Tak jsem o víkendu také řešil loketní opěrku... Koupil jsem auto už s naprasklým mechanismem zavírání a zloději při krádeži brýlí a dalších drobností neopomněli ulomit nalomený jazýček zavírání. Zjistil jsem 2 potenciální problémy:
1) Ukotvení pantů otevírání opěrky - je dost subtilní, pouze 4 vruty o prům. 4 mm do nálitků ve výlisku hlavního tunelu. Měl jsem 3 ze 4 ulomené. Otevřená, ale i zavřená, opěrka pak moc nedrží polohu a
2) je do stran přetěžovaný jazýček zavíracího mechanismu, který pak snadno praskne/ulomí se.
Takže jsem provrtal tunel v místech zašroubování vrutů a použil 4 šroubky M4 s podložkami a maticemi. Po otevření opěrky jsou sice v prostoru pantů hlavičky šroubů vidět, ale dá se s tím žít. Pevnost je několikanásobně větší. Dále jsem koupil malý vingl a jazýček západky znovu přidělal pomocí vinglu a šroubků M3. Není to sice žádná velká paráda, ale dobře vidět to je jen v případě otevření. Kdo hledá, uvidí ze správného úhlu konec vinglu i u zavřené opěrky, ale není to moc nápadné. Chlubit se tím nebudu, na lepší provedení bych potřeboval dílnu a ne obývák

Funkční je to na 100 %.
Jen pro inspiraci ...
Honza K.