Spotřeba Orlanda
Moderátoři: Blue Lanos, mzprx, smire666
Re: Spotřeba Orlanda
Chevrolet L.A.: NA kolik ti s plynem vychazi spotreba v porovnani s benzinem? Rekneme na benal 10/100 a na plyn 6/100 ?
SLEDUJ MŮJ CHEVROLET-OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
- Reklama
Já mám na plynu cca 27000km a nechci to zakřiknout, ale zatím taky tspokojenost....Chevrolet L.A. píše:Na plynu mám najeto 3200km bez závad a jen pozitiva takže doporučuji.
Chevrolet Orlando 1,8 LTZ, zakoupen v Renocar Brno
podla mna tvrdenie ze ked mam na LPG nabehane 3000 km a bez problemov tak to nevypoveda vobec nic .... auto je nove ... a 3000 km je zanedbatelnych ... to iste mozem povedat aj ja ze mam na nafte nabehane 10000 a jazdim aj mesto a v pohode filter vypaluje nemam ziadne poroblemy ... objektivne tvrdenie o spolahlivosti by bolo tak povedzme pri 80-100 tis na plyne a ked bude auto ok tak potom super .. to iste aj ja pri nafte ked pri 150 tis bude vsetko ok ... tak pri dalsom aute kludne znova pojdem do cheviho kludne aj dizla
spotrebu Orlanda môžem po 10 000 km zhodnotiť takto:
spotrebu som sledoval tak, že tankujem s výnimkou dvoch tankovaní na tej istej pumpe, cca 90% pri tom istom stojane. Od cca 4 000 km tankujem vždy doplna. Po tankovaní si odpíšem údaje z PC a ten následne vynulujem.
priemerné spotreby podľa pc a výpočtom uvádzam na obrázku.
Jazdím cca 50% mesto 50% medzimesto, dialnicu som zatial nešiel
Podľa výsledkov
priemerná spotreba 1 000 až 5 000 km 8,10 1/100 km
priemerná spotreba 5 000 až 10 000 km 8,06 l/100 km
odchylka priemernej spotreby podľa pc je 6% nižšia než výpočtom
spotrebu som sledoval tak, že tankujem s výnimkou dvoch tankovaní na tej istej pumpe, cca 90% pri tom istom stojane. Od cca 4 000 km tankujem vždy doplna. Po tankovaní si odpíšem údaje z PC a ten následne vynulujem.
priemerné spotreby podľa pc a výpočtom uvádzam na obrázku.
Jazdím cca 50% mesto 50% medzimesto, dialnicu som zatial nešiel
Podľa výsledkov
priemerná spotreba 1 000 až 5 000 km 8,10 1/100 km
priemerná spotreba 5 000 až 10 000 km 8,06 l/100 km
odchylka priemernej spotreby podľa pc je 6% nižšia než výpočtom
- Chevrolet L.A.
milosh píše:Chevrolet L.A.: NA kolik ti s plynem vychazi spotreba v porovnani s benzinem? Rekneme na benal 10/100 a na plyn 6/100 ?
Pro představu dálková 1.33kč/km v 12/2012 a po seřízení v 4/2012 1.19kč/km trasa Karlovy Vary -Lanškroun.Auto jsem nijak nešetřil na spotřebu jsem rozhodně nejel.
Město zatím leden až polovina dubna 2,75kč/km montáž plynu byla koncem listopadu v létě bude spotřeba nižší.Jen Pro zajímavost 8-11/2012 pouze benzín 75%město průměr 4,44kč/km.
Chevrolet Orlando LTZ 1,8 AT,2012. LPG
předtím:Seat Ibiza 1,2,Seat Ibiza 1,5Porsche,Wartburg 353 limuzína- 2kusy
Pockej, pokud u Vas nestoji plyn vyrazne mene nez u nas (17Kc/litr), tak pri 1.19Kc/km mi to vychazi na 7l plynu na 100km a jeste s automatem...to je nejak divne malo ne?Chevrolet L.A. píše:milosh píše:Chevrolet L.A.: NA kolik ti s plynem vychazi spotreba v porovnani s benzinem? Rekneme na benal 10/100 a na plyn 6/100 ?
Pro představu dálková 1.33kč/km v 12/2012 a po seřízení v 4/2012 1.19kč/km trasa Karlovy Vary -Lanškroun.Auto jsem nijak nešetřil na spotřebu jsem rozhodně nejel.
Město zatím leden až polovina dubna 2,75kč/km montáž plynu byla koncem listopadu v létě bude spotřeba nižší.Jen Pro zajímavost 8-11/2012 pouze benzín 75%město průměr 4,44kč/km.
Orlando 1.8 LTZ Smoke Grey s navi, LPG
- Chevrolet L.A.
normal 17,2 při věrnostním 16,8 za litr.Dotankováno po jízdě za 426 najeto 357km.
Chevrolet Orlando LTZ 1,8 AT,2012. LPG
Začínam sa hrať s myšlienkou kúpiť Orlando
1998 ccm nafta 163 k (120 kW) 6-stupňová automatická
1362 ccm 140 k (103 kW) 6-stupňová manuálna
Jazdím ročne do 18000-20000 km 70% mesto a zvyšok mimo obec. Nerád by som zničil diesel na 3 km úseky,ale zase automat by viac vyhovoval manželke. Na druhej strane 1.4 Turbo znie zaujímavo so 6-kou,ale nie je to slabé na tak veľké auto? Vraj to má ťah a silu ako 1.8,ale menšiu spotrebu,tak neviem. Máte niekto skúsenosti na porovnanie?
Ďakujem!
PS: Keď kúpim,tak toto výbavové prevedenie...len neviem či 2.0 alebo 1.4
Orlando Červená Velvet,alebo biela, Kožené čalúnenie čierne koža/PU Jet Black, vyhrievané predné sedadlá, Disky kolies z ľahkej zliatiny 17" 8 ks /pre letné a zimné pneu/, Strešné okno, elektrické a výklopné, Navi & Easy parking - Navigačný systém, farebný 7" displej, slot pre SD kartu, zadná parkovacia kamera.
1998 ccm nafta 163 k (120 kW) 6-stupňová automatická
1362 ccm 140 k (103 kW) 6-stupňová manuálna
Jazdím ročne do 18000-20000 km 70% mesto a zvyšok mimo obec. Nerád by som zničil diesel na 3 km úseky,ale zase automat by viac vyhovoval manželke. Na druhej strane 1.4 Turbo znie zaujímavo so 6-kou,ale nie je to slabé na tak veľké auto? Vraj to má ťah a silu ako 1.8,ale menšiu spotrebu,tak neviem. Máte niekto skúsenosti na porovnanie?
Ďakujem!
PS: Keď kúpim,tak toto výbavové prevedenie...len neviem či 2.0 alebo 1.4
Orlando Červená Velvet,alebo biela, Kožené čalúnenie čierne koža/PU Jet Black, vyhrievané predné sedadlá, Disky kolies z ľahkej zliatiny 17" 8 ks /pre letné a zimné pneu/, Strešné okno, elektrické a výklopné, Navi & Easy parking - Navigačný systém, farebný 7" displej, slot pre SD kartu, zadná parkovacia kamera.
Chevrolet AVEO LT, 1.2 63kW,2012 Borocay Blue
...v koži od MAD, DRL, kamera ... a ešte nie je koniec :)
No až sú to všetky alternatívy, šiel by som do tej 1.4ky...
Chevrolet Orlando LT benzín, olympic white
EAGLE SQUADRON
Portal-Orlando-Forum.de ( premium Mitglied )
EAGLE SQUADRON
Portal-Orlando-Forum.de ( premium Mitglied )
Ve městě zbytečné jezdit s nafťákem.. aveo už se ti nelíbí?
Chevrolet new Aveo (sonic) Misty Lake
...tak nebudem mať celý rok jedno auto,niepejee píše:Ve městě zbytečné jezdit s nafťákem.. aveo už se ti nelíbí?
Orel to je pořádný vozidlo tam mi 1.4 nepasuje už i 1.8 je málo, pokud vezmu vozejk tak bych to viděl tak na motor 3.0 kdyby byl...
Ani mne nesedí,neskúšal som neviem...ale predajca tvrdil,že má silu a výkon ako 1.8,ale "normálnu" spotrebu.
Kto vie...dnes už načipujú,preprogramujú,nastavia kade čo,že ani sám motor nevie akú má mať spotrebu a výkon
Kto vie...dnes už načipujú,preprogramujú,nastavia kade čo,že ani sám motor nevie akú má mať spotrebu a výkon
chod sa povozid pokukaj kde maju aku predvadzacku a chod sa povozit ... najlepsie spravis a uvidis ake budes mat dojmy ... pokial sa bojis nafty tak zober benal ... ja by som osobne bral radsej tu 1.8 automat (6st) a dal do toho lpg .. a mas normalnu spotrebu a aj manzelka bude spokojna
ale pre porovnanie sa urcite chod povozit aj na nafte 120kw ... len aby si potom nebol sklamany z benalu
1.4t by som ja osobne nebral ... sice som sa na tom aute nepreviezol tak tazko povedat realne ake to je ... ale podla mna tam motor bude trpiet bo je to velka krava ... ale zasa na druhu stranu aj do Yetiho davaju 1.2tsi
ale pre porovnanie sa urcite chod povozit aj na nafte 120kw ... len aby si potom nebol sklamany z benalu
1.4t by som ja osobne nebral ... sice som sa na tom aute nepreviezol tak tazko povedat realne ake to je ... ale podla mna tam motor bude trpiet bo je to velka krava ... ale zasa na druhu stranu aj do Yetiho davaju 1.2tsi
Mě prodejce v Renocaru taky říkal, že by tu 1,4 naftu nebral, že je motor slabý a že to turbo dostane záhul... Teď už nevím přesné info, co mi dal, ale jinými slovy souhlasím tady s kolegou...Joztar píše:chod sa povozid pokukaj kde maju aku predvadzacku a chod sa povozit ... najlepsie spravis a uvidis ake budes mat dojmy ... pokial sa bojis nafty tak zober benal ... ja by som osobne bral radsej tu 1.8 automat (6st) a dal do toho lpg .. a mas normalnu spotrebu a aj manzelka bude spokojna
Chevrolet Orlando 1,8 LTZ, zakoupen v Renocar Brno