funkce palubního PC v daewoo.
Moderátoři: Blue Lanos, pejee, lomngi
funkce palubního PC v daewoo.
Skoumal jsem stranky palubního počítače na stránkách http://www.kel.mtl.pl/ a zjistil jsem že se připojuje jen na speed sensor a injektion valve .... což znamená že je to jen obyčejný čitač a vyhodnocovač dvou hodnot (+ základní matematické operace.) . Ja budu do leganzy zabudovávat PC , jak pro GPS tam pro hraní MP3 , filmů a pod. a chtěl jsem si k tomu koupit i palubní počítač a když teď studoval to zapojení tak mě napadlo že by určitě šlo přivest hodnoty z speed sensor a injektion valve přes serial port do PC a tam s nima pomocí jednoduchého programu pracovat . Umožňovalo by to obrovské množství funkcí , grafy spotřeb za dny , měsíce , roční období. Rozdělit spotřebu LPG a benzínu ... a spoustu dalších ... v podstatě libolovné operace s těmato dvěma hodnotama. K tomu aby to fungovalo je třeba vědět jak funguje speed sensor a injektion valve. speed sensor bude udávat rychlost v nějakých hodnotách , třeba 1ot kola / jeden impulz.... nebo tak nějak .... nevíte náhodou někdo jak to je ? No a injektion valve bude co vztřik to impulz ... akorád nevím kolik paliva je na jeden vstřik ... to taky náhodou někdo nevíte ? Myslím že pokud bychom dali hlavy dohromady tak ty věci zjistíme a já pak udělám interface + program a zveřejním to tady na webu. Co vy na to, nebyla by to paráda
- Reklama
Myslim ze Ondras, Peca nebo Rado. Holoska by ti mohli poradit
SLEDUJ MŮJ CHEVROLET-OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
To sa mi zdá trocha zdlhavé. Ked vies potrebné parametre, stačí matematika a všetky hodnoty, ktoré požaduješ si vypočítaš.PavelZ píše:Nejjednodussi: natankujes plnou nadrz, zacnes kalibrovat, jezdis, ukoncis kalibraci a natankujes zase do plny nadrze. A vis, kolik si spotreboval.
Začal som si robiť palibný PC do Leganzy ( na internete som nič poriadne nenašiel-hotové výrobky moc kupovať nechcem-hlavne z Polska a Ruska). Takže potreboval som zistiť hodnoty so "speed senzora" a "injektion valve".
1) Impulzy so "speed senzora" som zistil - je to 12 impulzov na jednu otáčku kolesa (1,92metra)- 625 impulzov na 100 metrov.
2) Dlžku otvorenia "injektion valve" sa dá tiež zmerať, len neviem, kolko paliva sa vstrekne za určiý čas. Z internetu som sa akurát dozvedel o systéme "Mono Motronics" (Forman, Favorit). Tam sa vstrekne 6,4 mikrolitra za 1 milisekundu.
Z týchto dvoch hodnot sa dá vypočítať : aktuálna spotreba, priemerná spotreba, aktuálna rýchlosť, priemerná rýchlosť, prejdená vzdialenosť, čas jazdy, spotrebované množstvo paliva...
Zatial som do výpočtov dosadzoval 6,4 mikrolitra, ale vie mi niekto povedať, koľko je to na Leganze? (motor 2,0 DOHC)-určite je to viac, lebo spotreba mi vychádza asi 6,7-6,9 l/100km pri rýchlosti 90 km/hod - to sa mi zdá na 2litrový motor málo.(možno sa mýlim-niesom automechanik a o autách viem dosť málo)