aký rozmer pneumatik doporučujete na zimu??
Moderátor: Blue Lanos
aký rozmer pneumatik doporučujete na zimu??
Zdravím.
Pod Vysokými tatrami už začína snežiť a preto neotáľam vymeniť pneumatiky. Len si neviem vybrať v rozmeroch. Cez leto som používal (používam) Firestone 145/70 R13, ale na zimu by to chcelo niečo širšie...
Viete mi doporučiť vhodný rozmer ako aj značku...
Dakujem
Pod Vysokými tatrami už začína snežiť a preto neotáľam vymeniť pneumatiky. Len si neviem vybrať v rozmeroch. Cez leto som používal (používam) Firestone 145/70 R13, ale na zimu by to chcelo niečo širšie...
Viete mi doporučiť vhodný rozmer ako aj značku...
Dakujem
- Reklama
-
- Kontaktovat uživatele:
Proc sirsi? Vzdyt i treba zimni rallye se jezdi na 145/80R15. Takze doporucuji 145/70R13.
|\/| /\ '|' | '/.
byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
Užší jsou do sněhu a širší na led, doporučuji kompromis: standartní rozměr, a ještě upozornění: každá i ta nejlevnější zimní guma je lepší než nejlepší letní
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
rozmer pneumatik
Ja by som moc nespekuloval a dal by som gumy podla technicaku. Moze sa ti stat ze narazis na pedanta policajta a zobere ti technicak za iny nez schvaleny rozmer pneumatik...
Pěkný dobrý večer Už to píšu dnes po třetí!CHUMELÍRichard píše:Slyšel jsem chválu na Nokiany ale nikdy jsem je neměl
Já to vemu úplně z jiné strany.Celý život dělám do dřeva/i když v mládí do textilu / Ven doporučuji laky ze severu Tikurila apod.Do interieru už třeba Milesy/Italie/. To samé je s gumama! Kurňa Finové musí o zimě něco vědět nebo se pletu?
Jinak jsem na Nokianech jezdil a neměl jsem výhrady!
Ať nám jezdí a nezlobí
Jé to jsem rád, že už u nás na severu chumelíTopol píše: Pěkný dobrý večer Už to píšu dnes po třetí!CHUMELÍ
Ať nám jezdí a nezlobí
Chtěl jsem o víkendu frčet na chalupu a ozkoušet první letošní sníh, ale dlabu antibiotika a tak se budu volnit doma v Praze
Kamzíci na Klíči už mají zimní kopejtka????
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: rozmer pneumatik
U nas je to v pohode. My nemusime vozit velky technicakRasťo píše:Ja by som moc nespekuloval a dal by som gumy podla technicaku. Moze sa ti stat ze narazis na pedanta policajta a zobere ti technicak za iny nez schvaleny rozmer pneumatik...
+2cm sirka, ale stejny profil!!! Pozor na to. Tenhle rozmer na Matize je uchylarna. Mam taky 165, ale jen na leto a narust sirky je objektivne vice nez 2cmss2men píše:ja rozmýšľam práve na trayalkami, núkajú mi ich za dobrú cenu ale v rozmere 165/70/R13..sú tie dva centimetre navyše...
|\/| /\ '|' | '/.
No jo , nejprodávanější rozměr , fáčka , filcky , a spousta dalších menších aut, ale pozor , když 165 , tak na 60 profilu a to je na zimu do děr asi hodně šlupka. Já mám léto 155/65/13 a zimu 145/70/13 , oboje je schválený rozměr pro matize a je to v pohodě , ta užší je na sníh lepší.
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
Rozmery bych volil podle technicaku. Sirka zalezi na tom, kde prevazne jezdis (jak uz psal Richard). Pokud casto jedes nekde, kde je treba neprohrnuta cesta, vice snehu, urcite uzky. Kdyz casteji jezdis v nizinach, kde je silnice vetsinou dobre prohrnuta a jde hlavne o to, ze je nizsi teplota, tak siroky.
A k hodnoceni znacek - podle hodne znamych je Nokian asi nejlepsi volba. Ja je taky zvazoval, ale pak me znamy presvedcil, ze vzhledem k tomu, kde prevazne jezdim, nema cenu, abych si za ne priplacel a koupil sem Firestone.
A k hodnoceni znacek - podle hodne znamych je Nokian asi nejlepsi volba. Ja je taky zvazoval, ale pak me znamy presvedcil, ze vzhledem k tomu, kde prevazne jezdim, nema cenu, abych si za ne priplacel a koupil sem Firestone.