Nieco mi kvapka na spolujazdcovej strane...

Diskusní forum Daewoo Nexia clubu.

Moderátoři: Blue Lanos, Admins

Odpovědět
miv
Kontaktovat uživatele:

Nieco mi kvapka na spolujazdcovej strane...

Příspěvek od miv »

Zdravim vsetkych. Potreboval by som radu. Asi mesiac sledujem ze mi na spolujazdcovej strane nieco kvapka. je to zelene a podoba sa to na chladiacu zmes. ovsem ked som lezal pod autom videl som len nejaku tu kvapku ale odkial pochadzala netusin. netecie to velmi. za jeden den maximalne dve kvapky.
poradte prosim co by to mohlo byt.
apropo Nexia 1.5 OHC, 108000
znami vravel ze by to mohla byt vodna pumpa. js sa velmi v tom nevyznam tak neviem.

VDAKA.
Reklama

rolando1

Příspěvek od rolando1 »

Hm.A vôňu to ma aku? Tak 4 mesiace do zadu som zistil,že mi tiež niečo kvape z motora,len ja som to zistil v predu pod motorom(presnejšie pod chladičom) ako su tie čierne plechy.Tie su tam asi na ochranu motora to už neviem.Proste našiel som pod Nexiou mláčku a keď som otvoril kapotu tak tie plechy boli mokre a stekala po ních nejaka tekutina.Kamarat mi hneď vravel,že je to pravdepodobne chladiaca zmes,že mi asi niekde preteka chladič.Ale mne ta zmes smrdela benzinom, a tak som to vytrel do handry vzal a skusil to zapaliť.Potvrdilo sa že je to benzín,len nemal tu farbu a vôňa bola zmiešana. A vždy to bolo mokre len po jazde.Keď auto dlhšie stalo ani stopy. Po par dňoch som na to došiel.Ja som si skušal spotrebu a tankoval som doplna,úplne po okraj.Na kraji hrdla su vetraky do ktorých sa dostal benzín a počas jazdy si veselo cestoval po dutinach karoserie a nejakou cestou sa dostal až tam kde som ho objavil.Teraz tankujem normalne a mam pokoj z benzínom cestovateľom. :)
Na strane spolujazdca je palivovy filter a prívod benzinu z nádrže do motora.Skús prejsť celu trasu ,možno že je niekde trhlinka a niekde sa Ti dostava vonku benzín.Ovšem ak to čo si našiel je benzín.

PS:Keď som si meral tu spotrebu šiel som trasu BA-Sp.N.Ves.Z ľahučkou nohou.Snažil som sa nevitačať auto do vyšších otáčok,na diaľnici som šiel max.110Km/h. A výsledok merania aj keď nie veľmi presného 5,1l/100km!!!
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

Unikající chladící směs přes pumpu je naprosto běžná závada dá se to zjistit když se sundaj kryty rozvodového řemene a potom si prohlédneš pumpu je tam takovej odtokovej otvor .Chladící směs je na chuť jakoby sladká když si nepatrně nabereš na prst a skusíš tak uvidíš
Peca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peca »

Noo panove tak jet po dalnici 110km/h...to se mi stalo naposledy tusim v autoskole... :twisted:
PECA
Daewoo Nubira II Kombi r.v. 2001 CDX 2,0 16V troška tuningu a hudby ;-)
Fiat Punto 1,7TD 3dver. r.v. 1994 žádný tuning a hóóóódně hudby
Honda VFR 800 r.v.1999 miláček, troska tuningu, výfuk pod sedlem atd...
Granko

Příspěvek od Granko »

hmmm, ja som zasa isiel do piestan a spat, tak okolo 160 + nejake to mesto, co mi ostalo v nadrzi a spotreba 13.3 LPG :-).

mimochodom, uz ste niekto prali ten svoj filter ? ja som si ho nechal oprat v M&G, ale mam podozrenie, ze typek ho prilis kefoval, lebo v strede toho vonkajsieho plasta je uz trocha "deravy". bol som sa tam naspat spytat, ze ci to nevadi a typci sa tvarili, ze by to malo byt ok, ked je to nastriekane olejom.

co myslite vy ? je to fotene oproti monitoru bez blesku, takze tej modrej je tam viac ako v skutocnosti, ale ....

Obrázek

zatial som to vyriesil tak, ze som tu strednu cast pre istotu oblepil izolepou, aj tak to az taky velky filter nepotrebuje...
Ivan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan »

Jo, už jsem ho pral několikrát - neměj obavy.

Daewoo [deu] = velký přítel
Nexia² project

miv
Kontaktovat uživatele:

to roland1

Příspěvek od miv »

nazdarek. nuz benzin to urcite nie je. bude to na 99 percnet chladiaca. inak ono to kvapka najprv na tie plechy co su pod motom a z nich dole.
Odpovědět

Zpět na „NEXIA“