špatné topení
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
špatné topení
Zdravím ve spolek.Potřeboval bych poradit s topením.Hřeje málo a v servisu mi řekli,že je zanesenej radiator topení.Nevíte jestli existuje něco na čištění,eventueleně,jestli na NEXII funguje topení z astry?
- Reklama
K tomu můžu poradit jen tolik - projet auto, až se pořádně ohřeje, a pak jít po hadicích a omakem kam se až dostane teplo. Radiátor jsem jednou pročisťoval na kamarádově Astře. Někde jsme sehnali nějaký sajrajt, který jsme tam nalili a pak to protlačovali tlakem z kompresoru. Šlo to dost blblě, ale když z toho pak vytekla taková hustá hnusná kaše, tak to začalo topit.Olda píše:Já ho měnit nehodlám, jen ho prolejt "hociakou gebuzinou" nebo prostě octem
Co kdyby třeba netěsnily ty klapky co směšují T+S vzduch a podcházel tam studený vzduch-ted babo rad...
Častěji se ale stane, že to topí dobře a "jen" někde odpadne táhlo, co ovládá klapku směšování teplého a studeného vzduchu. (já si jednou vyškubl bowden v poloze "teplo na plno" a nemohl jsem to zastavit a topilo to furt jak blázen )
- Kessler
- Kontaktovat uživatele:
Anebo svěcená gebuzina...Olda píše:Tady nepomůže ani svěcená voda, snad jen ta gebuzína...Radmont píše:asi si pozeral ci mas dost chladiacej kvapaliny.... Po doliati mi to zase kurilo
Vody je samozřejmě dost...
'89 Daewoo Racer 1.5 -> '98 Škoda Felicia 1.3 -> '77 Mercedes-Benz W123 240D - Das Auto
No veď hej, myslím, že tu to málokto myslí špatne. Ale problém je to, čo som už písal. V značkovom servise nie sú opravári (česť výnimkám), ale vymieňači. A čo by stála výmena radiátora nechcem ani vedieť...
Ale veď jednoduchšie (rozumej výnosnejšie) je vymeniť, ako opraviť, pre tento prípad vyčistiť radiátor.
Ja sa pokúsim, ak mi bude moc zima, vypustiť celý chladiaci systém (možno tam pred tým vylejem nejakú gebuzinu a pojazdím) a potom odpojím radiátor a preženiem cezeň hektolitre vody pod veľkým tlakom...
Ak to nepomôže tak to tu niekomu predám
Ale veď jednoduchšie (rozumej výnosnejšie) je vymeniť, ako opraviť, pre tento prípad vyčistiť radiátor.
Ja sa pokúsim, ak mi bude moc zima, vypustiť celý chladiaci systém (možno tam pred tým vylejem nejakú gebuzinu a pojazdím) a potom odpojím radiátor a preženiem cezeň hektolitre vody pod veľkým tlakom...
Ak to nepomôže tak to tu niekomu predám