Aký olej do ESPERA
Moderátor: Blue Lanos
- Reklama
Ja som kúpil v Kauflande... 10W - 40... polosyntetiku...
4L... za nejakých 440,- Sk a k tomu 0,5 L nejakého čističa na disky...
Doteraz som tam lial TOTAL 7000 Quartz, ale som sa na to až do opravy vys*al, predsa len 300,- za liter je dosť, keď už fakt neviem, na čo vlastne jazdím, či na benzín, plyn, alebo olej...
4L... za nejakých 440,- Sk a k tomu 0,5 L nejakého čističa na disky...
Doteraz som tam lial TOTAL 7000 Quartz, ale som sa na to až do opravy vys*al, predsa len 300,- za liter je dosť, keď už fakt neviem, na čo vlastne jazdím, či na benzín, plyn, alebo olej...
Nooo, to bolo dosť múdre...fireman píše:keby to auto malo nohy tak taa nakope do riti. kto to kedy videl liat tam sracky z Hypermarketov
Čítaš pozorne??? Doteraz som mu lial TOTAL Quartz 7000 (ccz 300,- Sk za liter) a robí si čo chce a žere to cca 1L na 1500 km, čo je dosť, aby som mu to toleroval... Kým ho nedám opraviť, čo si teraz nemôžem dovoliť, tak mu tam budem liať "sračky" z hypermarketov (plosyntetika podľa návodu) a nech ma skúsi nakopať... Tak ho vydrbem na vrakáč...
A Ty mu tam leješ čo??? Len tak pre zaujímavosť???
Ja v podstate robím pre ten môj šrot to najlepšie čo môžem...
Každých 1500 km tam má 25% nového oleja a každých 6000 úplnú výmenu oleja... A to všetko podľa prepisu! Len hľadám nižšie náklady...
Kým to nedám spraviť, tak to bude tak! A v tomto prípade sa nič nezadrie, veď je to moje a ja sa nepovažujem za chuja...
Každých 1500 km tam má 25% nového oleja a každých 6000 úplnú výmenu oleja... A to všetko podľa prepisu! Len hľadám nižšie náklady...
Kým to nedám spraviť, tak to bude tak! A v tomto prípade sa nič nezadrie, veď je to moje a ja sa nepovažujem za chuja...
- fireman
- Kontaktovat uživatele:
prave preto som to napisal po kvalitnom oleji tam namiesto toho aby si to nechal opravit davas bordel.Moj terajsi motor jazdil na mineral Mobil a teraz dostava Castrol GTX3RoSta píše:Nooo, to bolo dosť múdre...fireman píše:keby to auto malo nohy tak taa nakope do riti. kto to kedy videl liat tam sracky z Hypermarketov
Čítaš pozorne??? Doteraz som mu lial TOTAL Quartz 7000 (ccz 300,- Sk za liter) a robí si čo chce a žere to cca 1L na 1500 km, čo je dosť, aby som mu to toleroval... Kým ho nedám opraviť, čo si teraz nemôžem dovoliť, tak mu tam budem liať "sračky" z hypermarketov (plosyntetika podľa návodu) a nech ma skúsi nakopať... Tak ho vydrbem na vrakáč...
NEXIA 1.5 16V 67kW DOHC
smajlici DELETED aby bol eMKas spokojny
No... podľa vyjadrenia technika z Daewoo servisu v Topoľčanoch sa oprava toho môjho vraku môže pohybovať v rozpätí 15 000,- až 40 000,- Sk, ktoré teraz bohužiaľ nemám Takže mu tam budem liať "sračky" z hypermarketu, ktoré mimochodom spĺňajú parametre oleja, ktorý som tam lial aj doteraz (polosyntetika a 10W - 40)... Keďže sa ale olej v motore dlho nezdrží , tak nie je potrebné, aby to bol nejaký SUPEROLEJ, lebo nestihne stratiť svoje vlastnosti... Dokonca na obale tej sračky bolo uvedené, že je vhodný do moderných motorov s predľženou dobou výmeny...fireman píše:prave preto som to napisal po kvalitnom oleji tam namiesto toho aby si to nechal opravit davas bordel.Moj terajsi motor jazdil na mineral Mobil a teraz dostava Castrol GTX3RoSta píše:Nooo, to bolo dosť múdre...fireman píše:keby to auto malo nohy tak taa nakope do riti. kto to kedy videl liat tam sracky z Hypermarketov
ešte ďalej... Olej mi nikde netečie! Jednoducho sa spáli... A tak tam podľa mňa už niet čo posrať (už je to všetko posrané) olejom, ktorý má len inú značku, ako ten doterajší! No a okrem iného ma práve pre tú spotrebu oleja zrejme čaká aj výmena katalyzátora a Lambdy... čo sú ďaľšie prachy... A ja ich doma netlačím... Musím na ne robiť...
Ten technik sa vyjadril, že nieje možný pri danom stave tachometra, taký stav motora! Z toho vyplýva, že Auto Alles ma pekne odrbali...
A ešte ma zarazilo, keď som sa opýtal v servise, či by sa to na nejaký čas (do opravy) nezlepšilo, keby som tam dal "hustejší" olej, keď ma odbil: "To je Vaša vec, aj tak tam už dávate hustý (Total Quartz 7000)!!!"
Tak len toľko k môjmu rozhodnutiu liať tam lacnejší (neznamená horší) olej!!!
- fireman
- Kontaktovat uživatele:
k tomuto sa ja uz nevyjadrimRoSta píše:No... podľa vyjadrenia technika z Daewoo servisu v Topoľčanoch sa oprava toho môjho vraku môže pohybovať v rozpätí 15 000,- až 40 000,- Sk, ktoré teraz bohužiaľ nemám Takže mu tam budem liať "sračky" z hypermarketu, ktoré mimochodom spĺňajú parametre oleja, ktorý som tam lial aj doteraz (polosyntetika a 10W - 40)... Keďže sa ale olej v motore dlho nezdrží , tak nie je potrebné, aby to bol nejaký SUPEROLEJ, lebo nestihne stratiť svoje vlastnosti... Dokonca na obale tej sračky bolo uvedené, že je vhodný do moderných motorov s predľženou dobou výmeny...fireman píše:prave preto som to napisal po kvalitnom oleji tam namiesto toho aby si to nechal opravit davas bordel.Moj terajsi motor jazdil na mineral Mobil a teraz dostava Castrol GTX3RoSta píše: Nooo, to bolo dosť múdre...
ešte ďalej... Olej mi nikde netečie! Jednoducho sa spáli... A tak tam podľa mňa už niet čo posrať (už je to všetko posrané) olejom, ktorý má len inú značku, ako ten doterajší! No a okrem iného ma práve pre tú spotrebu oleja zrejme čaká aj výmena katalyzátora a Lambdy... čo sú ďaľšie prachy... A ja ich doma netlačím... Musím na ne robiť...
Ten technik sa vyjadril, že nieje možný pri danom stave tachometra, taký stav motora! Z toho vyplýva, že Auto Alles ma pekne odrbali...
A ešte ma zarazilo, keď som sa opýtal v servise, či by sa to na nejaký čas (do opravy) nezlepšilo, keby som tam dal "hustejší" olej, keď ma odbil: "To je Vaša vec, aj tak tam už dávate hustý (Total Quartz 7000)!!!"
Tak len toľko k môjmu rozhodnutiu liať tam lacnejší (neznamená horší) olej!!!
NEXIA 1.5 16V 67kW DOHC
A ty tomu věříš?? Papír a TV obrazovka snesou všechno. Hypermarketovým obchodníkům nevěřím ani pozdrav, natož reklamu a údaje o zbožíRoSta píše: Dokonca na obale tej sračky bolo uvedené, že je vhodný do moderných motorov s predľženou dobou výmeny...
Nubira II-2000, 1.6/16V, 40000 km, v zimě nejezdí
september 2002]Rebro[ píše:Kedy si kupoval auto?
Spočiatku som jazdil menej, ale spolu asi 45 000 km. Po kúpe som ho dal skontrolovať, vymeniť rozvody, olej, čapy atď. bolo toho dosť...
Už vtedy ma to stálo dosť koruniek, ale hlavne nervov, lebo napriek tomu, že Auto Alles prehlasuje, že ručí za tech. stav a že do 3 dní je možné auto vrátiť, tak sú to len reči... Po kúpe som do toho vrazil ešte asi 30 000,- Sk
Vtedy malo vraj najazdené 105 000 km...