nejde nastartovat, zhasíná

DaewooForum pro Nubiry 1 a 2 generace

Moderátoři: Blue Lanos, koniQ

Odpovědět
Roman, Plzeň

nejde nastartovat, zhasíná

Příspěvek od Roman, Plzeň »

Prosím všechny o radu. Jde o Nubiru 1,6 r. 1998. Při zastavení na volnoběh najednou zhasl motor. Po chvíli naskočil. Měnil jsem kabely ke svíčkám- byly poškozené. Druhý den jsem vůbec nenastartoval, za pár hodin motor chytnul. Další den to samé, nastartoval jsem až ráno. Satrter normálně točí, porucha se zdá dost náhodná. máte někdo nějaký tip, nebo do servisu? Děkuji za odpovědi!
Reklama

Franta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Franta »

K tomu zastavení dojde jak? Otačky se začnou pomalu snižovat (při jozjezdu) nebo je to rychlá smrt (auto stojí a motor je na volnoběhu) ? Mrkni se na olej v motoru zda ho máš dostatek - hydroštel je svinstvo.
Franta
NUBIRA-I 1.6 16V WAGON 98 + LACETTI 2.0 D 08 - LPG Katalogy dílů STAHUJTE ZDE [url=http://www.nubira.wz.cz]Návody + Foto[/url]
Roman, Plzeň

Zhasne najednou, rychle. Stál jsem na volnoběh.Na ten olej mrknu. Zatím díky.
Roman, Plzeň

Ještě dotaz: ten hydroštel dělá přesně co? Dík.
Franta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Franta »

Ten se stará o vymezování vůlí a otevírání ventilů. Napadá mě konektor na zapalovacím bloku (ten co z něj vedou zapalovací kabely ke svíčkám). Konektor je na boku v dolní části, zkus ho odpojit (pozor má aretaci) a znovu zasunout. Dál dotaz, zda se ti to stává při zapnutých světlech nebo je to jedno?
Franta
NUBIRA-I 1.6 16V WAGON 98 + LACETTI 2.0 D 08 - LPG Katalogy dílů STAHUJTE ZDE [url=http://www.nubira.wz.cz]Návody + Foto[/url]
Roman, Plzeň

Zhasíná při vypnutých světlech. Konektor jsem už zkoušel i další konektory jsem procvakal.Ještě jsem dostal tip na čidlo teploty. dnes vyrazím asi do servisu. Díky.
Richard

Příspěvek od Richard »

Napadá mě jestli to nemůže být imobilizérem, tedy tím snímacím kroužkem co čte kod z klíče. Myslím, že se to tady již na Nubiře řešilo. Držím palce :!:
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Odpovědět

Zpět na „NUBIRA“