Oprava laku - cena

Diskusní forum Daewoo Nexia clubu.

Moderátoři: Blue Lanos, Admins

cubafire
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cubafire »

Když jsi už odhalil v mém nicku moje jméno - budiž. :lol: Je mi jasné, že bude asi barva nejdražší, nicméně, pokud by byl "celolak" v obyč barvě do 20 tis. tak se spíš vyplatí dát to komplet do barvy, byť ne metalické. Moc se mi líbí ta co má Ivan. Vyloženě Nexii sedí. ;)
mimochodem - super kola 8)
dřív: NEXIA 1.5 8V, GLE, LPG-BRC
dnes Citroen Xsara Picasso 2.0 HDi :twisted:
Nexia = srdeční záležitost
Reklama

Ivan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan »

Kluci, tak pěkně postupně:
1) Miloši, nepíše se kit, ale KYT. Už se to kurva nauč :D

2) Lakýrníka nedělám, mám dobrého kamaráda, který má autolakovnu, to je všechno. A během mých úprav jsem několikrát všechno možné přelakovával, takže se v tom lehce orientuju.

3) Jinak metalíza je oproti normálnímu laku levější, protože metalíza je laicky řečeno obyčejná barva a přes ni bezbarvá, která tvoří ten metalický efekt, takže se jakoby auto lakuje "dvakrát". Obyčejná barva má tu výhodu, že když se něco někde na autě podře, tak se dá spravit jen ta odřenina a nemusí se lakovat celý díl. Tohle u metalízy nejde. Nebo vlastně jde, ale je to velká práce a výsledek se ne vždy povede. Metalíza je hezčí, ale i dražší. Tak, a teď babo raď :D

Daewoo [deu] = velký přítel
Nexia² project

cubafire
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cubafire »

tož včíl sa v tom nevyznám už úplně. píšeš, že je metalíza levnější a pak, že je dražší. tož co je? kolik stojí cca ten celolak? stačí rozsah. díky ;)
dřív: NEXIA 1.5 8V, GLE, LPG-BRC
dnes Citroen Xsara Picasso 2.0 HDi :twisted:
Nexia = srdeční záležitost
Habron

Příspěvek od Habron »

Samotná metalíza je levnější, ale musí se ještě přelakovat čirým lakem, takže opravit metalízu vyjde dráž.
Ivan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan »

No, sorry, jestli jsem to napsal nejednoznačně... metalíza je samozřejmě dražší.

Nexia² project

Damek

Příspěvek od Damek »

Táto téma prichádza v pravú chvíľu. Už dlhú dobu si lámem hlavu, čo s mojou mašinkou. Korózia postupuje a treba to opraviť. A tak neviem, či to potom celé nalakovať, alebo len chytené časti. Jedná sa o lemy zadných kolies a zadné dvere. Farbu mám obyč. červenú. Myslíte, že by šlo nalakovať len tie opravené miesta bez toho, aby to potom bolo vidieť ? Za lakovanie celého auta sa mi nechce vyvaliť neviem koľko, ale zo strakáčom jazdiť nemienim.
Olda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Olda »

No vzhledem k tomu že metalízu nemám(tu bych nestříkal) tak jsem byl donucen si už sakra koupit pistoli(je jaro, i moje auto kvete :lol: ) a dělat si to sám, kvalitní akryl. barvu máš 120kč/1dcl, na díl počítají asi 2-3 deci... , mají vzorníky orig. lak bude naprosto přesný, ještě zkusím najít foto jak sem opravoval orezliny kolem oken, atd. bez stříkání, jen tak to nepoznáš až sem se divil... ;)
Renault Laguna GT 98, modrozelená, 3.0 V6 24V, 140KW-ex automat-nyní manual, plná polní, žihadlo
Nexi 1.5 16V Red Sedan-se odstěhovala do prahy
Fiat Uno 1.5i-zvaný arcixindl-je v pánu
Renault Laguna combi 98-se odstěhovala se do zlína
Obrázek
Kruger !!!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kruger !!! »

Ciernygepard píše:Táto téma prichádza v pravú chvíľu. Už dlhú dobu si lámem hlavu, čo s mojou mašinkou. Korózia postupuje a treba to opraviť. A tak neviem, či to potom celé nalakovať, alebo len chytené časti. Jedná sa o lemy zadných kolies a zadné dvere. Farbu mám obyč. červenú. Myslíte, že by šlo nalakovať len tie opravené miesta bez toho, aby to potom bolo vidieť ? Za lakovanie celého auta sa mi nechce vyvaliť neviem koľko, ale zo strakáčom jazdiť nemienim.
Mám takový pocit, že červená bledne o něco rychleji než jiné barvy (opravdu viditelně). Pokud seženeš opravdu dobrého míchače tak stačí jen ty plechy zasažené. Nový lak ale bude mít větší lesklost. Dneska jsem dostříkal svoji nesku a radši jsem stříkal střechu a celou zadní část. Pokud to je třídvéřák, je celé auto v amatérských podmínkách nastříkano za 2 hodinky. Osobně budu pozítří dávat ještě jednu vrstvu, ať je to korozuvzdornější (jen doufám, že kamínky zas neudělájí brajgl)
Akri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Akri »

No vy dva jste se hledali :lol: :lol:
Je to tmel :lol:
Kyt byl na okna ve sklenarstvi, vy drevaci :mrgreen:
ObrázekAKRI - (byl) Muž z Ria !
:!: AVEOtici všech zemí, spojte se :)
kaso

Příspěvek od kaso »

Akri píše:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Habron

Příspěvek od Habron »

Akri píše:
Ty jsi to teda rozštíp :lol: :lol: :lol:
Akri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Akri »

Habron píše:
Akri píše:
Ty jsi to teda rozštíp :lol: :lol: :lol:
no vzdyt je to pravda ;)
ObrázekAKRI - (byl) Muž z Ria !
:!: AVEOtici všech zemí, spojte se :)
Ivan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan »

Akri píše:
Akri, já se nevyjadřoval k technologickému postupu, ale k české gramatice. Takže Miloš je dřevák na druhou :lol:

Nexia² project

milosh

Příspěvek od milosh »

Ivane, ty se kvuli jednomu KYDU poser*s :lol:
neni kyt jako kit :D

kdybych napsal neco spatne co vyslovene nema smysl, tak to pochopim, ale ne kdyz se mi to tvrdy Y v tom slove proste moc nelybylo :lol: :lol:
SLEDUJ MŮJ CHEVROLET-OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Habron

Příspěvek od Habron »

Ivane, tady se používají takový gramatický patvary, že kdybys měl všechny opravovat, tak to vydá na jedno menší fórum. Sice chápu, že ty jako lingvista a jazykozpytec se budíš v noci hrůzou, když si vzpomeneš na daewoo forum, ale mě to třeba nechává úplně klidným a nijak mě to nezneklidňuje. :lol: :lol: :lol:
Odpovědět

Zpět na „NEXIA“