Koupil jsem Matize :-) ( Matýska )
Moderátor: Blue Lanos
-
Re: Koupil jsem Matize :-) ( Matýska )
Chlapi zdar před chvili jsem dorazil z práce a ráno jsem škrábal skla čili bylo pod nulou projel jsem to cca 15 km takže se to ohřálo dle teploměru dobře ale po příjezdu domů jsem videl jemný dým z výfuku tak jsem to protůroval a vyvalil se z výfuku velký oblak bílého dýmu...
Mám se nečeho obávat ? Nebo to je normální jev za tohohle počasí ? Chladicí kapalina neubývá a olej nepřibývá ... Nevím jestli to nemohlo být tim, že jsem na cestě z práce natankoval na shellce ten Nitro pro pročištění palivové soustavy a trysek ...
Díky za info
Mám se nečeho obávat ? Nebo to je normální jev za tohohle počasí ? Chladicí kapalina neubývá a olej nepřibývá ... Nevím jestli to nemohlo být tim, že jsem na cestě z práce natankoval na shellce ten Nitro pro pročištění palivové soustavy a trysek ...
Díky za info
- Reklama
Neřeš to.V tomhle počasí je to normální stav.
Matýsek z roku 99", odjeto 160 tkm, zrecyklováno :-(
Land Rover Discovery 3 2.7 - vé šestka v dechtu :-)
2x Land Rover Freelander Td4
Fábia HTP
Fábia HTP
-
Jsem si to myslel, ale jeste jsem si vsiml ze po jizde mi kapne par kapiček z vyfuku něčeho čuchal jsem k tomu ale benzin to neni vypadá to jako skondenzovaná voda bez zápachu ničeho
Dokud nenajedu alespon 20km po statovce (90km/h), tak taky vidim v zrcatku oblaka bileho koure. Jak se ohreje i vyfuk, uz je vse ok
Dokud nás STK nerozdělí!!
EX Daewoo Matiz S0,8 rv. 1998, najeto 200 000km (už na něj nebyl čas)
Daewoo Leganza 2.0 LPG rv. 1999, najeto 306 000km
EX Daewoo Matiz S0,8 rv. 1998, najeto 200 000km (už na něj nebyl čas)
Daewoo Leganza 2.0 LPG rv. 1999, najeto 306 000km
-
Aha aha tak to jsi mě uklidnil Já už to viděl černě s novým těsněním pod hlavu atd. Ale ok když je to normální jev tak je to OK když bylo tepleji tak to nehulilo pravda
Uvidíme jak se bude chtít startovat autíčku v -20°C třeba až to přijde kdyby byl problém tak mám v záloze starší baterku z meho druhého auta 85Ah kterou bych v případě problému vzal sebou do kufru Ale ot is myslim nehrozí motor je vpoho a ma velmi malý komprs čili ta 35Ah baterka je akorát pro ten motůrek
Obdivuju strašně tichost toho motoru
Uvidíme jak se bude chtít startovat autíčku v -20°C třeba až to přijde kdyby byl problém tak mám v záloze starší baterku z meho druhého auta 85Ah kterou bych v případě problému vzal sebou do kufru Ale ot is myslim nehrozí motor je vpoho a ma velmi malý komprs čili ta 35Ah baterka je akorát pro ten motůrek
Obdivuju strašně tichost toho motoru
Při mínus dvaceti klesne kapacita baterie na polovinu.Když k tomu přičteš ztuhlý olej,tak je to buď a nebo
Ještě,že letos taková kosa asi nehrozí ,ta moje kroutí už devátou sezónu
Ještě,že letos taková kosa asi nehrozí ,ta moje kroutí už devátou sezónu
Fábia HTP
Fábia HTP
-
Naštěstí auto má 50kilo i s plnou nádrží tak půjde vždycky roztlačit
Jinak v létě se chystám na zakrytí spodku motoru hliníkovým plechem Teď jse mi do toho nechce kvůli zimy.. Garáž mám ale v létě si zvednu auto metr nad zem a hned se me bude lépe dělat Natřu podvozek prahy a bude připraveno na dlaší zimu at vydrží aspon ty čtyři roky
Jinak v létě se chystám na zakrytí spodku motoru hliníkovým plechem Teď jse mi do toho nechce kvůli zimy.. Garáž mám ale v létě si zvednu auto metr nad zem a hned se me bude lépe dělat Natřu podvozek prahy a bude připraveno na dlaší zimu at vydrží aspon ty čtyři roky
Nezapomeň na dutiny.Dneska lituji toho,že jsem to sem tam neprostřík.Prahy už jsou na kašu
Fábia HTP
Fábia HTP
-
Cau cau na dutiny pak mrknu Snad to bude v chytre přiručce na matiza kde jsou díry pro hadičku Jinak doufám, že sníh spadne pač nemám zimní kola
-
Chlapi tka před chvili mě zamrazilo....
Přidu do auta startuju a jen točí a točí a točí nic víc ...... tak jsem vytáhl moji byvalou baterku z druhého auta co mam bokem ta ma 80Ah asi a skousim a nic... No tak jsem rozebral víčko rozdělovače.. a kotva co se otáčí a rozděluje jiskru byla mirně zaoxidovaná tak sem technickým benzinem pročistil jak kontakty tak kotvu tak uhlík co jde s indučky. A pořád nic... tak přišel tatík a skoušeli jsme jiskru svíček... první OK druhá taky a uni ot začlo škytat..Tatik začal šlapat na plyn... tak skoušime třetí a tatík desetkrat behem točení motorem šlápl na plyn...A vualaa chytlo to ....
Mám to brát jako normální u tohodle auta ze za mrazu spadne benzin nebo jak ? Auto stálo od pondělních 8 ráno a dneska ve stredu v 15:00 mělo tenhle problém
Díky za info .... Trošku jsem se vylekal... Potom co to chytlo jsem uejl 16km a mezitim dvakrát startoval a starty bylo vpořádku ... Hned napoprvé...
Jo a nemáte odkaz někdo na ten kryt pod motor ? Pač sem projel kaluží a altik prestal dobíjet na 5 vterin a pak se zas rozjel... Vim to pač mam měřič dobijeni na palubovce...
Díky....
Přidu do auta startuju a jen točí a točí a točí nic víc ...... tak jsem vytáhl moji byvalou baterku z druhého auta co mam bokem ta ma 80Ah asi a skousim a nic... No tak jsem rozebral víčko rozdělovače.. a kotva co se otáčí a rozděluje jiskru byla mirně zaoxidovaná tak sem technickým benzinem pročistil jak kontakty tak kotvu tak uhlík co jde s indučky. A pořád nic... tak přišel tatík a skoušeli jsme jiskru svíček... první OK druhá taky a uni ot začlo škytat..Tatik začal šlapat na plyn... tak skoušime třetí a tatík desetkrat behem točení motorem šlápl na plyn...A vualaa chytlo to ....
Mám to brát jako normální u tohodle auta ze za mrazu spadne benzin nebo jak ? Auto stálo od pondělních 8 ráno a dneska ve stredu v 15:00 mělo tenhle problém
Díky za info .... Trošku jsem se vylekal... Potom co to chytlo jsem uejl 16km a mezitim dvakrát startoval a starty bylo vpořádku ... Hned napoprvé...
Jo a nemáte odkaz někdo na ten kryt pod motor ? Pač sem projel kaluží a altik prestal dobíjet na 5 vterin a pak se zas rozjel... Vim to pač mam měřič dobijeni na palubovce...
Díky....
Zkus ze zeptat tady :
http://www.iautodily.cz/daewoo-matiz0-8 ... z4010.html
http://www.iautodily.cz/daewoo-matiz0-8 ... z4010.html
Matiz 0,8 (2003)
- MATIZ 1999
Čauky,
zkus kabely od rozdělovače a cívky, dost častý problém u Mateza. Já mám kabely nasunutý v něčem jako husí krk nějáká vychytávka z Německa odkud autí pochází.
Pokud jsi do benzínu nalil nějakou sračku na vyčištění vstřiků ,tak to taky dělá a potom ještě zanesený palivový filtr.
A nakonec zkondenzovaná voda v rozdělovačí a jeho elektronice, vyušit horkovzduškou.
Tož napiš jak jsi dopadl.
zkus kabely od rozdělovače a cívky, dost častý problém u Mateza. Já mám kabely nasunutý v něčem jako husí krk nějáká vychytávka z Německa odkud autí pochází.
Pokud jsi do benzínu nalil nějakou sračku na vyčištění vstřiků ,tak to taky dělá a potom ještě zanesený palivový filtr.
A nakonec zkondenzovaná voda v rozdělovačí a jeho elektronice, vyušit horkovzduškou.
Tož napiš jak jsi dopadl.
Babeta 1986 Zelený šíp
Fáčko Silver line
Matiz 99 ABS,2xbag,servo
Toyota Carina E 1,6 etalon 100% spolehlivosti aut
Fáčko Silver line
Matiz 99 ABS,2xbag,servo
-
Kabely od rozdělovače a cívky jsem vytáhl pročistil kontakty dokonce jsem měl i rozdělovač venku a vnitřek sem vypucoval technickým benzínem pro zichr pač nebyl vůbec vlhký žádný náznak ani.... A pak to chytlo kdyz pri startování se mačkalo po plynu...
A na pročištění trysek atd. sem tam jen natankoval ten benzín z Shellky ten nitro právě.... Palivový filtr nemám tucha no... je ot lsožité vyměňit ? V příručce jsem četl něco o tom jak odtlakovat soustavu atd... a filtr je asi pdo autem ze ? Brrr v tom hnusu lézt pod auto se mi moc nechce sakryš
A na pročištění trysek atd. sem tam jen natankoval ten benzín z Shellky ten nitro právě.... Palivový filtr nemám tucha no... je ot lsožité vyměňit ? V příručce jsem četl něco o tom jak odtlakovat soustavu atd... a filtr je asi pdo autem ze ? Brrr v tom hnusu lézt pod auto se mi moc nechce sakryš
- MATIZ 1999
Kabely často probíjí. Mívají narušenou izolací, a při vlhkosti prostě nenastartuješ.
Babeta 1986 Zelený šíp
Fáčko Silver line
Matiz 99 ABS,2xbag,servo
Fáčko Silver line
Matiz 99 ABS,2xbag,servo
-
Aha aha ja prave skousel u každého jiskru a ta šla na svíci vpoho... Tak myslim ze kabely sou OK... A dával jsem to za vinu benzínu spadlému ....