Doporučíte Lacetti SW?
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
Doporučíte Lacetti SW?
Za pár dní oslaví můj Racer 12 narozeniny a tak pomalu nastal čas pořídit něco nového. Určitě by to mělo být kombi, kvůli kočárku, lyžím, kolům atd., dále trvám na automatické klimatizaci a hlavně všech elektricky stahovatelných oknech – nejlépe se mrad z Avií, starých škodovek a bůhví čeho ještě, vyvětrá křížem.. Motor stačí tak 1.6, najedu do 15 tisíc za rok a nejsem závodník. Lacetti SW mi padlo do oka už dřív a byl jsem pro něj rozhodnut, ale teď zas váhám. V nejvyšší výbavě by se dalo sehnat kolem 450 tisíc, konkurenti po kterých jsem se díval a líbili se mi (Toyota Corolla Combi, Corolla Verso, Octavia II) jsou v požadované výbavě nejméně o 100, 150 i více tisíc dražší. To už mi připadá docela dost, na druhou stran nechci dopadnout třeba jako Krtek, který mění žárovky jednu za druhou atd..
Prosím poraďte a doporučte, předem díky za všechny vaše názory.
Prosím poraďte a doporučte, předem díky za všechny vaše názory.
- Reklama
Dane, Krtek to je exeplar cloveka, co si porad na neco stezuje a asi proste jen koupil spatnej kus
Ja mit volny prachy tak SW beru hned vsema 10, je to super velky auto a za dobry prachy.
Ted odobocim, neuvazoval jsi nad Astrou G caravan? Nad ni premyslim ja, ze ji casem vymenim za svoji nexii, az bude dosluhovat.
Ja mit volny prachy tak SW beru hned vsema 10, je to super velky auto a za dobry prachy.
Ted odobocim, neuvazoval jsi nad Astrou G caravan? Nad ni premyslim ja, ze ji casem vymenim za svoji nexii, az bude dosluhovat.
SLEDUJ MŮJ CHEVROLET-OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Re
Asi před rokem jsem v Astře jel, ale abych řekl pravdu, nijak zvlášť mi nesedla. Hlavně mi vadil dunící motor v určitých otáčkách a jak jsem se pak dočetl, nebyla to vada, ale obecný jev. Vyzkoušel jsem už víc aut v cenách +- 500, Megana, 307,.. ale pomalu nejlíp se mi sedělo fakt v Lacetti. Možná mám z Racera po korejsku tvarovaná záda..
Je to pořád o jednom, s Lacettim se dostanu s elektrickými okny i auto klimou pod 450, u ostatních to bude nejmíň o 100 víc a opravdu nevím, jestli taková investice opravdu stojí za to.
Proto ještě jednou prosím všechny, kdo k tomu můžou pár slov říct, ať napíšou. Budu vám vděčnej.
Dík
Je to pořád o jednom, s Lacettim se dostanu s elektrickými okny i auto klimou pod 450, u ostatních to bude nejmíň o 100 víc a opravdu nevím, jestli taková investice opravdu stojí za to.
Proto ještě jednou prosím všechny, kdo k tomu můžou pár slov říct, ať napíšou. Budu vám vděčnej.
Dík
Jen se se tak pouhlížel a padl mi do noty Megan combi 1,5 DCI 105 koní byl lehce jetý cca 20000 km v plné záruce Renault vyroben na jaře 2005 v plný palbě (6airbagů, autoklima, ESP, ABS no prostě vše) a byl asi za 420000. Ve Zličíně u Tesca je Renault. Těch 105 koní taky stačí a spotřeba je víc než příznivá, okolo 5 lt nafty na 100
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
- Kessler
- Kontaktovat uživatele:
Dan: Ještě mě napadly dvě alternativy:
1) Chevrolet Tacuma. Stojí sice 470 000 ale myslím že je slušně vybavená a ten prostor a variabilita je opravdu vynikající. Hlavně ten systém skládání zadních sedadel nemá chybu. Přitom zvenčí není moc velká.
2) Škoda Octavia Tour. V provedení liftback s 1.6 motorem, elektrický okna a zrcátka, automatická klima, ABS, airbagy stojí kolem 430 000. Což stojí za úvahu protože má tak velký kufr, že možná ani není potřeba brát Combi.
1) Chevrolet Tacuma. Stojí sice 470 000 ale myslím že je slušně vybavená a ten prostor a variabilita je opravdu vynikající. Hlavně ten systém skládání zadních sedadel nemá chybu. Přitom zvenčí není moc velká.
2) Škoda Octavia Tour. V provedení liftback s 1.6 motorem, elektrický okna a zrcátka, automatická klima, ABS, airbagy stojí kolem 430 000. Což stojí za úvahu protože má tak velký kufr, že možná ani není potřeba brát Combi.
'89 Daewoo Racer 1.5 -> '98 Škoda Felicia 1.3 -> '77 Mercedes-Benz W123 240D - Das Auto
Zatím nebojte, třeba bude CaptivaTomáš píše:Richarde , dobrá volba , ale snad nás nechceš opustit ?
Já nevím, jak na tom je Lacetti, s tímto problémem (kradení) ale jedním z několika důvodů, proč mám Nubiru je i fakt, že se moc nekradou
Re
To s kradením mě taky napadlo. Je to i jeden z důvodů, proč asi nekoupím novou oktávku. Podle mě je pořád v povědomí lidí změna značky z Daewoo na Chevrolet a tím pádem k němu, a vlastně i všem ostatním korejcům, nemají moc důvěru.. S tím naopak žádný problém nemám, na Racerovi odešel po 170 tisících rozdělovač, teď má skoro o 15 víc a zatím.. už to klepu do dřeva.. Lacetti by na tom mohlo být nejmíň stejně..
- Krtek
- Kontaktovat uživatele:
Projeď se s tim a uvidíš. Já furt věřim, že jsem koupil prvoxindl (asi 2 měsíce vyráběnej paskvil ). Pak si zjisti ceny ND a dostupnost servisu. Byl jsem zvyklej na 2 škodofky ve městě a teď dojíždim 70 km, což taky neni sranda. Pak ject 4 hodiny vlakem pro auto... A kolik najedeš a jak jsou na tom kandidáti se servisem. Mně to vyšlo na prvních 60 tisíc km (2 roky) zatim na 26 842 Kč a to mně čeká ta serviska s rozvodama a možná destičkama za 15-17 tisíc Mít servis před barákem abych tam moh otravovat s každou kravinou (pazvuky už ze 3 míst, vrže přední náprava, když mrzne, odešlá bederní opěrka a H7ky nezmiňuju vůbec) bylo by to jiný. Krom toho okoukni třeba rozměry pneumatik na kandidátech abys pak sehnal předepsaný pneu za rozumnou cenu. Já skoro po 2 letech zjistil,že mít 1,5 násobek průměrný mzdy u nás je málo na uživení tohodle auta v autorizovanym servisu alespoň podobu záruky. Jestli si chceš ale všechno dělat sám, neni co řešit.
Jo a zeptej se Ipema, jak je na tom rok po bouračce a "opravě". Jezdí asi rohlíkem a vypadá to na soudy...
Jo a zeptej se Ipema, jak je na tom rok po bouračce a "opravě". Jezdí asi rohlíkem a vypadá to na soudy...
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG
Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG
Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
- Brainman
- Kontaktovat uživatele:
Takovej paradox, ja v Praze jezdim do servisu asi 35 Km. Ono se to nezda:). A s tou kvalitou servisu, asi je potreba hledat. Ja se svym prvnim Daewem jezdil do Radotina ( krachnul) potom z Esperem do Modran ( zavreli to) a ted jezdim pod Prosek a tam jsem nejspokojenejsi ( zatim je nezavreli )Krtek píše:Projeď se s tim a uvidíš. Já furt věřim, že jsem koupil prvoxindl (asi 2 měsíce vyráběnej paskvil ). Pak si zjisti ceny ND a dostupnost servisu. Byl jsem zvyklej na 2 škodofky ve městě a teď dojíždim 70 km, což taky neni sranda. Pak ject 4 hodiny vlakem pro auto... A kolik najedeš a jak jsou na tom kandidáti se servisem. Mně to vyšlo na prvních 60 tisíc km (2 roky) zatim na 26 842 Kč a to mně čeká ta serviska s rozvodama a možná destičkama za 15-17 tisíc Mít servis před barákem abych tam moh otravovat s každou kravinou (pazvuky už ze 3 míst, vrže přední náprava, když mrzne, odešlá bederní opěrka a H7ky nezmiňuju vůbec) bylo by to jiný. Krom toho okoukni třeba rozměry pneumatik na kandidátech abys pak sehnal předepsaný pneu za rozumnou cenu. Já skoro po 2 letech zjistil,že mít 1,5 násobek průměrný mzdy u nás je málo na uživení tohodle auta v autorizovanym servisu alespoň podobu záruky. Jestli si chceš ale všechno dělat sám, neni co řešit.
Renault Scenic RXi 2.0 IDE 16V 104kW Daewoo Matiz I CD LPG
o1 vs Lacetti
Tak ja som jazdil aj s O1 a teraz mam Lacetti HB. Jednoznačne Lacetti.
Podvozok, brzdy, komfort, ovládanie, pohodlie vozby, kvalita plastov, akustický hluk,... všetko má lepšie Lacetti. Nieje čo riešiť. A ešte - treba sa odviesť, vyskúšať si to auto. Každého čo som doteraz viezol, bol veľmi prekvapený, ako to auto ide!!! Samozrejme v dobrom.
Podvozok, brzdy, komfort, ovládanie, pohodlie vozby, kvalita plastov, akustický hluk,... všetko má lepšie Lacetti. Nieje čo riešiť. A ešte - treba sa odviesť, vyskúšať si to auto. Každého čo som doteraz viezol, bol veľmi prekvapený, ako to auto ide!!! Samozrejme v dobrom.
Takovej paradox, ja v Praze jezdim do servisu asi 35 Km. Ono se to nezda:). A s tou kvalitou servisu, asi je potreba hledat. Ja se svym prvnim Daewem jezdil do Radotina ( krachnul) potom z Esperem do Modran ( zavreli to) a ted jezdim pod Prosek a tam jsem nejspokojenejsi ( zatim je nezavreli )[/quote]
... ty už tam máš i svůj hrníček na kafe , viď ........
... ty už tam máš i svůj hrníček na kafe , viď ........
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
Re všem
Díky moc všem za příspěvky, už jsem se rozhodl. Jednoznačně to bude Lacetti, i když zatím ještě zůstává otevřená otázka motoru 1.6 proti 1.8. Jak na potvoru jsem ještě neobjevil salon, kde by měli k otestování oba dva. Nezkoušel jste je někdo?
Sice už předem vím, že mě budou štvát některé věci jako třeba pneu, které mají rozměr trochu odlišný od aut z Evropy a tím jsou i dražší, ale snad je to i tak dobrá volba. Za ty peníze..
Ještě jednou díky a až v něm budu jezdit, určitě se podělím o dojmy.
Sice už předem vím, že mě budou štvát některé věci jako třeba pneu, které mají rozměr trochu odlišný od aut z Evropy a tím jsou i dražší, ale snad je to i tak dobrá volba. Za ty peníze..
Ještě jednou díky a až v něm budu jezdit, určitě se podělím o dojmy.