Zvysenie napatia cievky

Moderátor: Blue Lanos

Rado

Zvysenie napatia cievky

Příspěvek od Rado »

Videl som to u jedneho Tica...mal na cievke namiesto 17000V 21000V.
Zevraj to hadze lepsie iskri a je ucinnejsie spalovanie. :roll:
Co vy na to?
Dalo by sa to nejak aj u matiza?
Matiz SE 99 zelena metla - stale sa na nom pracuje
Reklama

palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

Nevim ani jak to udělat u tica ale on to tady určitě někdo vymyslí.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

No a kolik potom vydrží svíčky ?
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
Robert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robert »

A co kable? Budou taky OK? :shock:
zabijec

Příspěvek od zabijec »

Stačí koupit iridiovky, ktery maji udajne o 20% mensi naroky nez bezne svicky ;)
Už bez Matesa
Robert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robert »

Ja mam porad origo svicky a mam najeto uz 65tkm a porad jsou OK. Obcas akorat zklepnu tu nozicku, aby to hazelo jiskru dobre a mam zas na 5 mesicu klid. ;) Jo, a kable mam jeste porad origo... :D
V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

Robert píše:Ja mam porad origo svicky a mam najeto uz 65tkm a porad jsou OK. Obcas akorat zklepnu tu nozicku, aby to hazelo jiskru dobre a mam zas na 5 mesicu klid. ;) Jo, a kable mam jeste porad origo... :D
Zvláštní přístup k údržbě.
Hlavně že ti to jezdí.
Na ty svíčkové kabely již bych moc nespoléhal,budou mít brzy svůj ZENIT za sebou.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Habron

Příspěvek od Habron »

Robert píše:Ja mam porad origo svicky a mam najeto uz 65tkm a porad jsou OK. Obcas akorat zklepnu tu nozicku, aby to hazelo jiskru dobre a mam zas na 5 mesicu klid. ;) Jo, a kable mam jeste porad origo... :D
Nové svíčky by tě přišly na cca 300 Kč. Myslíš, že se taková "investice" nevyplatí? :shock:
Robert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robert »

Nerikam, ze se nevyplati, ale kdyz fungujou naprosto OK, tak nevidim duvod kupovat novy. To bych musel byt milionar, abych menil vsechno, jak je kde psano... :lol:

Jinak kable mam naprosto zdravy...i v tech nastrckach nejsou nejaky shnily a neprobiji. ;) Jedinne, co me ted trapi je 3. dil vyfuku, kterej uz je po okrajich shnilej jako prase a asi bude potrebovat vymenu ;)
V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

Jasně když svíčky pálí jak mají,tak je zbytečné měnit,ale každopádně máš štěstí že držejí tak dlouho.
Kabelům bych již ale moc nevěřil,určitě tě překvapí v momentě,kdy to budeš nejmíň potřebovat.A dojezd na dva válce je jednak utrpení jak pro tebe,motor a nakonec i katalyzátor,který potom můžeš vyhodit.Doporučil bych ti vozit aspoň sebou náhrádní a nejdelší,to samé k zapalovací cívce.
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

Robert píše:Nerikam, ze se nevyplati, ale kdyz fungujou naprosto OK, tak nevidim duvod kupovat novy. To bych musel byt milionar, abych menil vsechno, jak je kde psano... :lol:

Jinak kable mam naprosto zdravy...i v tech nastrckach nejsou nejaky shnily a neprobiji. ;) Jedinne, co me ted trapi je 3. dil vyfuku, kterej uz je po okrajich shnilej jako prase a asi bude potrebovat vymenu ;)
To já mám výfuk po 6 letech a 60000 km jako nový.Fakt nekecám.Letos jsem ho teda ještě nesundaval pro nátěr,ale připravuji se na to.Dělám to dvakrát do roka.Již jsem to tu jednou psal,kdybych neměl přístup na zvedák,tak se na výfuk také vybodnu.
zabijec

Příspěvek od zabijec »

V.Brousek píše:
Robert píše:Nerikam, ze se nevyplati, ale kdyz fungujou naprosto OK, tak nevidim duvod kupovat novy. To bych musel byt milionar, abych menil vsechno, jak je kde psano... :lol:

To já mám výfuk po 6 letech a 60000 km jako nový.Fakt nekecám.Letos jsem ho teda ještě nesundaval pro nátěr,ale připravuji se na to.Dělám to dvakrát do roka.Již jsem to tu jednou psal,kdybych neměl přístup na zvedák,tak se na výfuk také vybodnu.
Aby tě ten výfuk nepřekvapil zevnitř, tam ho asi nenatíráš ;)
Už bez Matesa
Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

No to je přístup každého dle jeho chuti a možností........ Já jsem výfuk natíral taky a teď se mi hlásí prostřední díl vevnitř- asi vyrezla přepážka.
Ukazoval jsem to i LOOBOvi na našem srázku , drnčí jak plechovka a zvenku je jak novej. :lol: , ale v 80ti tisících to jde , ne.
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
Rado

Příspěvek od Rado »

Stačí koupit iridiovky, ktery maji udajne o 20% mensi naroky nez bezne svicky
No tie uz mam...staci vymyslet jak zvisit to napatie :roll: .
...BTW mozno by sa dala vymenit ta cievku z ineho typu auta
(ak teda nemaju vsteky rovnake napatie). Inak ma uz nic nenapada.
No a kolik potom vydrží svíčky ?
tie denso a pod. by to mali vydrzat v poho
akurat sa moze skratit trochu zivotnost,
ale zase by sa mal zvisit vykon a klesnut spotreba
(asi jak ked vymenite stare sviecky za nejake High class)
A co kable? Budou taky OK?
Nejake silikonove snad hej.

Nema s tym niekto skusenosti?
Matiz SE 99 zelena metla - stale sa na nom pracuje
Robert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robert »

Jojo, vejfuky hnijou i zevnitr. :evil:

To je na tom to hodne blby, ale co, az upadne, nebo se rozpadne, koupim ladak a hotovo :lol:
Odpovědět

Zpět na „MATIZ“