alarm v Nubiře

DaewooForum pro Nubiry 1 a 2 generace

Moderátoři: Blue Lanos, koniQ

misaaa

alarm v Nubiře

Příspěvek od misaaa »

Ahoj všichni,
chtěl sem zeptat jestli nemáte někdo zkušenosti s alarmem v Nubiře, na co jsou napojená čidla, kde je a na co může reagovat. Dnes v noci začalo ukrutně pršet a mlátilo to tak do auta, že začalo houkat na celou ulici, pak to přestalo a za deset minut zas začalo, pak už byl klid. :D Myslíte, že na to můžou mít vliv i takové malé otřesy? Nebo jakej mohl bejt jinej důvod tohoto jednání mého automobilu?
Nubira HB 2.0 CDX, r.v.98, plná výbava
Reklama

Richard

Příspěvek od Richard »

Přesně to samý dělá - dělal alarm i mě když pořádně lilo houkal jako zběsilý.
Ale od letošní zimy mi odešlo něco a alarm nereaguje na dálku a tak mám klid. Odemykám a zamykám klíčkem. A to jsem musel udělat i v děšti abych nevzbudil celou vesnici :lol: :lol: Asi otřesové čidlo, ale kde je nevím.
Kde je řídící jednotka alarmu? Pod přístrojovkou, nebo jako u Leganzy mezi sedadly? :?: Samozřejmě se bavíme o originál Daewoo alarmu, ten se do ČR nedovážel. :roll: :?:
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
misaaa

Příspěvek od misaaa »

Já sem si jí nechal dovézt z rakouska, tak je tam originál. Já už myslel, že se to ňák rozbilo a tak sem tam v tom dešti čekal s deštníkem a čekal až zas začne houkat, ale přestalo pršet a nic. Tak snad to bylo tim...dík
glady

Příspěvek od glady »

misaaa píše:Já sem si jí nechal dovézt z rakouska, tak je tam originál. Já už myslel, že se to ňák rozbilo a tak sem tam v tom dešti čekal s deštníkem a čekal až zas začne houkat, ale přestalo pršet a nic. Tak snad to bylo tim...dík
Lidičky nevíte kolik to stojí ta zabezpečovačka ?
Brainman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brainman »

co chces zabezpecovat?
Renault Scenic RXi 2.0 IDE 16V 104kW Obrázek Daewoo Matiz I CD LPG
glady

Příspěvek od glady »

Brainman píše:co chces zabezpecovat?
Chtěl bych jsem si to auto nějak zabezpečit, protože ten imobilizér mě sám o sobě nepřijde bezpečný, --> chtěl bych jsem si zabezpečit vnitřek auta mám v něm věci pro míontáž internetu a nějaké HW komponenty. Tak je mi líto aby mě to někdo ukradl
Brainman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brainman »

Aha no ja bydlim na Smichove v Praze, tady nesmis nechat v aute ani sedacky, nejlepe ho nechat otevreny aby ti nerozbyli okynko, ty kurvy cerny fetacky :(
glady

Příspěvek od glady »

Brainman píše:Aha no ja bydlim na Smichove v Praze, tady nesmis nechat v aute ani sedacky, nejlepe ho nechat otevreny aby ti nerozbyli okynko, ty kurvy cerny fetacky :(
Tak jaké máš odporučení? víš rád bych jezdil s tím autím i na zábavy a tak, a tam není nouze o čorky.... takže každý nápad sem
Richard

Příspěvek od Richard »

glady píše: Tak jaké máš odporučení? víš rád bych jezdil s tím autím i na zábavy a tak, a tam není nouze o čorky.... takže každý nápad sem
Na zábavy jsem zásadně nejezdil autem ale když musíš, doporučuji přenosné minové pole :lol: :lol: nebo 380V na kostru :lol: :lol: :lol:
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
glady

Příspěvek od glady »

Richard píše:
glady píše: Tak jaké máš odporučení? víš rád bych jezdil s tím autím i na zábavy a tak, a tam není nouze o čorky.... takže každý nápad sem
Na zábavy jsem zásadně nejezdil autem ale když musíš, doporučuji přenosné minové pole :lol: :lol: nebo 380V na kostru :lol: :lol: :lol:
Mno jelikož dělám i trochu do elektriky tak vím že ot není dobrý nápad :-D obzvlášt mám starost o anténu... ach jo. Jo nevíte někdo kde sehnat servisní kod na moje autorádio, když je od Mercedesu-Benzu
Brainman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brainman »

kup si radsi ne Benzu
misaaa

Příspěvek od misaaa »

Ještě se zeptám jednou, myslíte že ty senzory alarmu jsou opravdu tak citlivý, že zaznamenaj i to když pořádně zaprší?Má na to vliv ten senzor pod kapotou vlevo od řidiče, nebo ten druhej kterej je někde blízko u kompresoru nebo nevim kde...
Brainman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brainman »

Asi moc u tech cidel nezalezi na hlasitosti zvuku ale na frekvenci. A je vic nez pravdepodobne ze ty cidla jsou umisteny tak blbe ze chytnou nebo sectou frekvenci tech kapek. Nektera cidla blbe reaguji na nizke tony. V tom kufru je cidlo mechanicke ( kontrola kapoty). Ja myslim ze bude nekde ve dverich nebo ve sloupku. U Espera jsem mel otresovy cidlo pred ridicem, byla na nem diodka a pod zatkou potenciometr na serizovani citlivosti
Richard

Příspěvek od Richard »

misaaa píše:Ještě se zeptám jednou, myslíte že ty senzory alarmu jsou opravdu tak citlivý, že zaznamenaj i to když pořádně zaprší?Má na to vliv ten senzor pod kapotou vlevo od řidiče, nebo ten druhej kterej je někde blízko u kompresoru nebo nevim kde...
To vlevo od řidiče je jen spínač otevření kapoty, fakt nevím kde je otřesové čidlo a asi to bude dělat ono, snad Pertm nebo Palikx by to věděl líp. A jestli se dá nějak regulovat citlivost? Mě se auto rozhoukalo i když to kolem provalili hasiči!! Jestli tam není čidlo (mikrofon) rozbití skla a pak by to na velké kapky a velký hluk všeobecně mohlo reagovat ??
Brainman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brainman »

no jeste ze to nereaguje ne jine zvuky. mne treba skutr reaguju na motorky, na sanitky, hasice a na Tatry
Odpovědět

Zpět na „NUBIRA“