Konus na Ticu

Vše co se týká techniky, zapojení, ND

Moderátoři: Blue Lanos, pejee, lomngi

Odpovědět
SNB-RIDER

Konus na Ticu

Příspěvek od SNB-RIDER »

ahoj vsichni... chci se zeptat,daval jsem do Tica konus,napojil jsem to na originalni airbox (viz foto v Tico-galerii),zaroven jsem to delal kamosovi na fabii. Kdyz nastartuje a prida plyn on,ma to brutalni super zvuk,kdyz ja tak neni slyset skoro zadna zmena od original filtru...
Je mi jasne ze to bude obsahem ( 1.4/0.8 ) ale muze to byt i tim ze on to ma napojene na original 60mm rouru a ja na 50mm+dalsi zuzeni?
Vedel by nekdo,jestli se to da napojit primo na motor (bez pouziti original airboxu)??? Diky... :D
Reklama

Ondras
Kontaktovat uživatele:

Re: Konus na Ticu

Příspěvek od Ondras »

Na Matizu, kde se montuje filtr bez airboxu je zvuk docela slušný a ostrý, takže to asi bude tím airboxem, který zvuk utlumí. U mně jde při přidání i docela slyšet takové syčení od filtru. Řešením může být použití trubek od fitru až ke karburátoru. Prodávají to třeba tady: http://www.tuning-rs.com/potrubi.php

Vedeš k tomu filtru nějak studený vzduch, nebo je před tím podběhem dost "větrno" i bez úprav?
|\/| /\ '|' | '/.

byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
SNB-RIDER

Příspěvek od SNB-RIDER »

Takhle,on ten filtr neni umisten v airboxu,jen pres nej vede vzduch,hodim do galerie fotky s filtrem na ticu (napisu tam jak to mam a jak by to teda ai melo byt) a ty mi pak napis co je lepsi... OK?[/img]
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

to biele Tico so zelenym filtrom vyzera divne. moc vzduchu mu cez ten filter asi nejde. hmm.
Ondras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

Šikovnější řešení je to, co jsem popisoval a je na jedné z fotek - trubky a kolínka přímo od karburátoru k filtru. Pěkný zvuk vyrobí jak filtr, tak to potrubí, v němž to bude hezky rezonovat :) .
|\/| /\ '|' | '/.

byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
SNB-RIDER

Příspěvek od SNB-RIDER »

Jen tak pro zajimavost,to bile tico ma 50koni a taky vstrikovani Nitra (pak ma 80koni)... No,tak ja to predelam tak jak to rika ondras...
Jo a musi to byt ty kovove trubky,nebo muzu pouzit nejake plastove trubky napr. seriove z felicie... :?:
Odpovědět

Zpět na „Technická Sekce“