demontáž chladiča klimatizácie

Diskusní forum Daewoo Nexia clubu.

Moderátoři: Blue Lanos, Admins

gadzo

demontáž chladiča klimatizácie

Příspěvek od gadzo »

Je veľká robota s demontážou chladiča klimatizácie? Čítal som tu, že vodný chladič nie je až taký veľký problém dať von. Musím zhodiť celý predok? :?
Reklama

Ivan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan »

Daewoo [deu] = velký přítel
Nexia² project

Dano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dano »

chladic klimatizacie nieje problem vymenit. Je tam len polozeny a hore prichyteny dvoma srobmi. Vodny chaldic treba trochu znasilnit, odtlacit k motoru a henten vytiahnut. Je tam len jeden problem. Odtiahnut a zatiahnut matice na tom klimatizacnom chladici. Nieje tam miesto ani poriadne nastrcit kluc. Okrem toho musia byt spravne nasadene tesnenia. Klima ale musi byt prazdna lebo tlak refrigerantu vytlaci kopu oleja
gadzo

Příspěvek od gadzo »

Super. To by som mal zvládnuť. Ešte by som potreboval vedieť, či ten olej čo unikne z klimatizácie sa aj nejako dopĺňa. Klíma mi už nejde od minulého leta,tak ako zistím, či tam ešte dáky je. Mám totiž chladiara, ktorý robí chladničky, klímu mi už plnil, ale sa mi nezdá, že by sa v tomto dostatočne vyznal.
Dano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dano »

otazne je kolko toho oleja unikne. Skus aspom brnknut do ventila na tej hornej nadrzke. Uvidis ako to syci a ci tlaci olej. Neviem ci sa moze zmiesat ten olej s inym olejom hoci urcenym do klimatizacie. Mne tiez nejaky unikol cez dierku,ale chladiar povedal, ze je to zanedbatelne mnozstvo. Najlepsie bude ked sa s tym nebudes trapit. Proste ten chaldic odmontuj a namontuj novy. Hlavne nezabudni kupit aj tie tesnenia lebo to ani nemusis robit.
Ivan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan »

Ta Vaše klima v Nexii je za trest :cry:

Daewoo [deu] = velký přítel
Nexia² project

cubafire
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cubafire »

taky sis toho všiml? je to jedna z achylových pat tohoto vozítka :-(
dřív: NEXIA 1.5 8V, GLE, LPG-BRC
dnes Citroen Xsara Picasso 2.0 HDi :twisted:
Nexia = srdeční záležitost
Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

A nejen Nessi , mám Nubiru taky s vyžranym chladičem :cry: :cry:
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
cubafire
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cubafire »

No já asi sundám celý předek. ne že by to bylo potřeba, ale tam se opravdu obyčejný smrtelník nedostane. Zkoušel jsem to asi 2 hodiny a ani jsem si neškrtl. :-( Ale už mám zase natrénované sundávání masky. Dnes už vím jednu věc. Ihned po opravě půjde na masku místo orig. mřížky tahokov a do deflektoru taky. Ať je chladič trochu chráněný. Jinak to můžu dělat za rok znovu. :(
dřív: NEXIA 1.5 8V, GLE, LPG-BRC
dnes Citroen Xsara Picasso 2.0 HDi :twisted:
Nexia = srdeční záležitost
gadzo

Příspěvek od gadzo »

Pozeral som to, neviem si predstaviť ako to vyhodiť bez demontáže predku. Tie príruby na hadice tam ani nevidím, nie aby som sa ku nim vedel dostať. Ak by bol záujem, tak to môžem nafotit - nech sa tešia manici bez klímy a nech je im ľúto, že k takej fajnovej robote sa nedostanú.
Dano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dano »

staci vyhodit prednu masku. Vseko ostatne moze ostat na mieste. Ci to staci tazko povedat. Mne to stacilo, ale nic pohodlne to nebolo. Cize da sa to aj tak, zalezi na kazdom ako to urobi.
gadzo

Příspěvek od gadzo »

Dal som švagrovi kúpiť chladič na klimu, vraj poliaci zapotili 6,5 SK. Je to možné? Kto chce na mňe zarobiť A, alebo B,
Olda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Olda »

cubafire píše:No já asi sundám celý předek. ne že by to bylo potřeba, ale tam se opravdu obyčejný smrtelník nedostane. Zkoušel jsem to asi 2 hodiny a ani jsem si neškrtl. :-( Ale už mám zase natrénované sundávání masky. Dnes už vím jednu věc. Ihned po opravě půjde na masku místo orig. mřížky tahokov a do deflektoru taky. Ať je chladič trochu chráněný. Jinak to můžu dělat za rok znovu. :(
a ještě před něj dej takovou tu sítku jak se dává na dveře, okna proti komárům...
Renault Laguna GT 98, modrozelená, 3.0 V6 24V, 140KW-ex automat-nyní manual, plná polní, žihadlo
Nexi 1.5 16V Red Sedan-se odstěhovala do prahy
Fiat Uno 1.5i-zvaný arcixindl-je v pánu
Renault Laguna combi 98-se odstěhovala se do zlína
Obrázek
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Všetko sa dá vyriešit rozobereme objednáme nahodime a všetko bude plne funkčné :))) škoda že nemám web!!!musim si spravit reklamu
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

gadzo píše:Dal som švagrovi kúpiť chladič na klimu, vraj poliaci zapotili 6,5 SK. Je to možné? Kto chce na mňe zarobiť A, alebo B,
nevim kdo ale v cechach se da poridit myslim do 4 tisic.nemusim nikam do polska.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Odpovědět

Zpět na „NEXIA“