startér

Diskusní forum Daewoo Nexia clubu.

Moderátoři: Blue Lanos, Admins

Vincent

startér

Příspěvek od Vincent »

mám dotaz, jde použít startér z Nexie do Raceru ? Ten můj zlobí ,točí dobře ale nechce zaskakovat,odchází elmag.cívka. Koupil jsem jeden z Kadetta,ale ten nesedí,tak se ptám předem než zase něco koupím. díky :?
Reklama

JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JRD McLAREN »

..a pastorek a venec na zotrvaku su v jakom stave ..??

..totizto nemusi to byt zla cievka..kvoli comu nexe zaskakovat..
Vincent

Příspěvek od Vincent »

pastorek a věnec je v pořádku,všechno jsem prohlídnul,po otčení klíčku se startér pokaždé roztočí ,ale ne vždy vysune.Musím sepnout vícekrát . Cívka je vevnitř čistá,použil jsem i kontaktol ale nepomáhá. Dělá to jen v zimě.V loni to trochu zlobilo,potom celou sezonu nic,až teď jak jdou teploty k nule.Zatím jsem vždy nastartoval ,ale horší se to.
Richard

Příspěvek od Richard »

Vona ta vysouvací cívka může mít nějakou část ve zkratu a tak nemá tolik síly na vysunutí pastorku do záběru, nebo může být i slabá baterka, ale vzhledem k zimnímu období nech zkontrolovat baterku. Říká se, že je dobré v mrazu nejdřív tak na 20 sek rozsvítit světla, pak zhasnout a teprv startovat. Baterka se probudí a tím se připraví lépe na to, co jí čeká při startování a líp to pak snáší. Sednout a rovnou startovat z klidu je prý pro baterku šok! :!: :lol:
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Kessler
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kessler »

Richard píše:Vona ta vysouvací cívka může mít nějakou část ve zkratu a tak nemá tolik síly na vysunutí pastorku do záběru, nebo může být i slabá baterka, ale vzhledem k zimnímu období nech zkontrolovat baterku. Říká se, že je dobré v mrazu nejdřív tak na 20 sek rozsvítit světla, pak zhasnout a teprv startovat. Baterka se probudí a tím se připraví lépe na to, co jí čeká při startování a líp to pak snáší. Sednout a rovnou startovat z klidu je prý pro baterku šok! :!: :lol:
To si děláš bžundu, nebo je to opravdu fakt :?:
'89 Daewoo Racer 1.5 -> '98 Škoda Felicia 1.3 -> '77 Mercedes-Benz W123 240D - Das Auto
Habron

Příspěvek od Habron »

V době, kdy jsem jezdil 125kou se to říkalo jako obecnej fakt, jestli to stále platí, nevím.

Je ale fakt, že tím rozsvícením světel se nastartuje elektrochemická reakce, která ten proud vlastně vyrábí.
Richard

Příspěvek od Richard »

I když mám legraci rád, málo kdy bych si ji dělal z kamarádů, jen tak maličko, jinak s tou baterkou to je fakt :!: Představte si chudinku baterku je deset pod nulou celou noc hajá a najednou z fleku po ní chce někdo ihned 400A :D
Ještě mi napadlo, s tím pastorkem píšeš, že se startér vždy roztočí ale nazaskočí do setrváku. Jestli si dobře pamatuju, tak by se měl stratér nejdřív vysunout v klidu a teprv až zapadne do věnce na setrvačníku tak točit celým motorem. Nemáš nějak rozhozenej ten stykač na startéru co ho spíná? a sepne ho brzo k dyž není ještě zapadlej? :?: Mělo by se to projevovat nějakým, pazvukem skřípot atd. Co ty na to? :lol:
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Habron

Příspěvek od Habron »

Když startér začne točit dřív, než je úplně vysunutej, tak to vydává takový divný zvuky, nevím, jak to slovně popsat, ale je to takový divný chrčení, jak brousí pastorek o věnec.
Richard

Příspěvek od Richard »

Habron píše:Když startér začne točit dřív, než je úplně vysunutej, tak to vydává takový divný zvuky, nevím, jak to slovně popsat, ale je to takový divný chrčení, jak brousí pastorek o věnec.
Přesně, a stačí aby to udělal několikrát a obrousí si si ty náběhy a je to vháji :cry:
ppp

Příspěvek od ppp »

Pre baterku je kazde startovanie sokom, a to tym vacsi cim mensi ma uvadzany startovaci prud. To zasvietenie svetiel z nej zacne odoberat prud cim sa trosku ohreju clanky a tym sa na nich zrychlia chemicke reakcie a baterka je skutocne schopna podavat uz pri prvom startovanim vyssi vykon, co bolo najma pri karburatoroch zivotne dolezite, pretoze ak sa prvy start nepodaril, tak so svieckami zahadzanymi od benzinu sa uz startovalo velmi tazko.
Vincent

Příspěvek od Vincent »

baterka je nová a je OK,jezdím každý den cca.100Km takže se nemá čas vybít. Startér se vždy roztočí ,ale o zuby neškrtá,jen zabzučí jako normální elektromotor.Pokud se pastorek vysune ,tak normálně nastartuju.Nejhorší je to ráno za studena,třeba na 6 pokusů, na teplém motoru je to lepší,hodněkrát napoprvé,ale většinou tak na 3x. :?
Richard

Příspěvek od Richard »

HMM tak to asi výpadá na tu vystavovací cívku, že má nějakej kus zkratovanej, ale bejvá to všechno zalitý, tak se nedá opravit, ale nevím jestli se dá jako náhr. díl koupit :!:
JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

No cievka byt zla nemusi..
(ale moze)

..mal si ten starter rozobraty..??
..niekedy toto robi, ked je vazelina na rotore "zmixovana"
s prachom zo spojky.. vtedy to pomoze vycistit..

..pokial je uz ale vidiet, ze je to vybehane, taq to uz nema cenu..
Vincent

Příspěvek od Vincent »

startér jsem prohlížel,vše je čisté ,mechanicky téměř neopotřebované,pastorek chodí lehce ,uhlíky jsou v pořádku. Závadu předpokládám v nějakém špatném kontaktu uvnitř cívky,která je však nerozebiratelná. Proto se ptám jesli jde použít startér z Nexie, který mám možnost koupit na inzerát? :?
JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

No..starter na nexii vyzera asi taqto...
Obrázek

..ak ti toto pomoze..ja si niesom 100% isty ze pasuje..
Odpovědět

Zpět na „NEXIA“