Jak moc má chladit klimatizace
Moderátor: Blue Lanos
Jak moc má chladit klimatizace
Mám Kalose třetí měsíc, teď v létě oceňuji klimatizaci, jen mi připadá, že poměrně málo chladí. Nemáte tušení, jakou teplotu má mít např. vzduch přímo u výdechů při zapnuté klimatizaci? Případně jak se vám zdá výkonná klimatizace u Kalose 1,4?
Kalos sedan 1,4 16V r. v. 2005
- Reklama
Re: Jak moc má chladit klimatizace
Z výdechů jde zhruba 12 stupňů teplý vzduch, ale je to závislé na teplotě venkuMirek píše:Mám Kalose třetí měsíc, teď v létě oceňuji klimatizaci, jen mi připadá, že poměrně málo chladí. Nemáte tušení, jakou teplotu má mít např. vzduch přímo u výdechů při zapnuté klimatizaci? Případně jak se vám zdá výkonná klimatizace u Kalose 1,4?
Nubira II-2000, 1.6/16V, 40000 km, v zimě nejezdí
- Akri
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak moc má chladit klimatizace
ty to mas zmereny? ja to taky zkusim, ale rekl bych ze to je min, ale uvidimeJarda69 píše:Z výdechů jde zhruba 12 stupňů teplý vzduch, ale je to závislé na teplotě venkuMirek píše:Mám Kalose třetí měsíc, teď v létě oceňuji klimatizaci, jen mi připadá, že poměrně málo chladí. Nemáte tušení, jakou teplotu má mít např. vzduch přímo u výdechů při zapnuté klimatizaci? Případně jak se vám zdá výkonná klimatizace u Kalose 1,4?
AKRI - (byl) Muž z Ria !
AVEOtici všech zemí, spojte se
AVEOtici všech zemí, spojte se
Jo, měříme to tu, otec je chlaďař a dělá i klimy, pokud ti jde míň, buď jen rád Neměřil jsem teplotu přímo na mojí Nubiře, ale zhruba se to pohybuje 8-12 stupňů, ten vzduch se nechladí NA nějakou teplotu, ale O několik stupňů, záleží na vstupní teplotě, rychlosti proudění a výkonu na výparníku. Je to ještě regulované termoventilem, aby nenamrzal výparník.
Rozhodně z toho nikdo nejsme podchlazení (ani děti po cca dvouhodinové jízdě s klimatizací), to je samozřejmě dobře a měl jsem z toho trochu obavy. Na druhou stranu bych si rád sám ve vlastním autě určil, jak moc to má chladitAkri píše:Rozhodne by Ti z ni mel ted jit studenejsi vzduch nez je venku
Mne chladi jak krava, kdyz dam plnej kotlik, na sto pro druhej den nemluvim a ani se to neda vydrzet, to jsem podchlazenej , Tobe to tak malo chladi?
Když si nasměruju výdech přímo na sebe, tak je to za chvilku nepříjemné, ale jinak i když to jede naplno, tak je v autě příjemněji než venku, ale žádná sláva.
No vidíš, tak klimuj a není co řešit, pokud je venku 35 tak v autě 22 asi neuděláš.....Mirek píše:Rozhodně z toho nikdo nejsme podchlazení (ani děti po cca dvouhodinové jízdě s klimatizací), to je samozřejmě dobře a měl jsem z toho trochu obavy. Na druhou stranu bych si rád sám ve vlastním autě určil, jak moc to má chladitAkri píše:Rozhodne by Ti z ni mel ted jit studenejsi vzduch nez je venku
Mne chladi jak krava, kdyz dam plnej kotlik, na sto pro druhej den nemluvim a ani se to neda vydrzet, to jsem podchlazenej , Tobe to tak malo chladi?
Když si nasměruju výdech přímo na sebe, tak je to za chvilku nepříjemné, ale jinak i když to jede naplno, tak je v autě příjemněji než venku, ale žádná sláva.
Když jsem měl Astru a začal jsem mít problémy s klimatizací (fungovala mi asi jen dva měsíce po koupi 7 let staré ojetiny), jezdil jsem s tím do servisu. Vždycky to naplnili a potom s tím technik pár minut někde jezdil, nastavil foukání na okna a na výdechy položil teploměr. Už je to pět let a moc si nepamatuju, jak moc to mělo chladit - mám dojem, že říkal něco o 5 st. C. A mám pocit, že (když klima fungovala) to chladilo až moc. Proto mě překvapil Kalos.Jarda69 píše:Jo, měříme to tu, otec je chlaďař a dělá i klimy, pokud ti jde míň, buď jen rád Neměřil jsem teplotu přímo na mojí Nubiře, ale zhruba se to pohybuje 8-12 stupňů, ten vzduch se nechladí NA nějakou teplotu, ale O několik stupňů, záleží na vstupní teplotě, rychlosti proudění a výkonu na výparníku. Je to ještě regulované termoventilem, aby nenamrzal výparník.
Potřeboval bych znát zkušenosti někoho se stejným autem. Třeba je to u Kalose normální. Pokud ne, tak bych to reklamoval. Ale nechce se mi s tím hned jet do servisu, abych nevypadal jako trubka.
Tak teplota výstupního vzduchu z klimatizace by se měla pohybovat kolem 5°C měli sme jednoho zákazníka kterej si stěžoval že starej matiz chladil víc než novej co si koupil a měl je oba ve firmě a tak aby nám to dokázal přistavil je oba do dílny a s digitálním teploměrem seděl dvě hodiny v jednom nastartovaným autě a měřil a pak přesedl do druhýho a vše se opakovalo a pak vystoupil ven a s velkým úsměvem nám ukázal že ten starej matiz opravdu chladí méně o celý 1 °C tam byla teplota 3 °C a to se nedá nijak seřizovat . Třaba Tatra 613 chladila kolem -5 °C a to byla lednička
- ]Rebro[
Milujem takych zakaznikovpetrm píše:Tak teplota výstupního vzduchu z klimatizace by se měla pohybovat kolem 5°C měli sme jednoho zákazníka kterej si stěžoval že starej matiz chladil víc než novej co si koupil a měl je oba ve firmě a tak aby nám to dokázal přistavil je oba do dílny a s digitálním teploměrem seděl dvě hodiny v jednom nastartovaným autě a měřil a pak přesedl do druhýho a vše se opakovalo a pak vystoupil ven a s velkým úsměvem nám ukázal že ten starej matiz opravdu chladí méně o celý 1 °C tam byla teplota 3 °C a to se nedá nijak seřizovat . Třaba Tatra 613 chladila kolem -5 °C a to byla lednička
Je: Volvo V50
Bola: Nexia GL
Spotreba - 2 motory