Přední světlomety - automatické rozsvícení
Moderátor: Blue Lanos
Přední světlomety - automatické rozsvícení
Pravděpodobně se bude muset od příštího roku svítit po celý rok.Rád bych upravil zapínání hlavních světlometů tak,aby se po nastartování motoru světla rozsvítila automaticky.Má tu někdo již takovou úpravu a jak to provést na Matízkovi ,případně plánek zapojení i s rozpisem potřebných součástek ?
V loni jsem se pokoušel toto provést s pomocí olejového čidla motoru a přídavných relátek,ale po zapojení se mi nekontrolovatelně rozsvěcovalo osvětlení přístrojové desky a tak jsem od záměru upustil.
Poradí někdo ? Děkuji
V loni jsem se pokoušel toto provést s pomocí olejového čidla motoru a přídavných relátek,ale po zapojení se mi nekontrolovatelně rozsvěcovalo osvětlení přístrojové desky a tak jsem od záměru upustil.
Poradí někdo ? Děkuji
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
- Reklama
Mam to na espere riesene tak, ze mi to spina len jedno malicke relatko (malo by mat co najvyssi odpor vinutia), ktore ma cievku zapojenu medzi kontrolku dobijania a cievku startera. Spinaci kontakt spina kostru na dva vodice( parkovacky a stretavacky) veduce od spinaca svetiel, tu sa to musi oddelit diodami. To cele ma jeden pridavny vypinac, ktory mam v zime zapnuty a v lete vypnuty... Pracuje to tak, ze po nastartovani motora sa svetla rozsvietia a po vypnuti zhasnu. O svetla sa teda celu zimu nestaram... Ak by bol zaujem, nakreslim nejaku schemu...
ex: Chevrolet AVEO SE pearl black
ex: Espero 1.5 16V
- fireman
- Kontaktovat uživatele:
no ja bych zaujem mal je to vcelku fajn napadpeter NR píše:Mam to na espere riesene tak, ze mi to spina len jedno malicke relatko (malo by mat co najvyssi odpor vinutia), ktore ma cievku zapojenu medzi kontrolku dobijania a cievku startera. Spinaci kontakt spina kostru na dva vodice( parkovacky a stretavacky) veduce od spinaca svetiel, tu sa to musi oddelit diodami. To cele ma jeden pridavny vypinac, ktory mam v zime zapnuty a v lete vypnuty... Pracuje to tak, ze po nastartovani motora sa svetla rozsvietia a po vypnuti zhasnu. O svetla sa teda celu zimu nestaram... Ak by bol zaujem, nakreslim nejaku schemu...
NEXIA 1.5 16V 67kW DOHC
smajlici DELETED aby bol eMKas spokojny
Hoď schéma určitě do placu, chci to taky na Nubiru, ta navíc nemá ani kontrolku na světla, tak se příští rok kvůli světlům uboduju tak za měsíc
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Nekde u nas ve meste jsem videl ze to prodavali, asi za 250kc univerzal na vsechny auta
zjistim, dodam...
zjistim, dodam...
SLEDUJ MŮJ CHEVROLET-OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Už se to tu vloni řešilo, viděl jsem na www.autokacik.pl zapojení kdy se jako řídící signál pro rosvěcování světel bralo čidlo tlaku oleje, někde jsem to ztratil a pak už jsem to nenašel, tak nevím
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
Cavte, ako sa hovori - lepsie neskoro ako nikdy...
Popis - 1. vodic stretavcich svetiel, 2. vodic parkovaciek - toto su vodice vychadzajuce zo spinaca svetiel - packa pod volantom, 3. vodic konrolky dobijania - vchadzajuci do tacha, 4. vodic startera - od spin skrinky. Co som zabudol nakreslit je vypinac (leto - zima) v mieste, kde sa kontakt rele pripaja na kostru - takto by to svietilo vzdy. Ked je vypinac vypnuty vsetko pracuje tak ako orig. Este preco je to pripojene k starteru - pocas startovania mi niekedy zablika kontrolka dobijania a teda blikali aj svetla, pri tomto zapojeni sa to nestane. Dufam ze to pojde zapojit aj do matiza, akym sposobom sa vlastne na matize zap. svetla? Este raz- toto zapojenie pracuje v espere
ex: Chevrolet AVEO SE pearl black
- fireman
- Kontaktovat uživatele:
Peter NR spravil som to za Teba - dufam ze nevadi
http://team55.jpavlik.net/pLuzak/svetla.bmp
NEXIA 1.5 16V 67kW DOHC
na stránku jsem se nedostal - nedostupnáfireman píše:Peter NR spravil som to za Teba - dufam ze nevadi
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km