Velký úbytek chladící kapaliny

DaewooForum pro Nubiry 1 a 2 generace

Moderátoři: Blue Lanos, koniQ

ghostik
Kontaktovat uživatele:

Velký úbytek chladící kapaliny

Příspěvek od ghostik »

Začal bych tím, že po nastartování auta motor běžel nějak nepravidelně (asi na 3 válce), třepalo se celé auto. Po chvilce bylo vše OK. Po zhruba 50km jízdy jsem si všiml, že ručička teploměru skáče na max a po chvíli na normal. Také se mi automaticky přepne z LPG na benál a po chvíli zase zpět. Ručička nikdy neskončila v červeném poli teploměru! Po dojezdu domů jsem dolil cca 2 litry kapaliny. Další den před jízdou jsem provedl kontrolu - vše OK. A celé se to znovu opakovalo. Pod autem žádná kaluž, olej čisťounký. Čím to může být? V servise strašili výměnou těsnění pod hlavou. Prý slabina Nubir :? Cena cca 4500,-Kč - není to nějak moc? Nebo vadný termostat? Docela mě to štve. O Nubiře jsem měl jen to nejlepší mínění. A k tomu jsem ještě zjistil, že mi něco vybíjí baterku, v klidu odběr 0,1A. To je docela dost, za 440 hod. je baterka mrtvá. Pomalu přestávám důvěřovat svému vozu :oops:
Daewoo Nubira Wagon 1,6 SX v plné palbě s LPG r.v.99 s hóóóóódně velkou spotřebou.
TICO r.v.96 malinké ale milé.
Reklama

Johny

Příspěvek od Johny »

To čo popisuješ sú typické príznaky prasknutého tesnenia pod hlavou.
Aveo 1,4, Biela farba
ghostik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ghostik »

Tak to je asi v prd... :x , to bude pěkně drahé :cry:
Daewoo Nubira Wagon 1,6 SX v plné palbě s LPG r.v.99 s hóóóóódně velkou spotřebou.
ghostik
Kontaktovat uživatele:

Už je to hotové.

Příspěvek od ghostik »

Tak to bylo těsněním pod hlavou. Taky mi začala chladící kapalina vyleptávat dírky do hlavy. Takže to tmelili lepidlem a břebrousili. Komplet to stálo 4500,- Kč. Kapalinu je prej nutno měnit co 3 roky.
richiprofi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od richiprofi »

pokial nastartujes, necitis nahodou taky sladkasty smrad z vyfuku???lebo ked vravis, ze ti mizne a nevyteka, tak je to urcite tesnenie a mozno podfuknuta hlava....takze si to daj cim skor spravit.....pred par tyzdnami sme to robili tigre... :idea:
ghostik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ghostik »

Přesně to jsem měl. Podfouknutou hlavu a těsnění v pr..li. :lol:
richiprofi
Kontaktovat uživatele:

este ma tak napadlo...dufam, ze si ju dal stiahnut aspon o 0,05mm dole tu hlavu...+ nove hlavove sroby.... :arrow:
ghostik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ghostik »

Samozřejmě, vzhledem k tomu, že tam už nastoupila mírna koroze hlavy (stará kapalina) to servisáci zalepili, vybrousili atd.
richiprofi
Kontaktovat uživatele:

pockat, to zeju vybrusili, neznamena, ze ju rovnomerne stiahli....ale vsak zistis sam, ako ti to ide, hehe :D ake tesnenie ti dam dali??
ghostik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ghostik »

Možná jsem se špatně vyjádřil, stáhli ji po celé délce samozřejmě. Jaké těsnění tam dali to tedy nevím, nebyl jsem u toho. Ale snad to opravili dobře když je to autorizovaný servis :D
richiprofi
Kontaktovat uživatele:

mnoo, ja som v autorizovanom servise nebol s lanosom ani raz vlastne...teda raz...a to som tam skoro vymlatil pol personalu... :roll:
DREAM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DREAM »

sakra ty si horzne drsnej typek :/
NUBIRA COMBI I 99:106k, lpg v rezerve(40l),fólie,ladak :(
e-shopy a weby za 999,- na DREAMMEDIA.CZ
DAEWOO/NUBIRA/LACETTI PORTÁL DAEWOO.ZDE.CZ
mipo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mipo »

richiprofi píše:mnoo, ja som v autorizovanom servise nebol s lanosom ani raz vlastne...teda raz...a to som tam skoro vymlatil pol personalu... :roll:
Tak to buď rád. Ja idem radšej do servisu v Martine ako by som sa mal priblížiť k žilinskému:-(
milosh

Příspěvek od milosh »

Toto uz jsem letos taky absolvoval, ale stalo to "jen" 3 litry :D
SLEDUJ MŮJ CHEVROLET-OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
ghostik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ghostik »

No to mi ani neříkej, že to bylo tak levný. to jsi určitě ale nebyl ve značkovým servise, že. Mě by to známý taky udělal levněji, ale smůla je v tom, že mám LPG a je to trochu složitější a s tím nikdo nic nechce mít. :x
Odpovědět

Zpět na „NUBIRA“