ja som cital na forach, ze na dialnici vie usporti 0,5 az 1,5 litramilosh píše:jooo? ja slysel opakFranta P. píše: A taky výhoda je že při zapnutém tempomatu je nižší spotřeba.
urcite zavisi od typu dialnice
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
sak som pisal, ze je to skor naopak je vyssia pretoze tempomat je blbymilosh píše:jooo? ja slysel opakFranta P. píše: A taky výhoda je že při zapnutém tempomatu je nižší spotřeba.
jedine ak je dialnica prazdna a nie su tam kopcevoyo píše:ja som cital na forach, ze na dialnici vie usporti 0,5 az 1,5 litramilosh píše:jooo? ja slysel opakFranta P. píše: A taky výhoda je že při zapnutém tempomatu je nižší spotřeba.
urcite zavisi od typu dialnice
...pri jemnom ubrati plynu a tej istej rychlosti...Radoslav Hološka píše:Urcite sa da zapnut a nastavit tak,aby znizoval spotrebu. Podla palubneho pocitaca sam viem,ze pri urcitej rychlosti a stlacenom plyne sa da jazdit napr. za 7,5 L okamzitej spotreby a pri jemnom ubrati plynu a tej istej rychlosti klesne spotreba aj na 6,7L! A v tom okamihu zapnem tempomat a musi ist tak,ako sa uvedie do cinnosti.
to moje taky, ale kdyz jedu z kopce tak nemrk píše:...pri jemnom ubrati plynu a tej istej rychlosti...Radoslav Hološka píše:Urcite sa da zapnut a nastavit tak,aby znizoval spotrebu. Podla palubneho pocitaca sam viem,ze pri urcitej rychlosti a stlacenom plyne sa da jazdit napr. za 7,5 L okamzitej spotreby a pri jemnom ubrati plynu a tej istej rychlosti klesne spotreba aj na 6,7L! A v tom okamihu zapnem tempomat a musi ist tak,ako sa uvedie do cinnosti.
nerozumiem. na mojom aute ked jemne uberiem plyn, tak spomali
Ja sem si toho taky u vetsiny aut vsimnul (snad krome kamaradova Nissana asi 3.6l), ze pri jizde konstatni rychlosti maly pridani plynu jeste nevede ke zrychleni a podle palubniho pocitace ma tohle "pohravani s plynem" opravdu slusnej vliv na okamzitou spotrebu.Akri píše:to moje taky, ale kdyz jedu z kopce tak nemrk píše:...pri jemnom ubrati plynu a tej istej rychlosti...Radoslav Hološka píše:Urcite sa da zapnut a nastavit tak,aby znizoval spotrebu. Podla palubneho pocitaca sam viem,ze pri urcitej rychlosti a stlacenom plyne sa da jazdit napr. za 7,5 L okamzitej spotreby a pri jemnom ubrati plynu a tej istej rychlosti klesne spotreba aj na 6,7L! A v tom okamihu zapnem tempomat a musi ist tak,ako sa uvedie do cinnosti.
nerozumiem. na mojom aute ked jemne uberiem plyn, tak spomali
Tak presne toto som sa Vam snazil napisat Richard to presne vystihol!Richard píše:K tempomatu, mám ho na Nubiře: moc ho nepoužívám, ani na dálnici, pokud není třeba 100 km roviny. Totiž, když jedete a máte plyn v nějaké poloze, tak rychlost auta kolísá třeba od 120 do kopce až po třeba 150 z kopce a máte plyn pořád stejně, ale to tempomat neumí, on z kopce udržuje 130 (tedy bez plynu) a do kopce přidá pořádně, aby těch 130 udržel, a zdá se mi, že benzín mizí rychleji, než když šlapu na plyn. Také pohodlí plynulé jízdy není takové, mám 2,0 a každé přidání a ubrání plynu tempomatem na pětku i v cca 130 km je znát a tudíž s posádkou "nepříjemně hejbe" To je můj názor. Používám ho třeba při průjezdu obcí kde je např 70. Tam se to akorát hodí. Třeba už dnes jsou inteligentnější tempomaty než v mé Nubiře, ale asi to nebude případ nějakých dodělávek. Ty budou asi ještě horší.
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | hyundaiclub.net | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |