Spotřeba Orlanda
Moderátoři: Blue Lanos, mzprx, smire666
Re: Spotřeba Orlanda
Nene, jak jsem psal - je to hodnota z palubního počítače, tedy teoretická hodnota benzínu.
O to víc mě překvapilo tankování, kdy průměrná vyšla přes 13 LPG ale bylo to asi nějakým špatným tlakem při plnění, protože toho tam nacpala nějak moc...
To je právě ta chyba kdy člověk nevidí, kolik LPG tam je
O to víc mě překvapilo tankování, kdy průměrná vyšla přes 13 LPG ale bylo to asi nějakým špatným tlakem při plnění, protože toho tam nacpala nějak moc...
To je právě ta chyba kdy člověk nevidí, kolik LPG tam je
Chevrolet Orlando 1.8 AT6 MY2014 LTZ + LPG
Honda Accord Tourer 2.4 VTEC AT 2007 140kW + LPG
- Reklama
Palubny počitač ukazuje vždy spotrebu benzinu, teda spočitava male dávky vstrekovania aj ked motor pracuje na LPGJoztar píše:8.1 plynu ?
preto vždy treba spotrebu podla palubaku vynasobiť 1,3
teda 8,1 x 1,3 = 10,53 skutočná spotreba LPG
Ja mam zo svojim Orlandom spotrebu od 9,5 až 10,5 litra LPG na 100 km priemerna spotreba
na 1 tankovanie /plna nadrž /
v závislosti od zaťaženia auta a sposobu jazdy 80% okresky / 20 % mesto
ak by sa jazdilo len v meste spotreba plynu by dosiahla cez 11 litrov
dobra spotreba i na to LPG
-
Tak zatím najeto 26.000km a spotřeba (skutečná dle tankování - ne počítač!) LPG 8,1 + Benzin 1,1....a žádná brzda provozu .....
Co tam máš za systém s takovou spotřebou?
Máme Prins, BRC i LandiRenzo a k takové hodnotě se ani nepřiblížíme
Ked som mal volno,tak som sa bol previezt.100km mimo mesta a do kopca.Spotreba co ukazoval pocitac zacala na 6,5l a skoncila na 8,5l.Spat ta ista trasa.
Ze by sa motor zabehol?
Uz mi tiez ukazalo viac ako 800km na nadrz 2.0 VCDI LT+ 2013
Ve městě jezdím plně naloženej a s klimou okolo 9,5. Na dovolený jsem to měl taky někde kolem osmi. Takže asi jak kde jezdíš... Mám Lovato a nešetřím ho!!inza píše:Co tam máš za systém s takovou spotřebou?
Chevrolet Orlando LT+ 1.8, 5MT, My13, bílá Summit, LPG
TIBI77 píše:Ked som mal volno,tak som sa bol previezt.100km mimo mesta a do kopca.Spotreba co ukazoval pocitac zacala na 6,5l a skoncila na 8,5l.Spat ta ista trasa.Ze by sa motor zabehol? Uz mi tiez ukazalo viac ako 800km na nadrz
Tibi neviem cim to je ale mozno tym ze ja skroro vobec nechodim dialnice, skor mimo mesto tak 70% a 30% mesto. uplne bezne dosahujem dojazd cez 800km na nadrz, ba niekedy (vid posledne tankovanie) som dal na nadrz 929km ... dotankovane 60.9l a vysledna spotreba je 6.56l/100km. Tankujem stale Shell fuell save na tej istej pumpe a pridavam 3 odmerky diesel super aditiv takzvany VIF. Jazdim vela na tempomat ked sa da tak aj trochu sviznejsie nez je povolene, Brzdim motorom a snazim sa predvidat situacie na vozovke aby moja jazda bola co najplynulejsia. So spotrebou som spokojny
Tibi neviem cim to je ale mozno tym ze ja skroro vobec nechodim dialnice, skor mimo mesto tak 70% a 30% mesto. uplne bezne dosahujem dojazd cez 800km na nadrz, ba niekedy (vid posledne tankovanie) som dal na nadrz 929km ... dotankovane 60.9l a vysledna spotreba je 6.56l/100km. Tankujem stale Shell fuell save na tej istej pumpe a pridavam 3 odmerky diesel super aditiv takzvany VIF. Jazdim vela na tempomat ked sa da tak aj trochu sviznejsie nez je povolene, Brzdim motorom a snazim sa predvidat situacie na vozovke aby moja jazda bola co najplynulejsia. So spotrebou som spokojny [/quote]
Cau.Tiez tankujem Shell.Ta spotreba zavisi od stylu jazdy.Isiel som cestu mimo mesta a neprekrocil som rychlost 90km.Tiez mi vysla spotreba 6.5l.
Ale ked idem po dialnici tak pod 7.5l sa nedostanem
Tiez si myslim ze ma Orlik dobru spotrebu
Cau.Tiez tankujem Shell.Ta spotreba zavisi od stylu jazdy.Isiel som cestu mimo mesta a neprekrocil som rychlost 90km.Tiez mi vysla spotreba 6.5l.
Ale ked idem po dialnici tak pod 7.5l sa nedostanem
Tiez si myslim ze ma Orlik dobru spotrebu
2.0 VCDI LT+ 2013
Včera som tankoval. Pri ( aktuálne ) priemernej spotrebe 7,1 l ukazuje dojazd 850 km. Kým sa však palička pohne, spravím tak 120-140 kilometrov, čiže slušné Samozrejme, reálne to bude menej, v meste mi tých 7,1 priemer dlho neostane
Chevrolet Orlando LT benzín, olympic white
EAGLE SQUADRON
Portal-Orlando-Forum.de ( premium Mitglied )
EAGLE SQUADRON
Portal-Orlando-Forum.de ( premium Mitglied )
po najeté 1000covce mít ještě plnou nádrž - závidím
Asi mi nik neuveri ze mam od tankovania prejdenych 300km,plna nadrz a na ukazovateli je 1000inza píše:po najeté 1000covce mít ještě plnou nádrž - závidím
1000km je dojazd na nadrz
2.0 VCDI LT+ 2013
-
Gratuluju k pěkné spotřebě. 4,9l/100 km je pěkné, ale je to jenom na těch 300 km jak říkáš. Do toho přijde třeba regenerace nebo kratší jízdy a spotřeba se zvýší. Já mám teď po od posledního tankování najeto asi 330 km při průměrné spotřebě 5,2 l/100 km. Byly to 2 cesty kolem 160 km a jízda po okreskách rychlostí do 100 km/hod. Ale stejně je to asi můj rekord, navíc na zimních gumách (mám na nich vždycky menší spotřebu). Jak je vidět, i s Orlíkem není celkem problém dosáhnout spotřeby udávané výrobcem, což u jiných aut rozhodně problém je.
Číža
Orlando 2,0 VCDI 96kW, 2011
Orlando 2,0 VCDI 96kW, 2011
no ale ved to je odhadovany dojazd po dotankovani plnej nadrze.TIBI77 píše:Asi mi nik neuveri ze mam od tankovania prejdenych 300km,plna nadrz a na ukazovateli je 1000inza píše:po najeté 1000covce mít ještě plnou nádrž - závidím
1000km je dojazd na nadrz
ale pokial si dal na jednu nadrz 1000km tak klobuk dole ... to sa mne este nepodarilo a teraz v zime ani nepodari uz to lezie hooore