Výměna rádia.

Diskusní forum Daewoo Nexia clubu.

Moderátoři: Blue Lanos, Admins

Kruger !!!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kruger !!! »

Chlapče nemáš pravdu. to moje má dva módy antischocku méně citlivý a hodně citlivý. mám to na malou citlivost a jel sem se projet po polní cestě se samejma hrbolama. a cédo neskočilo vůbec.

Akorád mám menší problém. když mám vypatej motor tak rádio hraje krásně čistě a jakmile nastartuju žačne zvuk slabě rovnoměrně praskat. ale jen u rádia u mp3 ani cd to nedělá.
To snad už by mělo být odrušené. nebo je to anténou nevim. poraďte.
Zkontroluj, jestli ti dobře finguje odrušovačka (malá černá krabička) !!!
Reklama

Franta P.

Příspěvek od Franta P. »

No jo Ale kde je. ta je uvnitř rádia ne???
Kruger !!!
Kontaktovat uživatele:

Franta P. píše:No jo Ale kde je. ta je uvnitř rádia ne???
Ne, měla by být blízko rádia, vede k ní černý a růžový (nebo červený kablík, ale uznávám, že nemusí být u všech rádií, potom by si musel zjistit, jestli je integrovaný nebo ne !!!
ppp

Příspěvek od ppp »

Mne tiez na radiu pekne praska a neviem ci ide o regulator z altiku alebo zapalovanie. Magnetofon je uplne cisty bez akehokolvek prasknutia, takze asi ide o rusenie co sa nachyta na antenu. Lenze Momentalne tam ani atenu nemam, len origo koax dozadu a praska to takisto. Pritom na skodovke tiez so smejdovym radijom bud bolo rusenie neustale aj na magnetofone, alebo po pridani vyhladzovacej krabicy pred napajanie bol klud a ticho resp. hudba ci slovo. Tak neviem kde je chyba, ci v tom dlhom kabli z kufra.

Inac musim sa pochvalit, cez vikend som opravil (vycistil, vybrusil a namazal) antenu. Funguje perfektne, uz len zabranit aby jej pri zasuvani neutrhlo hlavicku prutu, ktoru som pri rozoberani urval :).
Kruger !!!
Kontaktovat uživatele:

ppp píše:Mne tiez na radiu pekne praska a neviem ci ide o regulator z altiku alebo zapalovanie. Magnetofon je uplne cisty bez akehokolvek prasknutia, takze asi ide o rusenie co sa nachyta na antenu. Lenze Momentalne tam ani atenu nemam, len origo koax dozadu a praska to takisto. Pritom na skodovke tiez so smejdovym radijom bud bolo rusenie neustale aj na magnetofone, alebo po pridani vyhladzovacej krabicy pred napajanie bol klud a ticho resp. hudba ci slovo. Tak neviem kde je chyba, ci v tom dlhom kabli z kufra.

Inac musim sa pochvalit, cez vikend som opravil (vycistil, vybrusil a namazal) antenu. Funguje perfektne, uz len zabranit aby jej pri zasuvani neutrhlo hlavicku prutu, ktoru som pri rozoberani urval :).
Na škodovc nejvíce chrčení způsobovali stěrače !!! U nexie nevím co by to mohlo být, mohu jen doporučit zkusit vyměnit odrušovačku !!!
Franta P.

Příspěvek od Franta P. »

Já tam žádnou odrušovaku venku nemám.
Dnes sem byl za jednim profíkem kterej spravuje elektroniku a řikal jestli cd neni rušeno a jenom rádio tak bude problém v anténě.že může být špatne ukostřená atd. začal na mě chrlit nějakou fyziku a já jen kejval.
tak sem k němu objednanej na čtvrtek a že mi vše přeměří.
Kruger !!!
Kontaktovat uživatele:

Franta P. píše:Já tam žádnou odrušovaku venku nemám.
Dnes sem byl za jednim profíkem kterej spravuje elektroniku a řikal jestli cd neni rušeno a jenom rádio tak bude problém v anténě.že může být špatne ukostřená atd. začal na mě chrlit nějakou fyziku a já jen kejval.
tak sem k němu objednanej na čtvrtek a že mi vše přeměří.
Jen aby ti tam pak nenaměřil uchy ještě ze SSSR a nebo nevyjel účet jak sviňa !!!
Franta P.

Příspěvek od Franta P. »

řikal max 200. podle toho jak dlouho si stim bude hrát.
ptal se mě jestli nemám nějaký tuningový svíčky. že ty to taky dělaj. já ani nevim co tam mám za svíčky asi BOSH a kdy byli měměný. No jen tak pro zajímavost po kolika se u nexie měněj svíčky. Vim je to od tématu.
Kruger !!!
Kontaktovat uživatele:

Franta P. píše:řikal max 200. podle toho jak dlouho si stim bude hrát.
ptal se mě jestli nemám nějaký tuningový svíčky. že ty to taky dělaj. já ani nevim co tam mám za svíčky asi BOSH a kdy byli měměný. No jen tak pro zajímavost po kolika se u nexie měněj svíčky. Vim je to od tématu.
Teď tu zase bude kamenování, že se nedržíme tématu ale budiž
Záleží výhradně na výrobci:
4 kont BOSH 60 000 km
Brisk 3kont 60 000 km
Champion CC (přesný typ nevím) mi vydrželi 7 let a 60 000 najetých (jednobodové)
Jinak ostatní bych tak řekl 15 000 - 20 000 Km v podstatě všechny značky !!! Ale mohu se i mýlit !!!
Franta P.

Příspěvek od Franta P. »

Tak to solidně přejíždim. Ale raději zpátky k tématu a rádiu.
ppp

Příspěvek od ppp »

Stierace :shock: Tak to musel byt motorek v pekne dezolatnom stave. U mna to robil bud altik alebo zapalko, to sa proste neda presne urcit kym clovek neodpoji altik a k tomu som sa nedostal.
Inac napr. elta (mp3jkova takze relativne moderna) mala odrusovac v externej krabicke aj s poistkami ale orava musi mat odrusovak vo vnutri, lebo vonku ma len kopu konektorov a vo felde hra cisto bez rusenia.
Vyskusam este hodit k tomu staremu srotu odrusovac na napajanie, mozno to radiu pomoze. Viac sa vsak bojim toho, ze ked si kupim poriadne radio, tak bude praskat aj to.

Ked uz sme pri tych OT:
je nejake lacne (ale nie lacne :) ) radio s mp3 a usb a otocnym cudlikom na hlasitost/volenie skladby na trhu? Na znacke mi ani tak nezalezi len aby nepraskalo ci nesumelo ani pri prehravani z usb tak ako to tu spominal volakto myslim pri sencore.
Kruger !!!
Kontaktovat uživatele:

ppp píše:Stierace :shock: Tak to musel byt motorek v pekne dezolatnom stave. U mna to robil bud altik alebo zapalko, to sa proste neda presne urcit kym clovek neodpoji altik a k tomu som sa nedostal.
Inac napr. elta (mp3jkova takze relativne moderna) mala odrusovac v externej krabicke aj s poistkami ale orava musi mat odrusovak vo vnutri, lebo vonku ma len kopu konektorov a vo felde hra cisto bez rusenia.
Vyskusam este hodit k tomu staremu srotu odrusovac na napajanie, mozno to radiu pomoze. Viac sa vsak bojim toho, ze ked si kupim poriadne radio, tak bude praskat aj to.

Ked uz sme pri tych OT:
je nejake lacne (ale nie lacne :) ) radio s mp3 a usb a otocnym cudlikom na hlasitost/volenie skladby na trhu? Na znacke mi ani tak nezalezi len aby nepraskalo ci nesumelo ani pri prehravani z usb tak ako to tu spominal volakto myslim pri sencore.
No ten stěrač byl prostě slyšet v reprácích takové to vruuum. Sranda !!!
Ale naštěstí to bylo u škodovky !!!
Franta P.

Příspěvek od Franta P. »

Nazdar tak to rušení je anténou. mám tam totiž univerzál z krče a je nahovno ukostřená.
scháním dobrou el. ovládanou, hlavně aby měla ti upevňovací tyč železnou.
Franta P.

Příspěvek od Franta P. »

Tak sem sehnal el anténu DENSO použitou z MyšiVbuši za 500 ale je tam jedinej háček ta anténa má zásuvku kde je 7 kablíků. s kámošem sme jí zkoušeli vysunuli sme jí a pak spojenim dalších kablíku jí zasunuli.
kolik je potřeba proudů. jeden stálej a od rádia ne???
já mám gl a co je divný že kabel na el. anténu k rádiu je připojen a vede někam si do palubovky a dál nikoliv. v kufru sem ho prostě nenašel.
takže budu muset asi natáhnout novej. a stálej si vemu od světýlka v kufru.
je tam jen nějaká zásuvka mezi reprákama kde je kostra a proud jen při zapatém klíčku. vůbec nevim na co to tam je.
Odpovědět

Zpět na „NEXIA“