trošku táhne doprava
Moderátor: Blue Lanos
trošku táhne doprava
Po přezutí na zimáky ( Barum Polaris 145/70) jsem si všiml že auto v rychlostech nad 110-120km/h trochu táhne doprava. Stačí mít jen lehce prst na levý půlce volantu a je to ok, ale prostě je to cejtit. Možná je to subjektivní dojem, možná blbou cestou a od 145/70 nemůžu čekat zázraky ( jak to bylo minulou zimu nevím a na širších letňácích to bylo myslím ok).
Stejně mě to ale nedá a tak se ptám jestil to cejtí i ostatní co mají zimáky 145/70 ( Tomáš, ...?) nebo čím to může bejt
ps: šrouby jsem dotahoval a tlak je všude taky ok...
Stejně mě to ale nedá a tak se ptám jestil to cejtí i ostatní co mají zimáky 145/70 ( Tomáš, ...?) nebo čím to může bejt
Červený Matiz 0.8 CD (dual airbag, ABS, posilovač, stylový interiér, zadní kšilt, atd. )
- Reklama
Já taky cejtím rozdíl , poznám to podle příčky volantu , teď jí mám jemně doprava , na letňákách rovně . Může to být hůř vyvážený kolo a už to je znát . Já mám trošku bouchlej ráfek , ale dávám ho dozadu , nehází to je vyrovnanej , ale jsou na něm závaží jak prase veliký , tak to má taky vliv . Další věc je , že jsem ty zimáky už třetí zimu nevyvažoval , měním celý kola , mělo by se to asi překontrolovat , mám známý v pneuservisu ale nikdy mě to nenapadne, akorát mi rovnali to jedno a vyvažovali , to už je taky dva roky . Já toho Matizem teď už moc nenajedu , dálky jezdím Nubirou a na Prahu mi to nevadí.... tak si to Loobo přeber co s tím , ale v zásadě to neřeš....
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
-
- Kontaktovat uživatele:
Nesvaloval bych to na ciste na rozmer. Proste "nesedla" kombinace disku, gumy, vyvazeni a geometrie. Uz jsem taky zjistil, ze je to alchymie trosku. Treba ja mam 3 sady kol: Zimni plechy s 145/70R13, expedicni letni alu 155/65R13 a frajerske alu s 165/50R15. Geometrie byla delana podle expedicnich 13" jeste se staryma gumama 145/70R13. Situace je takova, ze s temito koly je to OK - auto nikam netahne, volnat je pri rovne jizde zcela rovne. Ovsem vzhledem k tomu, ze jedno kolo bylo opravovane a je temer nevyvazitelne, tak jsou pri brzdeni citet vibrace volantu. Se zimakama mi to trosicku tahne doleva a pri rovne jizde musi byt volant lehce doprava, ale gumy se sjizdeji rovnomerne. S patnactkama je to podobne, ale jen kdyz jedu sam. Pokud je auto plne, tak je vse v nejlepsim poradku. Na jare necham udelat geometrii s 15", protoze stejne menim ramena, jelikoz ty stavajici jiz maji v cepech zemedelske vule.
|\/| /\ '|' | '/.
byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
Re: trošku táhne doprava
Asi bych to nijak zvlášť neřešil. Po přezutí na nové zimní (+vyvážení) mám volant trochu nakřivo a lehce to táhne do prava. Nabízeli mi vyvážení přímo na autě (chvilku to trvá a taky to stojí víc a výsledek je nejistý), ale kašlu na to.Loobo píše:Po přezutí na zimáky ( Barum Polaris 145/70) jsem si všiml že auto v rychlostech nad 110-120km/h trochu táhne doprava. Stačí mít jen lehce prst na levý půlce volantu a je to ok, ale prostě je to cejtit. Možná je to subjektivní dojem, možná blbou cestou a od 145/70 nemůžu čekat zázraky ( jak to bylo minulou zimu nevím a na širších letňácích to bylo myslím ok).
Zkus přehodit přední kola - levé za pravé.
Kalos sedan 1,4 16V r. v. 2005
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: trošku táhne doprava
Bacha, zimaky jsou casto smerove...Mirek píše:Zkus přehodit přední kola - levé za pravé.
|\/| /\ '|' | '/.
Pánové moc díky za odpovědi Zkusím přehodit a kašlu na to...
Je pravda že ty plecháče co na nich mám zimáky už pamatujou dost a jsou obouchaný skoro všechny, vyvažovali se minulou zimu a na nekterych jsou maxi závaží
Je pravda že ty plecháče co na nich mám zimáky už pamatujou dost a jsou obouchaný skoro všechny, vyvažovali se minulou zimu a na nekterych jsou maxi závaží
Červený Matiz 0.8 CD (dual airbag, ABS, posilovač, stylový interiér, zadní kšilt, atd. )