Dotaz - výměna kapalin

DaewooForum pro Nubiry 1 a 2 generace

Moderátoři: Blue Lanos, koniQ

glady

Příspěvek od glady »

Tomáš píše:No tak na brzdy a spojku bych použil asi brzdovku a do převodovky olej :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ne vážně , brzdovku žlutou - DOT 4 - výrobců je mraky , stačí velvanská.
Olej do prevodovky se dává jako do automatů . Nebudu nic doporučovat , už se opakuji , ale já mám v převodovce motorák 10W 40 titan s molibdenem i v Matesu i v Nubi - hlavně u toho matesa je to změna !!
Chtěl bych jsem se tě zeptat jak je to s těmi brzdovými kapalinami ? jak často se mají měnit ? Vliv brždění to neovlivní že ne ? protože mě přijde že mě to autí blbě brzdí
Naposledy upravil(a) glady dne ned kvě 22, 2005 23:31, celkem upraveno 1 x.
Reklama

palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

ach jo ty kluku zkus to psat jestě líp.vždyt to musim čist 3 krat abych to pochopil.jasně že brzdovka ma vliv na brždění.když v ní bude vzduch nebo hodně vody(sraží se tam)tak to bude prostě blbý.ma se měnit každe 2 roky.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
glady

Příspěvek od glady »

palikx píše:ach jo ty kluku zkus to psat jestě líp.vždyt to musim čist 3 krat abych to pochopil.jasně že brzdovka ma vliv na brždění.když v ní bude vzduch nebo hodně vody(sraží se tam)tak to bude prostě blbý.ma se měnit každe 2 roky.
Aha a podle čeho by se to dalo zjistit ? Protože to auto mám z německa a já jaksi německy moc neumím
Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

Myslím , že ta brzdovka ti to sama neřekne , ani kdyby nebyla z německa ! :lol: Jedině ji prostě vyměň a máš klid ! To samé olej , filtry .... když kupuješ ojetinu , musíš počítat s tím , že je lepčí projít všechno s čím si nejseš jistý , že se měnilo a už má na výměnu nárok . ;)
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

ta brzdovka se da měřit měřákem.mame elektronický nebo je i optický.chladici kap ,ostrikovače i baterie se tak da měrit taky.ale je pravda že po koupi bych to vyměnil taky vše.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Odpovědět

Zpět na „NUBIRA“