na co si dát pozor u ojeté Nubiry 1.6 a co má za motor
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
na co si dát pozor u ojeté Nubiry 1.6 a co má za motor
Zdravím, zítra si jdu pro ojetou Nubiru 1.6 hatchback z roku 1999. Má mít najto 86 tisíc.
Automechanik to viděl a říkal, že je to dobrý, ale není přes tyhle auta. Mám si přece jen dát na něco víc pozor?
Dík tipy Vlasta
Automechanik to viděl a říkal, že je to dobrý, ale není přes tyhle auta. Mám si přece jen dát na něco víc pozor?
Dík tipy Vlasta
Naposledy upravil(a) Vlasta dne sob lis 26, 2005 14:47, celkem upraveno 1 x.
- Reklama
Re: na co si dát pozor u ojeté Nubiry 1.6
Nie,vôbec sa nepovažujem za odborníka na nubiry, ale pred pár dňami som behal na kamošovej , tak len pár vecí:- vŕzganie prednej nápravy pri prepružení,- víko kufra - pružiny, - motor jak olejnička, - ťažký chod spínacej skrinky a zámkovVlasta píše:Zdravím, zítra si jdu pro ojetou Nubiru 1.6 hatchback z roku 1999. Má mít najto 86 tisíc.
Dík tipy Vlasta
Neviem, či sú to typické chyby, alebo je to len výnimka - ber to iba ako tip...
ex: Chevrolet AVEO SE pearl black
ex: Espero 1.5 16V
ex: Espero 1.5 16V
-
No každopádně těsnění pod makovicí (suspenze na víku oleje, expanzka od oleje....), zkontroluj jestli svící SERVICE (check) na přístrojovce, když zapneš klíček a když nastartuješ, musí zhasnout (jinak krokáč pálka, lambda sonda pálka atd.)
Pak všechny kontrolky (jestli svítí a postupně zhasínaj) např Airbagy (to byl můj případ a ještě teď ho řeším....)
kosti - přední odcházej brzo (já po 60tis.)
poloosy (hlavně manžety) a pak jízdu v plným rejdu (nesmí cvakat)
a určitě budeš muset vyměnit rozvody (komplet - fakt se to nevyplácí měnit jen rozvoďák)
jo a určitě jak jsou sjetý pneu - geometrie je taky u těhle aut slabší místo.
no a jelikož je tohle auto samý silentblok (většinou původce všech vůlí), tak ti přeju ať se z toho neo.... jako já..
Pak všechny kontrolky (jestli svítí a postupně zhasínaj) např Airbagy (to byl můj případ a ještě teď ho řeším....)
kosti - přední odcházej brzo (já po 60tis.)
poloosy (hlavně manžety) a pak jízdu v plným rejdu (nesmí cvakat)
a určitě budeš muset vyměnit rozvody (komplet - fakt se to nevyplácí měnit jen rozvoďák)
jo a určitě jak jsou sjetý pneu - geometrie je taky u těhle aut slabší místo.
no a jelikož je tohle auto samý silentblok (většinou původce všech vůlí), tak ti přeju ať se z toho neo.... jako já..
Černá met. Nubira Wagon SX 1998, 2 airbagy, ABS, Klima, komplet v el.
co je to za motor
Dík za rady, ta druhá sice přišla až když bylo auto doma, ale i tak jsem to okouknul a vypadá že je zatím vše O.K.
Jen mi mate motor. Je to Nubira 1.6 hatchback model 98 v provozu od 11.11.1999, v papírech je napsáno A16DMS 66/5400 a tady všude čtu, že máte 76 i víc. Na motoru je napsáno e-tec 16v, na bocích auta je SE. Co jsem to vlastně koupil?
Ještě jednou dík za zasvěcený výklad Vlasta
Jen mi mate motor. Je to Nubira 1.6 hatchback model 98 v provozu od 11.11.1999, v papírech je napsáno A16DMS 66/5400 a tady všude čtu, že máte 76 i víc. Na motoru je napsáno e-tec 16v, na bocích auta je SE. Co jsem to vlastně koupil?
Ještě jednou dík za zasvěcený výklad Vlasta
Re: co je to za motor
Tak to u súdruhov z Kóreje nikdy nevieš:-)))Vlasta píše:Co jsem to vlastně koupil?
Naposledy upravil(a) mipo dne sob lis 26, 2005 17:41, celkem upraveno 1 x.
- Blue Lanos
ja uz som to tu pisal co mali zrovna po ruke to dali
At jezdi a nezlobi
At jezdi a nezlobi
http://www.cardomain.com/id/27101976
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
- Brainman
- Kontaktovat uživatele:
Podivej na tohle Pdf tam mas popsane vsechny motoryVlasta píše:Tak a vím zase prd.
www.ajusa.es/catalogo_arboles/pdf/DAEWOO.pdf
Renault Scenic RXi 2.0 IDE 16V 104kW Daewoo Matiz I CD LPG
Ze zvědavosti jsem kouknul na ty PDF, ale je to nějaký zmatený Moje Nubi má motor 2,0 16V a dle parírů má 98KW (133 koni) a tady to prezentují 86Kw????
Doporučím ti mrkni na www.autokacik.pl a tam jsou srozumitelné technické popisy a co znamenají jednotlivé položky VIN kodu
Doporučím ti mrkni na www.autokacik.pl a tam jsou srozumitelné technické popisy a co znamenají jednotlivé položky VIN kodu
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
- Brainman
- Kontaktovat uživatele:
A kde jsi vzal tech 86 KW. My mame motor X20SED a ten ma v tom PDF psanejch 136 HP, coz je pri prepoctu( koef. 1,4) 97,1 KWRichard píše:Ze zvědavosti jsem kouknul na ty PDF, ale je to nějaký zmatený Moje Nubi má motor 2,0 16V a dle parírů má 98KW (133 koni) a tady to prezentují 86Kw????
Brainmane, nemůžu souhlasit s tím cos napsal. Na tom PDF není žádný výkon přes 90KW, samozřejmě vím i to, že máme motor X20SED a že stejný motor se dával do Leganzy
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
- Brainman
- Kontaktovat uživatele:
Ja jsem psal ze je tam u toho naseho motoru vykon v HP a jmenovite 136 HP coz podle meho odpovida skutecnostiRichard píše:Brainmane, nemůžu souhlasit s tím cos napsal. Na tom PDF není žádný výkon přes 90KW, samozřejmě vím i to, že máme motor X20SED a že stejný motor se dával do Leganzy