Osobne som mala iba raz možnosť šoférovať auto s automaton. Bol to Smart. A iba krátko, ale je to sranda. Hlavne by to asi chcelo si na to zvyknúť, lebo tak nejako som mala pocit, že ruky nemajú čo robiť a aj pedal chybal Ale ak je to OK, tak si na to človek asi zvykne rýchlo.RastoS píše:Ja som automat specialne nevyhladaval, ale ani som sa mu zvlast nebranil. Skor islo o pragmaticke rozhodnutie kvoli vybave (SX), cene (som 2. majitel po 1,5 roku) a ucelu (manzelka jazdi tiez). Presne ako pises, ide o zvyk. Ako chlap by som si mozno viac uzil manual, na druhej strane manzelka jazdi rovnako vela ako ja. Preto ked viem, ze je mozno niekedy v hustej premavke odbremenena od soferskych ukonov navyse (ked ju popritom este zabava ci vyrusuje mala dcera), tak sa rad obmedzim a zvyknem si. I ked ani s automatom to nie je nuda, momenty preradenia sa daju ovplyvnovat v sirokom rozsahu, predbiehanie cez kick-down je rychle a ked mam veselsiu naladu, z krizovatiek som takmer bezkonkurencne prvy bez vacsej namahy... Kedy a kde bude ten zraz?
Ale mám známeho po nehode, ten má už druhé auto s automatom a jazdí sa mu super.