funkce palubního PC v daewoo.

Vše co se týká techniky, zapojení, ND

Moderátoři: Blue Lanos, pejee, lomngi

Odpovědět
rebelius

funkce palubního PC v daewoo.

Příspěvek od rebelius »

Skoumal jsem stranky palubního počítače na stránkách http://www.kel.mtl.pl/ a zjistil jsem že se připojuje jen na speed sensor a injektion valve .... což znamená že je to jen obyčejný čitač a vyhodnocovač dvou hodnot (+ základní matematické operace.) . Ja budu do leganzy zabudovávat PC , jak pro GPS tam pro hraní MP3 , filmů a pod. a chtěl jsem si k tomu koupit i palubní počítač a když teď studoval to zapojení tak mě napadlo že by určitě šlo přivest hodnoty z speed sensor a injektion valve přes serial port do PC a tam s nima pomocí jednoduchého programu pracovat . Umožňovalo by to obrovské množství funkcí , grafy spotřeb za dny , měsíce , roční období. Rozdělit spotřebu LPG a benzínu ... a spoustu dalších ... v podstatě libolovné operace s těmato dvěma hodnotama. K tomu aby to fungovalo je třeba vědět jak funguje speed sensor a injektion valve. speed sensor bude udávat rychlost v nějakých hodnotách , třeba 1ot kola / jeden impulz.... nebo tak nějak .... nevíte náhodou někdo jak to je ? No a injektion valve bude co vztřik to impulz ... akorád nevím kolik paliva je na jeden vstřik ... to taky náhodou někdo nevíte ? Myslím že pokud bychom dali hlavy dohromady tak ty věci zjistíme a já pak udělám interface + program a zveřejním to tady na webu. Co vy na to, nebyla by to paráda
Reklama

mipo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mipo »

Bolo by tom super, ale bohužiaľ ti neporadím:-(
milosh

Příspěvek od milosh »

Myslim ze Ondras, Peca nebo Rado. Holoska by ti mohli poradit ;)
SLEDUJ MŮJ CHEVROLET-OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
rebelius

Příspěvek od rebelius »

Snad to bude někdo vědět :o(
PavelZ

Příspěvek od PavelZ »

Mnozstvi paliva na jeden vstrik se dokupovane pocitace uci. Oznacis zacatek uceni, pak konec a zadas mu, kolik na to spotreboval paliva a on si to rozpocita na jeden vstrik.
rebelius

Učení.

Příspěvek od rebelius »

A jak já zjistím kolik spotřeboval paliva ?
PavelZ

Příspěvek od PavelZ »

Nejjednodussi: natankujes plnou nadrz, zacnes kalibrovat, jezdis, ukoncis kalibraci a natankujes zase do plny nadrze. A vis, kolik si spotreboval.
PeLi

Příspěvek od PeLi »

PavelZ píše:Nejjednodussi: natankujes plnou nadrz, zacnes kalibrovat, jezdis, ukoncis kalibraci a natankujes zase do plny nadrze. A vis, kolik si spotreboval.
To sa mi zdá trocha zdlhavé. Ked vies potrebné parametre, stačí matematika a všetky hodnoty, ktoré požaduješ si vypočítaš.
Začal som si robiť palibný PC do Leganzy ( na internete som nič poriadne nenašiel-hotové výrobky moc kupovať nechcem-hlavne z Polska a Ruska). Takže potreboval som zistiť hodnoty so "speed senzora" a "injektion valve".
1) Impulzy so "speed senzora" som zistil - je to 12 impulzov na jednu otáčku kolesa (1,92metra)- 625 impulzov na 100 metrov.
2) Dlžku otvorenia "injektion valve" sa dá tiež zmerať, len neviem, kolko paliva sa vstrekne za určiý čas. Z internetu som sa akurát dozvedel o systéme "Mono Motronics" (Forman, Favorit). Tam sa vstrekne 6,4 mikrolitra za 1 milisekundu.

Z týchto dvoch hodnot sa dá vypočítať : aktuálna spotreba, priemerná spotreba, aktuálna rýchlosť, priemerná rýchlosť, prejdená vzdialenosť, čas jazdy, spotrebované množstvo paliva...

:arrow: Zatial som do výpočtov dosadzoval 6,4 mikrolitra, ale vie mi niekto povedať, koľko je to na Leganze? (motor 2,0 DOHC)-určite je to viac, lebo spotreba mi vychádza asi 6,7-6,9 l/100km pri rýchlosti 90 km/hod - to sa mi zdá na 2litrový motor málo.(možno sa mýlim-niesom automechanik a o autách viem dosť málo)
Odpovědět

Zpět na „Technická Sekce“