrha velmi jemne keramicke kanliky v katalyzatore.................
..a nevyraba sa nahodou katalizator pri takmer 100% vlhkosti vzduchu ..??
Dalsia vec nijak tu nepresviecam o tej dekarbonizacii----dal som tu svoju skusenost....mozem zaslat aj video ak niekto ma zaujem a je ciste kazdeho vec ci tento proces podstupi alebo nie.......
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
..tomuto sa mi nejako nexe verit..Anonymous píše:ale pri 1200°C??? .......... a je tam dalsi faktor tlak od motora - para - a tlmic vyfuku ktory ciastocne bruzdi volnemu prechodu tlaku.....cize ak tam vznikne para tak je tam velky tlak ktory moze kat. poskodit......
ked prsi snezi mash uz len samotny nasavany vzduch vlhky..
..tlak vyfukovych plynou bude stale rovnaky, ci bude viac alebo menej "pary"....
katalizatoru vodna para urcite neublizuje...
..(tos keby ftom ta para stihla mrznut.. to by bolo o inom..)
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele: