Zevnitř zamlžené přední světlo

Moderátor: Blue Lanos

PavelD

Zevnitř zamlžené přední světlo

Příspěvek od PavelD »

Zjistil jsem že mám zamlžený přední světlo. Vyndal jsem žárovku a nechal jsem to v teple v garáži ale neodpařilo se to, zevnitř je film jako kdyby mi do světla někdo nahulil. Dá se přední sklo z lampy nějak sundat abych to zevnitř vyčistil? (Matiz I)
Reklama

Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

A nenahulila ti tam žárovka :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
mrk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrk »

prinajhorsom cele svetlo vymontuj, povyberaj ziarovky, nalej don vodu+Jar a dobre s tym zatras, vodu vylej, svetlo preplachni cistou vodou a nechaj vyschnut :lol:
Daewoo Lanos 1.5
Škoda Octavia 1.6
PavelD

Příspěvek od PavelD »

Dík za rady, to mě nenapadlo :oops:
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Tou žárovkou jsem myslel jestli ti neodešla , mohla prasknout a opravdu to zakouřit. Pokud jde o tem proplach jarem , já bych volil spíš čistou destilku , obyč voda tam nechá fleky ...
Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

[quote="Anonymous"]Tou žárovkou jsem myslel jestli ti neodešla , mohla prasknout a opravdu to zakouřit. Pokud jde o tem proplach jarem , já bych volil spíš čistou destilku , obyč voda tam nechá fleky ...[/quot

sorry to já
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
fireman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fireman »

vymyt jarovou vodou a potom oplach tech. benzinom alebo tech. liehom ;) to mam vyskusane este zo
S120 ;)
NEXIA 1.5 16V 67kW DOHC
smajlici DELETED aby bol eMKas spokojny
Robert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robert »

Ten plast. kryt jde sundat ;)

Musí se celý světlo vytáhnout ven, horkovzdusnou pistoli nahrat takovy caplíky toho krytu co jsou zacvaknuty ve světle a pak pomalu oddělávat ;)
Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

fireman píše:vymyt jarovou vodou a potom oplach tech. benzinom alebo tech. liehom ;) to mam vyskusane este zo
S120 ;)
ale 120 neměla plastový čirý sklo , technický benzín asi né....
mipo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mipo »

Tomáš píše:
fireman píše:vymyt jarovou vodou a potom oplach tech. benzinom alebo tech. liehom ;) to mam vyskusane este zo
S120 ;)
ale 120 neměla plastový čirý sklo , technický benzín asi né....
Škodovka prežije všetko...
Docent

Příspěvek od Docent »

Abych nemusel zakládat nový thread, tak použiju to zamlžování :twisted: :

Zamlžování čelního okna zevnitř, tedy hned po vyjetí, než se ohřeje motor? Měl jsem na to kdysi nějaký sajrajt, fungovalo to, okno se nezamlžilo, ale zase to udělalo na skle takový film a šmouhy, že nebylo nic vidět proti slunci... Někdo nějaký nápad a hlavně praxí prověřené zkušenosti?
Ondras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

Nejli se mi osvedcil cistic oken od Velvany. Poradne to umyt - da to zabrat, chce to tak 3x po sobe. Zadny sajrajt na nemlzeni nepouzivam. Pro odmlzeni staci naplno foukat na okno (na teplote nezalezi), malicko pootevrit okno u ridice a prip. i spolujezdce a nepozivat vnitr. cirkulaci. Odmlzi se to velmi rychle
|\/| /\ '|' | '/.

byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
Rado

Příspěvek od Rado »

ja to riesim zapnutou klimou, ale v zime to neni nic moc
Matiz SE 99 zelena metla - stale sa na nom pracuje
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

jo klima funguje ale v zime vubec.jinak max rychlost vetraku na okno, zavrit vsecky ostatni vydechy a do 2 minut je alespon trochu videt.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
PavelD

Příspěvek od PavelD »

Tak jsem světlo sundal, namotal hadr na klacek a zjistil jsem že světlo není zevnitř zamlžený ale poškozený horkem ze žárovky. Vypadá to zvenku jako zamlžený, je to přesně v ose kolmo na žárovku, takovej lívanec. Nemám před žárovkama ty kovové štítky, ale tak už jsem auto koupil.
Odpovědět

Zpět na „MATIZ“