Jak snížit spotřebu Nubiry
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
Já mám v Nubiře Brisk DOR15LGS a myslím, že se mi to na spotřebě nějak moc neprojevilo, ale auto jede, táhne jako kráva a spotreba vždy do 9 lt teď naposled cca 8,3. Benzin kupuju obyč v Roudnici na letišti, myslím si, že tam nemůžou prodávat nějaký sra*ky, protože tam tankujou i letadla a pokud by stál benzin za ho*no, při nějakých problémech letadel by se na to rychle přišlo
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
- Reklama
Čau, tak to tam určitě nebylo tam by přistál Airbas jen jednou, ale určitě by pak nic netankoval
- Mr.Problem
- Kontaktovat uživatele:
To je taky možná tím že máš dvoulitra a já jen 1.6. . Tak mě servisák - soused řekl že to jsou "dobrý" svíčky, ale prý at si tam nechám ty co tam mám - BOSH... Takže ty svíčky asi něco do sebe mají.Richard píše:Já mám v Nubiře Brisk DOR15LGS a myslím, že se mi to na spotřebě nějak moc neprojevilo, ale auto jede, táhne jako kráva a spotreba vždy do 9 lt teď naposled cca 8,3. Benzin kupuju obyč v Roudnici na letišti, myslím si, že tam nemůžou prodávat nějaký sra*ky, protože tam tankujou i letadla a pokud by stál benzin za ho*no, při nějakých problémech letadel by se na to rychle přišlo
ja ted neveril svym ocim ... jednou se me zda ze jedu nadrz za 10l/100km a ted jsem ujel na 16l / 230km ...
!math 16/230*100 = necelych 7litru PLYNU !!!
ponevadz jsem daval plnou .. pumparka me dala 39.6l plynu a ujel jsem 230km a rek jsem at me da plnou a ona tam zas nacpala 24l tzn. ze jsem ujel 16l
no nechapu... ne ze byme spotreba nejak zajimala pri cene plynu..ale prece jen si to budu muset vycihnout
ponevadz jsem daval plnou .. pumparka me dala 39.6l plynu a ujel jsem 230km a rek jsem at me da plnou a ona tam zas nacpala 24l tzn. ze jsem ujel 16l
no nechapu... ne ze byme spotreba nejak zajimala pri cene plynu..ale prece jen si to budu muset vycihnout
NUBIRA COMBI I 99:106k, lpg v rezerve(40l),fólie,ladak
e-shopy a weby za 999,- na DREAMMEDIA.CZ
DAEWOO/NUBIRA/LACETTI PORTÁL DAEWOO.ZDE.CZ
Je to mozny, kdyz clovek jede opatrne .
Ale u LPG pozor, kazda cerpaci stanice plni trochu jinak, takze nacerpa do nadrze jiny mnozstvi plynu (navic zalezi i na teplote, mire naplneni nadrze cerpaci stanice...). Takze pro mereni spotreby je nejlepsi brat LPG porad u stejny stanice.
Ale mimochodem, kdyz tam nacpala 24l, znamena to, ze si 24l vyjel.
Ale u LPG pozor, kazda cerpaci stanice plni trochu jinak, takze nacerpa do nadrze jiny mnozstvi plynu (navic zalezi i na teplote, mire naplneni nadrze cerpaci stanice...). Takze pro mereni spotreby je nejlepsi brat LPG porad u stejny stanice.
- eMKa Slovensko
- Kontaktovat uživatele:
ajo jsem trotl...takze 24l = 230km ... takze to vychazi na tech 10 na 100PavelZ píše:Je to mozny, kdyz clovek jede opatrne .
jinak jezdim dost dalnice..a zkousim takze pod 160 to moc nejde...jinak mesto zatim rychle.. uzivam si a zkousim...
dikyj sem trotl s tema litrama
NUBIRA COMBI I 99:106k, lpg v rezerve(40l),fólie,ladak
Nubira docela jede, takze k rychlejsi jizde laka. Kdyz se ma clovek dostat pod tech 7l (aspon na plyn), tak se musi drzet 80-90, nesmi byt provoz, aby mohl jet, tak jak auto chce a ne tak jak mu to diktuji ostatni, dobrzdovat motorem, akcelerovat zvolna... Proste da se to, ale realne se mi to moc casto nedari .
- Brainman
- Kontaktovat uživatele:
Jejikoz je Nubira jiz druhy Daewoo 2lt, tak jsem se tech snah o sporivou jizdu vzdal. Takle si dat Oktavku s cernejma sklama na dalnici, joooooo to muzuPavelZ píše:Nubira docela jede, takze k rychlejsi jizde laka. Kdyz se ma clovek dostat pod tech 7l (aspon na plyn), tak se musi drzet 80-90, nesmi byt provoz, aby mohl jet, tak jak auto chce a ne tak jak mu to diktuji ostatni, dobrzdovat motorem, akcelerovat zvolna... Proste da se to, ale realne se mi to moc casto nedari .
Renault Scenic RXi 2.0 IDE 16V 104kW Daewoo Matiz I CD LPG
Včera jsem vyměnil poslední díl výfuku na můj Wagon 2.0i V tom starém byly malá dírka a urezavěl vnější plášť. Taky předchozí majitel zřejmě najel na nějakou díru a hodně ho zespodu pomačkal. Připadalo mi, že spotřeba byla závratná a ten smrad se nedá ani popsat. Od včera mám tedy výfuk fy Weber, profoukli mi vzduchový filtr. A ejhle. Dnes ráno mi šli oči šejdrem když jsem koukal na ručičku spotřeby jak závratně rychle padala k nule. Spotřeba jako u tanku. Může se nový výfuk negativně projevit na spotřebě ? Musí se nějak zajet, vypálit, zakouřit ? Může motorový olej když zůstane v motoru dýl než je zdrávo ovlivnit negativně spotřebu ?
Nádrž na LPG má bezpečnostní ventil a ten zajišťuje, že se naplní jen na 80% (kvůli deformaci při nehodě) mě se u Feldy stává, že se sekne a nezastaví, a tak nafouknu nádrž úplně. Nic se nestane, akorát spotřeba je při příštím tankování tak 7 litrů Jinak normálně kolem 9. Řeším to tak,že při tankování sleduji měřák na nádrži jestli se hne, pokud ne mívají u pump LPG gumovou palici tu si půjčím a do nádrže bouchnu měřák vyskočí a je po problémuDREAM píše:ja ted neveril svym ocim ... jednou se me zda ze jedu nadrz za 10l/100km a ted jsem ujel na 16l / 230km ...