Situace GM - vzájemná konkurence vozů Chevrolet a Opel
Moderátoři: Blue Lanos, pejee
Re: Situace GM - vzájemná konkurence vozů Chevrolet a Opel
Už vím, co si dám dozadu na auto za nálepku. Fuck OPEL!
BATMOBILE
MY13, Chevrolet Orlando LT+, 1.8i, 5MT, Black Carbon, 17"
Diagnóza: Doživotní úpravce, bez možnosti vyléčení!
www.ABOUTTUNING.cz ... o tuningu víme vše
- Reklama
Tak já osobně bych už do Chevroletu nebo Opelu vůbec nešel. Dnes toho je už hodně jinýho a hlavně motoricky živějšího na výběr A ten jejich garanční servis pro milionáře je taky super
Aby zlo zvítězilo, stačí, když slušní lidé nedělají nic.
Edmund Burke
[color=#FF0000]Chevrolet Aveo 1,4, 101hp, 74 kw [/color]
Edmund Burke
[color=#FF0000]Chevrolet Aveo 1,4, 101hp, 74 kw [/color]
- Krtek
- Kontaktovat uživatele:
Když to tak vezmu, mohli nechat v Evropě Daewoo jako Daewoo a neoblbovat lidi na pár let a měli by to krásně diverzifikovaný. Levnej aušus Daewoo, drahej aušus sOpel.
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG
Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG
Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
V listopadu jsem si poridil Orlando a ted tohle to zamrzi, ne ze bych si ho neporidil, ale ceny i navzdory horsimu kurzu € diky CNB pujdou dolu a ne nahoru jak se dalo cekat. To je jedine co mne na tom mrzi mohl jsem usetrit, uz ted co jsem koukal prodejci o 10000 zlevnily. Jinak jsem rad, ze budu mit auto ktery zas tak moc videt nebude
Orlando 1.8 Benzin
Mně je tedy celkem fuck, jakou značku auta mám. Rozhodující je poměr cena/výkon, dobré reference a levné díly a servis. Takže příště třeba hopla do Opla, tedy pokud budou soudný a nebudou za to chtít nesmysly...
Chevrolet Orlando LT+ 1.8, 5MT, My13, bílá Summit, LPG
Blbe je, ze za rekneme tri roky od nakupu uz clovek nebude prodavat slusnou ojetinu po prvnim majiteli, ale auto ktere nema uz v evrope zastoupeni. Takze na to budou hodne bazarnici tlacit a cena bude hodne, dole.
Já jsem si pořídil Orlando, protože jsem u konkurence nenašel obdobný typ vozu s takto bohatou výbavou, slušným atmosférickým motorem a cenou 360 tis. A Dacii Lodgy opravdu NE! Všechno ostatní je 400 tis. v základu. A navíc se mi líbí "chlapský design" Orlanda.ladinek píše:Tak já osobně bych už do Chevroletu nebo Opelu vůbec nešel. Dnes toho je už hodně jinýho a hlavně motoricky živějšího na výběr A ten jejich garanční servis pro milionáře je taky super
BATMOBILE
- petrisek.pistolik
Tak, teď už mě je jasný proč autosalon Dědek plynule přechází z Chevroletu na Opel. V Rychnově už je dominantní Opel a Chevrolet už je jen pouze vedlejšák, tak asi museli něco tušit?
Alfa Romeo 33
Citroën BX
Škoda Favorit
Citroën Xantia
Opel Corsa
Chevrolet Cruze HB LT+, 1.6, béžová met., 2011
Citroën BX
Škoda Favorit
Citroën Xantia
Opel Corsa
Chevrolet Cruze HB LT+, 1.6, béžová met., 2011
Pánové oficiálně nikdo nevěděl nic do čtvrtka 5.12. cca do 10 hodin. Ještě ve středu se planovala výroba, všechno dále. A pak ráno jako blesk z čistého nebe ....
Nikdo nic nevěděl, nikdo nic netušil ani přímo na CHEVROLETU.
Opel si mně ruce a když jsem viděl jaké poslal prohlášení ( ihned po oznámení CHEVROLETU ) tak bych jim jel rozbít hubu.
Každopádně si myslej že když nebude CHEVY, tak budou více prodávat a zvětší obrat. Omyl kdo koupil či chtěl koupit CHEVY tak nechtěl Opla a obráceně. Pár lidí mě přešlo z Opla na CHEVY a mile je to překvapilo, nebo když se nekomu na servise s Oplem půjčil CHEVY tak byl tak překvapen.
Lidi od CHEVY utečou KIA, Hyundai, Dacia, Renault .... atd...
To přeci Opel nemůže dopustit .....
Každopádně o servis či díly se bát nemusíte. Prodej aut, výroba, servis, náhradní díly, pořád jede dále.
Utlumí se a pomalu zanikne oficiální prodej, jinak servis a díly jedeme i za dva roky dále.
Moc mě to mrzí, něco budujeme a pak tohle.
Opel si mně ruce a když jsem viděl jaké poslal prohlášení ( ihned po oznámení CHEVROLETU ) tak bych jim jel rozbít hubu.
Každopádně si myslej že když nebude CHEVY, tak budou více prodávat a zvětší obrat. Omyl kdo koupil či chtěl koupit CHEVY tak nechtěl Opla a obráceně. Pár lidí mě přešlo z Opla na CHEVY a mile je to překvapilo, nebo když se nekomu na servise s Oplem půjčil CHEVY tak byl tak překvapen.
Každopádně o servis či díly se bát nemusíte. Prodej aut, výroba, servis, náhradní díly, pořád jede dále.
Utlumí se a pomalu zanikne oficiální prodej, jinak servis a díly jedeme i za dva roky dále.
Chlapi serte na to, treba chevy čím skôr kúpiť , lebo ked sa prestane predávať tak to bude na ceste výnimočné auto, ktoré nestretneš len tak hoci kedy
Aveo 1,2 sedan LT, 63kw, r.v 2012, strieborná metalíza - aktual
Fiat Palio Weekend r.v 99 - excars
Fiat Palio Weekend r.v 99 - excars
...já jenom nechápu proč jste všichni tak překvapený, už před dvěma měsíci psali v HN o přesunutí výroby Chevy z J. Koreje do Číny a toto je jenom důsledek obchodního záměru manažerů. Nakonec GM Daewoo koupila a může si s ním tedy dělat co chce. Jestli jsem dejvák samozřejmě a mrzí mě to ale kolik už světových skvělých značek zaniklo. Trh není o sentimentalitě ale o penězích a tím to je nezvladatelné.
Mějte se fajn a zas tolik se nechmuřte, kdoví ten nám to třeba poví - napíše
Mějte se fajn a zas tolik se nechmuřte, kdoví ten nám to třeba poví - napíše
97 nexia 1,5 8V GL 3D - servo, airbag, stavitelný volant, DO - alarm, radio CD sencor - bluthoth
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...
serpico
nessii servizuji s palikxem v Mellicaro - servizione...
serpico
Pivson přesně vystihl realitu. Jestliže se prodalo za letošek po Evropě 200 tis. Cruzů, jen člověk žijící v iluzi může být přesvědčen, že o tolik více se prodá Aster. Když jsem si cca před dvěma měsíci přečetl, že Opel má problémy s odbytem, bylo jasné, že se něco "stane". Navíc, jestli se nepletu, německá vláda před několika se před několika lety podílela (půjčkou) na záchraně GM a tím i výroby v Německu. Nevím, kolik lidí je v Německu zaměstnáno v továrnách Opel a kolik lidí je na to ještě navázáno, ale myslím si, že je to spíše politické, jak ekonomické rozhodnutí. Astra i Cruze se vyrábí od roku 2009 a zajímal by mě počet vyrobených kusů. Přečetl jsem si, kolik bude stát utlumení prodeje v Evropě (náklady sice odepíší), ale i tak je to darda.
Pokud jsi dealer chevroletu, tak tím jsi myslím dost lidí trochu uklidnil.Pivson píše:Pánové oficiálně nikdo nevěděl nic do čtvrtka 5.12. cca do 10 hodin. Ještě ve středu se planovala výroba, všechno dále. A pak ráno jako blesk z čistého nebe ....
Osobně si myslím, že to nebude tak hrozné, jak to na první pohled vypadá. Myslím, že to je taková ta prvotní hysterie. Chevroletů se za tu dobu prodalo dost, a nejen u nás, ale i v západní evropě, takže si GM nemůže dovolit jejich majitele odstříhnout.
Co se týče vize GM s Opelem, tak pořád chtějí dělat z Opelu prémiovou značku, jenže zákazníci mají jiný názor a tímto tak akorát přijdou o zisku Chevroletu a nezvýší se jim zisky z Opelu.
Myslím, že hlavním důvodem nebyl špatný prodej Chevroletu, ale to, že Chevrolet byl kvalitově podobný za výrazně nižší cenu a Opel nedokázal obhájit cenu svou kvalitou.
BATMOBILE
- vado
- Kontaktovat uživatele:
Je to uz aj na SK,
http://ekonomika.sme.sk/c/7029790/gener ... -trhu.html
http://ekonomika.sme.sk/c/7029790/gener ... -trhu.html
V.
S100, rok vyroby asi 1972. Nech je jej magnet na srotovisku lahky.
Lanos SX sedan, r.v. 1998, 1.6/16V, modra metaliza - ma noveho majitela
Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, cierna metaliza Phantom Black
Audi A4 limuzina, automat, Briliant Black
S100, rok vyroby asi 1972. Nech je jej magnet na srotovisku lahky.
Lanos SX sedan, r.v. 1998, 1.6/16V, modra metaliza - ma noveho majitela
Hyundai Elantra 1.6I 6M/T STYLE, cierna metaliza Phantom Black
Audi A4 limuzina, automat, Briliant Black
Přesně tak, začínal pro ně být větší konkurencí než čekal a kvalita nám šla nahoru a prodávalo se více aut.Asphalte píše:Pokud jsi dealer chevroletu, tak tím jsi myslím dost lidí trochu uklidnil.Pivson píše:Pánové oficiálně nikdo nevěděl nic do čtvrtka 5.12. cca do 10 hodin. Ještě ve středu se planovala výroba, všechno dále. A pak ráno jako blesk z čistého nebe ....
Osobně si myslím, že to nebude tak hrozné, jak to na první pohled vypadá. Myslím, že to je taková ta prvotní hysterie. Chevroletů se za tu dobu prodalo dost, a nejen u nás, ale i v západní evropě, takže si GM nemůže dovolit jejich majitele odstříhnout.
Co se týče vize GM s Opelem, tak pořád chtějí dělat z Opelu prémiovou značku, jenže zákazníci mají jiný názor a tímto tak akorát přijdou o zisku Chevroletu a nezvýší se jim zisky z Opelu.
Myslím, že hlavním důvodem nebyl špatný prodej Chevroletu, ale to, že Chevrolet byl kvalitově podobný za výrazně nižší cenu a Opel nedokázal obhájit cenu svou kvalitou.
Mokka a Trax stejné auto ze stejné linky - jenže TRAX o 50 tisíc levněji, to samé Antara a Captiva.
Ale jak píšeš první bublina co splaskne.
Jak jsem psal o servis a díly se není třeba vůbec bát a prodej taky pojede dále.
Třeba budou super výprodeje skladovek