otazka - klima a maska

Diskusní forum Daewoo Nexia clubu.

Moderátoři: Blue Lanos, Admins

Odpovědět
Návštěvník

otazka - klima a maska

Příspěvek od Návštěvník »

nazdar chlapi.
mam 2´otazky
preco my nefunguje klima teraz v zime ale ráno v garazi ano? Ma to neaky teplotny senzor? Prisiel som na to iba nahodou minule som do vypinaca tukol a nic.
a druha da sa kupit tie sietka do predu na masku chcel by som ju vymenit uz sa mi nepaci ta mriezka.
DIK CAU
Reklama

cubafire
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cubafire »

Ahoj anonymní
1) by ses mohl registrovat a tím se k nám přidat, ale k tvým problémům:

klima by měla fungovat i v zimě, takže nevím proč to nejede. Používal jsem na minulém autě klimu k ofouknutí skel, protože to bylo rychlejší, neboť je vzduch hnaný přes klimu suchý. Takže zkuz zkoumat. Možná že i funguje.

Mřížka se dá lehce vyměnit. Je to i v návodech jak na to, a tahokov (síťku) koupíš v každém obchodě s autodoplňky. Cena 100x25 cm (orientační) cca 250,-Kč.
dřív: NEXIA 1.5 8V, GLE, LPG-BRC
dnes Citroen Xsara Picasso 2.0 HDi :twisted:
Nexia = srdeční záležitost
vado
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vado »

Klima ma snimac tlaku chladiacej naplne. Ak je nizky tlak, klima sa nezapne. A pri velkej zime tlak v systeme vplyvom teploty poklesne a klima zapne, az ked sa medium ohreje od motora. Mne na lanose klima nefunguje uz asi od -6 stupnov, a to ju dofukli (vraj, aj som za to zaplatil :? ) asi pred rokom.
V.

S100, rok vyroby asi 1972. Nech je jej magnet na srotovisku lahky.
Lanos SX sedan, r.v. 1998, 1.6/16V, modra metaliza - ma noveho majitela
Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, cierna metaliza Phantom Black

Audi A4 limuzina, automat, Briliant Black
cubafire
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cubafire »

vado píše:Klima ma snimac tlaku chladiacej naplne. Ak je nizky tlak, klima sa nezapne. A pri velkej zime tlak v systeme vplyvom teploty poklesne a klima zapne, az ked sa medium ohreje od motora. Mne na lanose klima nefunguje uz asi od -6 stupnov, a to ju dofukli (vraj, aj som za to zaplatil :? ) asi pred rokom.
Vidíš, čoveče to mňa nenapadlo. A přitom je to logické. Pokles tlaku vlivem snížení teploty. Hmm. :idea: Asi máš prvdu. ;)
milosh

Příspěvek od milosh »

Tu mrizku zvanou tahokov koupis v kazdym lepsim tuning obchode, treba na http://www.tuning-centrum.cz

Navod na vymenu je tady, to byla moje prvni stylingova uprava na do te doby seriovem aute :D

https://www.nexiaclub.com/jak-vymenit-p ... sportovni/
SLEDUJ MŮJ CHEVROLET-OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JRD McLAREN »

vado píše:Klima ma snimac tlaku chladiacej naplne. Ak je nizky tlak, klima sa nezapne. A pri velkej zime tlak v systeme vplyvom teploty poklesne a klima zapne, az ked sa medium ohreje od motora. Mne na lanose klima nefunguje uz asi od -6 stupnov, a to ju dofukli (vraj, aj som za to zaplatil :? ) asi pred rokom.
..no..
Klima ma aj tlakovy aj teplotny senzor..
..
ten teplotny je do 5stC, (alebo do -5stC, uz si mepametam..taqto bez papiera)
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Dik moc za odpovede.
cubafire
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cubafire »

JRD McLAREN píše:
..no..
Klima ma aj tlakovy aj teplotny senzor..
..
ten teplotny je do 5stC, (alebo do -5stC, uz si mepametam..taqto bez papiera)
Tak to bude asi do -5 st C, protože sněžilo a jak to na mě pak otávalo, tak jsem bouchl do klimy a okno bylo odrosené za 1/4 času, jako jen ventilátorem.
Odpovědět

Zpět na „NEXIA“