za studena vynechává -škube
Moderátoři: Blue Lanos, mzprx, smire666
za studena vynechává -škube
ahoj řeším problém se kterým si nevědí rady ani ve značčkovém servisu (auto Staiger)
Benzin s LPG.
Po nastartování které proběhne bez problémů studený motor škube ,vynechává ale hrozně, po ohřátí cca 5 min. jede uplně normálně chod motoru pravidelný i na lpg i na benzin. po startu teplého motoru vše v pohodě.
Diagnostika bez závad.
nesetkal se tím někdo???
Děkuju.
Přijde mě že se nezapne sytič otázky jsou furt nízké 800-900 jako při teplém motoru
Benzin s LPG.
Po nastartování které proběhne bez problémů studený motor škube ,vynechává ale hrozně, po ohřátí cca 5 min. jede uplně normálně chod motoru pravidelný i na lpg i na benzin. po startu teplého motoru vše v pohodě.
Diagnostika bez závad.
nesetkal se tím někdo???
Děkuju.
Přijde mě že se nezapne sytič otázky jsou furt nízké 800-900 jako při teplém motoru
Naposledy upravil(a) lubiks dne pon kvě 23, 2016 18:05, celkem upraveno 2 x.
Orlanďo LT+ 1.8 Automat,
- Reklama
Re: za studena vynechává -škube
Vyměn vzduchový filtr,zkontroluj si hadice sání,případně vyměn svíčky.lubiks píše:ahoj vřeším problém se kterým si nevědí rady ani v servisu .
Benzin s LPG.
Po nastartování které proběhne bez problémů studený motor škube ,vynechává ale hrozně po ohřátí cca 5 min. jede uplně normálně chod motoru pravidelný i na lpg i na benzin. po startu teplého motoru vše v pohodě.
Diagnostika bez závad.
nesetkal se tím někdo???
Děkuju.
Hyundai Tuscon 1.6 TGDi alias tučnák
BMW F 800 GS
Ford Transit Connect T200 SportVan 1.8TDCi
ex Daewoo Leganza 2.0 16V CDX
http://www.czdrafel.cz/
http://planickasystem.webnode.cz
www.autobardo.cz
BMW F 800 GS
Ford Transit Connect T200 SportVan 1.8TDCi
ex Daewoo Leganza 2.0 16V CDX
http://www.czdrafel.cz/
http://planickasystem.webnode.cz
www.autobardo.cz
- mitchi
- Kontaktovat uživatele:
Reduktor? Já v servisu už asi 5x chtěl výměnu ale vždy se dělalo něco jiného co by to mohlo být... a ted mi už dávají za pravdu... respektive už zbývá vyměnit jen ten reduktor tak uvidíme
Fiat zastava
Opel Omega 2.4i r.v. 1989
Opel Omega 2.0i r.v. 1995
Citroen Xantia 2.0 HDi 1999
Citroen Xara 1.4i 2001
Orlando LTZ 1,8 LPG 2012
Opel Omega 2.4i r.v. 1989
Opel Omega 2.0i r.v. 1995
Citroen Xantia 2.0 HDi 1999
Citroen Xara 1.4i 2001
Orlando LTZ 1,8 LPG 2012
Nikdo neporadííí?? že by došly rady,??
tak mám nové poznatky
škrtící klapka vyndaná vyčištěná- byla ale ok,
nová lišta zapalování,
nové svíčky,
vyčištěn vzduchový filtr KN
kontrola hadice přívodní na vzduch - ok
Diagnostika bez chyb
to jen pro info
tak mám nové poznatky
škrtící klapka vyndaná vyčištěná- byla ale ok,
nová lišta zapalování,
nové svíčky,
vyčištěn vzduchový filtr KN
kontrola hadice přívodní na vzduch - ok
Diagnostika bez chyb
to jen pro info
Naposledy upravil(a) lubiks dne pon kvě 02, 2016 14:02, celkem upraveno 2 x.
Orlanďo LT+ 1.8 Automat,
jaký reduktor???
na plyn?? co ten s tim má společného??
voda zkrze něj jde normálně takže oběh vody taky ok.
A po nastartování to jde na benzin
ale možná jsem to špatně pochopil
zkus to prosím upřesnit
díky
na plyn?? co ten s tim má společného??
voda zkrze něj jde normálně takže oběh vody taky ok.
A po nastartování to jde na benzin
ale možná jsem to špatně pochopil
zkus to prosím upřesnit
díky
Orlanďo LT+ 1.8 Automat,
Re: za studena vynechává -škube nejde Sytič??
Co svíčky? Zapalovací kabely? Jak jsou tam dlouho?
Mě to dřív taky blblo za studena, to bylo před tím než se mě zaklepal ventil
Mě to dřív taky blblo za studena, to bylo před tím než se mě zaklepal ventil
Daewoo Tacuma r. 2000/1,8 - 72 KW, LPG BRC
Orlando má sitič. zaujimavé!!!!!
je tam snimač na teplotu motora snimač vaha vzduchu , teplota vzduchu krokový motor, skrtiaca klapka , vstrekovače, to všetko komunikuje s raď jednotkou.. sitič tam už určite nie je.
Ale niektorý snímáč bude robiť problém.Pravdepodobne snimač na váhu a teploty vzduchu..
Ale to je len odhad... a ked je tam plyn tak tom môže robiť problém dalšie veci...
je tam snimač na teplotu motora snimač vaha vzduchu , teplota vzduchu krokový motor, skrtiaca klapka , vstrekovače, to všetko komunikuje s raď jednotkou.. sitič tam už určite nie je.
Ale niektorý snímáč bude robiť problém.Pravdepodobne snimač na váhu a teploty vzduchu..
Ale to je len odhad... a ked je tam plyn tak tom môže robiť problém dalšie veci...
Aveo sedan 1.2 16 V
2DIN rádio -7" obrazovka, , cúvacia kamera,
handsfree, cúvacie senzory,
GPS, tmavé fólie, interier - Red and Black.
exterier podsvietený
Aveaci pridajte sa a rozšírte aveofanclubb
2DIN rádio -7" obrazovka, , cúvacia kamera,
handsfree, cúvacie senzory,
GPS, tmavé fólie, interier - Red and Black.
exterier podsvietený
Aveaci pridajte sa a rozšírte aveofanclubb
Kód: Vybrat vše
http://aveofanclub-sk.webnode.sk/o-nas
Děkuji za radu
já vim ,že tam sytič nie je
jen jsem chtěl přiblížit závadu
ale děkuji za radu
já vim ,že tam sytič nie je
jen jsem chtěl přiblížit závadu
ale děkuji za radu
Orlanďo LT+ 1.8 Automat,
Hele ono žádnej servisák není vševědoucí ani telepat... Třeba já poslední dobou(krom zaklepanýho ventilu ) řešil klepání od podvozku. Projevovalo se to přesně naopak, jako když ti blbne diferenciál. Kontrolovali jsme ložiska, poloosy, homokineťáky a nakonec to byl z minulého servisu blbě daný silentblok, ten se časem posunul a začalo to dělat bordel.
Nech to ještě víc projevit a sám časem uvidíš, ono opravovat(vyměňovat)díly metodou pokus/omyl je asi ta nejdražší a nejpracnější verze
Nech to ještě víc projevit a sám časem uvidíš, ono opravovat(vyměňovat)díly metodou pokus/omyl je asi ta nejdražší a nejpracnější verze
Daewoo Tacuma r. 2000/1,8 - 72 KW, LPG BRC
Dobrý den.
Chci se optat, zda jste nakonec vyřešil problém, kdy za studena vynechával a škube? Mám ten samý problém, vše možné zkontrolováno, vyměněno, diagnostika hlásí, že vše ok. Jen po 100 metrech jízdy to začne škubat, většinou to i zhasne a chvíli trvá, než to naskočí. Po zahřátí funguje bez problémů. Při odstávce delší jak 3 hodiny se problém opakuji. Díky za sdílení zkušeností. Milan
Chci se optat, zda jste nakonec vyřešil problém, kdy za studena vynechával a škube? Mám ten samý problém, vše možné zkontrolováno, vyměněno, diagnostika hlásí, že vše ok. Jen po 100 metrech jízdy to začne škubat, většinou to i zhasne a chvíli trvá, než to naskočí. Po zahřátí funguje bez problémů. Při odstávce delší jak 3 hodiny se problém opakuji. Díky za sdílení zkušeností. Milan
takto sa prejavuje vadny snimač teploty motora /su tam 2 ks/ jeden za termostatom a další na boku chladiča na strane spolujazdca
Pěkný den
Nejsem autoelektrikář ani motorář ale když budu vycházet s klasických karburátorových motorů tak tam byl ruční sytič. To vcelku napovídá té tvé závadě. Při studeném motoru chudá směs takže vše co se týká benzinu. Možná jestli nemáš přicpaný i ten "blbý" EGR ventil protože i on má vliv na směs. Nebo mi dřív i při pohledu na svíčky, když byly začouzené tak bohatá a když chudá tak svíčky i doběla. Takže rozhodně všechna čidla teplot a i ta váha vzduchu no a i ty filtry. Potom dej vědět co to bylo.
Hlavně ať nám jezdí a takhle blbě nezlobí !
Vl.
Nejsem autoelektrikář ani motorář ale když budu vycházet s klasických karburátorových motorů tak tam byl ruční sytič. To vcelku napovídá té tvé závadě. Při studeném motoru chudá směs takže vše co se týká benzinu. Možná jestli nemáš přicpaný i ten "blbý" EGR ventil protože i on má vliv na směs. Nebo mi dřív i při pohledu na svíčky, když byly začouzené tak bohatá a když chudá tak svíčky i doběla. Takže rozhodně všechna čidla teplot a i ta váha vzduchu no a i ty filtry. Potom dej vědět co to bylo.
Hlavně ať nám jezdí a takhle blbě nezlobí !
Vl.
Díky Topolovi a Lacovi za reakci. Autoservis, se kterým to řeším, dané již v předchozích pokusech vyzkoušel, tj. čidla, filtry, svíčky- vše ok. Ještě asi vyměním olej, zda není špatná viskozita vůči vačce. Jinak fakt nevím. Kdyby někoho něco napadlo, budu rád za inspiraci. S díky zdraví Milan
To "škubanie" može byť aj špatným benzínom...
Aplikuj SONAX Injector Cleaner, a potom napíš , či sa to zlepšilo ...
Apropos, motor 1.8 VVTi NEMA žiaden EGR-ventil, nahrádza ho ten system VVTi
Aplikuj SONAX Injector Cleaner, a potom napíš , či sa to zlepšilo ...
Apropos, motor 1.8 VVTi NEMA žiaden EGR-ventil, nahrádza ho ten system VVTi
Pěkný den.
Jako vyměnit olej můžeš tím nic nezkazíš ale tím to není .Ještě se podívej i tady:
https://www.bing.com/search?q=studen%C3 ... c3b19c9c3e
Jako vyměnit olej můžeš tím nic nezkazíš ale tím to není .Ještě se podívej i tady:
https://www.bing.com/search?q=studen%C3 ... c3b19c9c3e