výměna oleje
Moderátor: Blue Lanos
Re: výměna oleje
Takže toto je licenciované GM dexos2™ produkty - oleje ktoré môžte použiť vo vašom chevy
http://www.gmdexos.com/licensedbrands/d ... rands.html
http://www.gmdexos.com/licensedbrands/d ... rands.html
- Reklama
No jo , ale to je globláně pro všechny Chevy vč. benzínů, ale ty máš Captivu a naftovou, třeba do tý bych zrovna nedával olej s teplou viskozitou 40, právě kvůli turbu, to se totiž olejem i tak trochu chladí a je třeba tam mít průtok a hustší olej poteče pomaleji a může se v turbu přehřívat a napalovat se v ložiskách a co následuje je jasný...... tedy fakt používej tu 30.....
Já 5W30 pro Chevy používám v Santa fé CRDI je to podobnej, či spíše skoro stejnej motor od VM Motori....... a raději měním častěji i když nemám ještě DPF..... pokud bych tam DPF měl mít, neměl bych to auto .......
Já 5W30 pro Chevy používám v Santa fé CRDI je to podobnej, či spíše skoro stejnej motor od VM Motori....... a raději měním častěji i když nemám ještě DPF..... pokud bych tam DPF měl mít, neměl bych to auto .......
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Dnes garanční prohlídka po 1 roce (15 tis. km) u Dobrovolného ve Velkém Meziříčí.
Cena 6.303,- Kč vč DPH. Měněn olej (CASTROL) a pilový filtr.
Cena 6.303,- Kč vč DPH. Měněn olej (CASTROL) a pilový filtr.
Chevrolet Captiva LTZ 2,2D
VW Touran 1,9 TDI
kawasaki KLE
Škoda Octavia II 4x4 1,9 TDI
Škoda Felicia kombi
Škoda 100, 110, 105
ČZ 125/476
VW Touran 1,9 TDI
kawasaki KLE
Škoda Octavia II 4x4 1,9 TDI
Škoda Felicia kombi
Škoda 100, 110, 105
ČZ 125/476
Ja mel prvni za cca 5 a pul
Jo jo Dobrovolnej ve VelMezu je v pohodě,na pobočce v Jihlavě je to horší,přístup k zakaz.nic moc.
Já měnil dnes , DEXOS 2..... 4,5l do Avea filtr 290kč origo GM, Celkem 790kč celkem Olej jsem sehnal bokem 5l za 500kč, výměna 60min s vykapáním.
Aby zlo zvítězilo, stačí, když slušní lidé nedělají nic.
Edmund Burke
[color=#FF0000]Chevrolet Aveo 1,4, 101hp, 74 kw [/color]
Edmund Burke
[color=#FF0000]Chevrolet Aveo 1,4, 101hp, 74 kw [/color]
mozna hloupej dotaz, captiva diesel rv 2008, v servisce mam napsanou vymenu oleje a filtru nekdy na 125t km, momentalne jsem nekde na 155t, takze asi nejvyssi cas ten olej vymenit, ale tak nejak cekam, ze by se mi melo rozsvitit nejaky upozorneni/kontrolka na desce (ktera podle manualu tam je), jen stim nemam zkusenost, vim ze u nekterych aut se to po vymene nastavuje rucne, aby to v urcitejch km se rozsvitilo, ale tady by snad mel bejt nejakej system co to primo testuje kvalitu oleje a podle toho se zapne, nevite jak to presne je? Nechtel bych si to auto pok***it
Jinak co ste se tu bavili o ruznejch problemech, tak jsem si poridil od cinanu z e-bay ELM jednoduchou ctecku servisnich kodu a umi to i mazat chyby a tak, pro rychly zjisteni co se deje je to za 250Kc super vec, kdyby chtel nekdo z okoli Kladna vyzkouset, tak muzu ukazat.
Jinak co ste se tu bavili o ruznejch problemech, tak jsem si poridil od cinanu z e-bay ELM jednoduchou ctecku servisnich kodu a umi to i mazat chyby a tak, pro rychly zjisteni co se deje je to za 250Kc super vec, kdyby chtel nekdo z okoli Kladna vyzkouset, tak muzu ukazat.
no to jsi dobrej !!!!! chceš nám říct, žes měl olej měnit ve 125k km a nyní máš 155k km a nic jsi nedělal? HUSTÝ ! Já osobně olej měním po 15k km včetně filtru a nic mě nemusí upozorňovat !
Captiva sice má kontrolku oleje pokud si pamatuju spojenou s DPF filtrem s tím, že každá regenerace i nedokončená odepisuje 3% z životnosti oleje. Pokud tam DPF filtr nemáš, nevím na co s výměnou čekáš. Mě stačí jen pohled na tu černou břečku co vyteče po 15k km. Mám skoro stejnej motor v Santa Fe........ a žádný upozornění na výměnu oleje tam nemám..... chudák motor......
Captiva sice má kontrolku oleje pokud si pamatuju spojenou s DPF filtrem s tím, že každá regenerace i nedokončená odepisuje 3% z životnosti oleje. Pokud tam DPF filtr nemáš, nevím na co s výměnou čekáš. Mě stačí jen pohled na tu černou břečku co vyteče po 15k km. Mám skoro stejnej motor v Santa Fe........ a žádný upozornění na výměnu oleje tam nemám..... chudák motor......
nene posledni vymena byla, podle papiru delana v 125t (serviska) ale auto je z bazaru a prijde mi to trochu davno, nejsem si uplne jistej jak je to realny, proto se ptam na tu kontrolu... no asi to necham pro jistotu proverit a zjistit
Jestli máš auto z bazaru. tak nevěř ničemu....... Abys měl klid vyměň všechny kapaliny a oleje a udělej rozvody....... Já vím že sis koupil auto na ježdění, ale když se ti potkaj ventily, nebo vylágruješ motor, nikdo ti nic nedá a zkus se soudit...... jedna firma zkrachuje druhá vznikne a ty jsi v háji......
Namlouvat si, že někdo prodá auto po výměně všeho co je třeba dle servisní knížky je podobné, jako když si dva teplý koupěj kočárek.......
Namlouvat si, že někdo prodá auto po výměně všeho co je třeba dle servisní knížky je podobné, jako když si dva teplý koupěj kočárek.......
No vymena je po 15t nebo po roce, tak nevim.
ok, vymenit to necham tak jako tak, spis me u te captivy zajimala teda ta kontrolka, jestli verit/neverit a jestli to funguje ze to kontroluje kvalitu oleje, nebo jen v servisu pri vymene nastavej neco jako: ted bylo vymeneno za 15t km se rozsvit at ti to zas vymenej...
nevím ale na ty regenerace funguje, jinak tam asi čidlo kvality oleje nebude, jen sprostý počítání 1 regenerace 3% z životnosti dole...... a jestli je nějaký upozornění v palubáku nevím, když jsem Chevy prodával předváděčky nikdy nebyly starší než 1/2 roku, tak jsem tu kontrolku nikdy neviděl....
tak mam vymenino, v servise si rekli o 4500Kc tak sem se jim vysmal, koupil v Elitu 7 litru voleje (at mame nakej navic) Castrol Magnetac 5W-40 DPF olej a olejovej filtr dohromady za 1700Kc... doma sem to najel prednima na spalky a vymenil, za pul hodinky hotovo a pohoda.... natom pekne panove v servisech rejzujou Jinak olejovej filtr je v ty moji Captive pekne skovanej pod palivovym filtrem a moc se k tomu nemuze, ale da se to...
ogi píše:tak mam vymenino, v servise si rekli o 4500Kc tak sem se jim vysmal, koupil v Elitu 7 litru voleje (at mame nakej navic) Castrol Magnetac 5W-40 DPF olej a olejovej filtr dohromady za 1700Kc... doma sem to najel prednima na spalky a vymenil, za pul hodinky hotovo a pohoda.... natom pekne panove v servisech rejzujou Jinak olejovej filtr je v ty moji Captive pekne skovanej pod palivovym filtrem a moc se k tomu nemuze, ale da se to...
spravny prístup