Jezděme bezpečněji !!!

Diskusní forum Daewoo Nexia clubu.

Moderátoři: Blue Lanos, Admins

Pepe
Kontaktovat uživatele:

Jezděme bezpečněji !!!

Příspěvek od Pepe »

Co se týče současného typu mého auta (Ford Mondeo Trend Tournier 1,8 TD - 2000), je to těžkej OT, ale ..... přesto mi to nedá jako bývalému majiteli Nexie, musím se podělit o dojmy a zážitky :!: :!: :!:

Dneska ráno se mě pokoušela sestřelit jedna mladá holka s Renaultem 19 TXE (5D - 1989). Bohužel měla smůlu a její Renault skončí na vrakovisti. Mírná levotočivá zatáčka, přerušovaná čára, viditelnost na 3 km, nikde nic kolem. Jedu za ní, nic moc tak 80 km/h na 4 a v tý zatáčce jsem ji začal předjíždět. Kdy jsem byl vedle ní, čumák na úrovni řidiče, začla si zkracovat cestu přes zatáčku a přelezla přes čáru půlkou vozu. A nevšimla si že jí předjíždím. Snažil jsem se uhnout až na krajnici, brzdil jsem ---- málo. Ťukli jsme do sebe, já pravým předním kolem (odnesl to blatník, nárazník, značková puklice a možná geometrie nebo disk - cca 12-15 000 Kč), ona do mě levým zadním. Jenže se odrazila (ten Ford má 2 tuny), dostala smyk a před čumákem mi vlítla do protisměru do příkopu, kdybych nebrzdil doslova na krev tak jsem ji nabral ještě čumákem.
Jenže slítla cca 2 m do příkopu a přerazila dřevěnej sloup (auto na šrot - škoda cca 50 000 kč, resp totálka.) a skončila Tak 15 m od silnice.
NIKOMU SE NIC NESTALO - naštěstí. Těď čekám co na to správní orgány, maj na to měsíc. A celý dopoledne v pr*eli, než to hasiči ukliděj, odtahovka odveze a nehodovka vyšetří.

JEZDĚME BEZPEČNĚJI !!! Dobrý gumy, řízení a BRZDY jsou základ.
V aktivní službě:
Hyundai i30 - r.v.2012 1,4 LPG - český sen z Nošovic :)
Ford Mondeo 2.0 TDCi Titanium S - r.v.2010
Chevrolet Spark 0.8 STAR - r.v.2006 od 5.2012 v LPG - na prodej
Ford Mondeo 1.8 TCDi Turnier Trend - r.v.2000 - prodán
Reklama

mrk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrk »

tak tak, fordik sa z toho zotavi.
ale hlavne treba pouzivat spaetne zrkadla, na to som uz aj ja doplatil. teda este som nic neplatil (poistovna ano) 8)
Daewoo Lanos 1.5
Škoda Octavia 1.6
T-PK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od T-PK »

Tak to je hnus.. Mě se stalo něco podobného teď v sobotu.. Jedem takhle 3 auta za sebou (všichni se známe,sme kámoši) a jedeme přes takovou dědinu.. krasné cesty, samé zatačky a jedeme svižně.. Najednou pravotočiva zatáčka (hlavni cesta) a jakoby rovně je takova polňačka (vedlejší cesta).. Jedu první.. A najednou se před touhletou zatačkou objevi předemnou nějaký starý Jeep či co (fakt shit stary), jede dost pomalu, dam blinkr, že začnu předjiždět.. Předjíždím a najednou se ten Jeep rozhodne zadbočovat na tu polňačku. Strhnu volant a dupnu na brzdu, pak hned na plyn, at me nesejme (jinak bych byl v příkope).. Cipuškin, sváteční jezdec,neví že má blinkry... :evil: Zkřížil tak cestu a kámoš co jel za mnou do něho málem nabuřil :? Alespon ho vytroubil.... :twisted: Magor jeden..
1,8 MPI r.v. 97, Ronal R38 195/50/15, rádio Clarion BD 359RGMP, 165mm koaxiální repro v předních dveřích..
Richard

Příspěvek od Richard »

T-PK píše:Tak to je hnus.. Mě se stalo něco podobného teď v sobotu.. Jedem takhle 3 auta za sebou (všichni se známe,sme kámoši) a jedeme přes takovou dědinu.. krasné cesty, samé zatačky a jedeme svižně.. Najednou pravotočiva zatáčka (hlavni cesta) a jakoby rovně je takova polňačka (vedlejší cesta).. Jedu první.. A najednou se před touhletou zatačkou objevi předemnou nějaký starý Jeep či co (fakt shit stary), jede dost pomalu, dam blinkr, že začnu předjiždět.. Předjíždím a najednou se ten Jeep rozhodne zadbočovat na tu polňačku. Strhnu volant a dupnu na brzdu, pak hned na plyn, at me nesejme (jinak bych byl v příkope).. Cipuškin, sváteční jezdec,neví že má blinkry... :evil: Zkřížil tak cestu a kámoš co jel za mnou do něho málem nabuřil :? Alespon ho vytroubil.... :twisted: Magor jeden..
Já jsem zažil něco podobného, akorát obráceně. zatáčka doleva a z ní rovně polní cesta a proti mě jela nějaká Š120 a a poslal jí v 60 rovnou na tu polní cestu. Já na brzdě a mezi nás by nestrčil snad ani noviny. Fakt jsem asi po 200 metrech zastavil vystoupil celej rozklepanej a dal cigáro (to jsem ještě kouřil) Nejsem proti tomu, když se někdo chce v autě zabít, ať si vybere nějakej mostní pilíř a do něj to nakouří, ale ostatní nemusí ohrožovat :!: :evil: :evil:
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
T-PK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od T-PK »

Richard píše:
T-PK píše:Tak to je hnus.. Mě se stalo něco podobného teď v sobotu.. Jedem takhle 3 auta za sebou (všichni se známe,sme kámoši) a jedeme přes takovou dědinu.. krasné cesty, samé zatačky a jedeme svižně.. Najednou pravotočiva zatáčka (hlavni cesta) a jakoby rovně je takova polňačka (vedlejší cesta).. Jedu první.. A najednou se před touhletou zatačkou objevi předemnou nějaký starý Jeep či co (fakt shit stary), jede dost pomalu, dam blinkr, že začnu předjiždět.. Předjíždím a najednou se ten Jeep rozhodne zadbočovat na tu polňačku. Strhnu volant a dupnu na brzdu, pak hned na plyn, at me nesejme (jinak bych byl v příkope).. Cipuškin, sváteční jezdec,neví že má blinkry... :evil: Zkřížil tak cestu a kámoš co jel za mnou do něho málem nabuřil :? Alespon ho vytroubil.... :twisted: Magor jeden..
Já jsem zažil něco podobného, akorát obráceně. zatáčka doleva a z ní rovně polní cesta a proti mě jela nějaká Š120 a a poslal jí v 60 rovnou na tu polní cestu. Já na brzdě a mezi nás by nestrčil snad ani noviny. Fakt jsem asi po 200 metrech zastavil vystoupil celej rozklepanej a dal cigáro (to jsem ještě kouřil) Nejsem proti tomu, když se někdo chce v autě zabít, ať si vybere nějakej mostní pilíř a do něj to nakouří, ale ostatní nemusí ohrožovat :!: :evil: :evil:
jj, trochu ohleduplnosti... :roll:
1,8 MPI r.v. 97, Ronal R38 195/50/15, rádio Clarion BD 359RGMP, 165mm koaxiální repro v předních dveřích..
S.v.o.b.i.k
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S.v.o.b.i.k »

To je vostrý no...Mě maximálně moh autobus natlačit na svodidla,jel sem po dvouproudovce kilo,zamnou se lepila holka tak metr a kraž sem ho začal předjíždět,ten bus,tak on mi věl do pruhu,dupnul sem na brzdu a ta krá.a do mě málem napálila...Já jen boural na motorce,to bylo horší....
Brainman
Kontaktovat uživatele:

Re: Jezděme bezpečněji !!!

Příspěvek od Brainman »

Pepe píše:Co se týče současného typu mého auta (Ford Mondeo Trend Tournier 1,8 TD - 2000), je to těžkej OT, ale ..... přesto mi to nedá jako bývalému majiteli Nexie, musím se podělit o dojmy a zážitky :!: :!: :!:

Dneska ráno se mě pokoušela sestřelit jedna mladá holka s Renaultem 19 TXE (5D - 1989). Bohužel měla smůlu a její Renault skončí na vrakovisti. Mírná levotočivá zatáčka, přerušovaná čára, viditelnost na 3 km, nikde nic kolem. Jedu za ní, nic moc tak 80 km/h na 4 a v tý zatáčce jsem ji začal předjíždět. Kdy jsem byl vedle ní, čumák na úrovni řidiče, začla si zkracovat cestu přes zatáčku a přelezla přes čáru půlkou vozu. A nevšimla si že jí předjíždím. Snažil jsem se uhnout až na krajnici, brzdil jsem ---- málo. Ťukli jsme do sebe, já pravým předním kolem (odnesl to blatník, nárazník, značková puklice a možná geometrie nebo disk - cca 12-15 000 Kč), ona do mě levým zadním. Jenže se odrazila (ten Ford má 2 tuny), dostala smyk a před čumákem mi vlítla do protisměru do příkopu, kdybych nebrzdil doslova na krev tak jsem ji nabral ještě čumákem.
Jenže slítla cca 2 m do příkopu a přerazila dřevěnej sloup (auto na šrot - škoda cca 50 000 kč, resp totálka.) a skončila Tak 15 m od silnice.
NIKOMU SE NIC NESTALO - naštěstí. Těď čekám co na to správní orgány, maj na to měsíc. A celý dopoledne v pr*eli, než to hasiči ukliděj, odtahovka odveze a nehodovka vyšetří.

JEZDĚME BEZPEČNĚJI !!! Dobrý gumy, řízení a BRZDY jsou základ.
Joo to znam podnej zazitek jsem tady popisoval pred 14 dny. Mne to na rovine taky tak 2 km udelal Favorit. Autum se nastesti nic nestalo jen jsem mel cerny prasatko na narazniku. A pak ti ten debil rekne ze si zrovna neco daval do kastliku :evil: :evil: :evil: . Je a dneska jsem videl v Chuhli holku v Mondeu jak jede asi 40 a psala SMS :evil: :roll:
Renault Scenic RXi 2.0 IDE 16V 104kW Obrázek Daewoo Matiz I CD LPG
Ivan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan »

Jak píše Pepe, dobrý gumy a brzdy, to je základ...

Hlavně, že se nikomu nic nestalo!

Daewoo [deu] = velký přítel
Nexia² project

milosh

Příspěvek od milosh »

Pepe, tak to je drsny. Ja az si budu kupovat novy auto, tak budu koukat na to jak je bezpecny a jak vyslo dobre v crash-testech.
SLEDUJ MŮJ CHEVROLET-OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Ivan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan »

Z toho důvodu bych volil Volvo ;)

Daewoo [deu] = velký přítel
Nexia² project

Habron

Příspěvek od Habron »

Tak si nakoupíme Volva a založíme volvoklub.
Andy

Příspěvek od Andy »

a ja si kupim H2 a potom uvidime ci je volvo bezpecne auto ked zorganizujeme destruction derby :lol:
ESPERO 1,5 DOHC16V, elektrony 6.5x15+BFGoodrich 195/50 R15, podvozok WEITEC+SACHS, vrtane kotuce QH, sportovy vyfuk, sportove pedale a cely interier ladeny do modro-ciernej, modre podsvietenie pristrojov, hudba SONY+SINUS LIVE...
milosh

Příspěvek od milosh »

Habron píše:Tak si nakoupíme Volva a založíme volvoklub.
´

Spis rozsirime, uz tady jeden je :D
SLEDUJ MŮJ CHEVROLET-OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Andy

Příspěvek od Andy »

dnes rano ked som iseiel do prace som sa trocha viac ponahlal, som videl pred sebou skodovicu a za nou sa vliekla sanitka. Mohli ist tak 80-90. Ja som siel tak 140. Dal som blinker a presiel som do laveho pruhu uz skor aby ma videl a nevbehol mi nahodou do cesty.... A ked som bol nejakych 6 metrov odnich tak sa ten "PAN SOFER Z POVOLANIA" predbehat tu skodovicu a pekne sa jebol predomna. Brzdil som uz aj ocami... Nakonec som to nejako s bozou pomocou dobrzdil. Ten sanitkar sa mi tak veeeelmi ospravedlnoval. Ale to by mi bolo uz potom asi tak na dve veci...
Takze kto ma jazdit bezpecne ked uz na to drbu aj soferi sanitiek :?:
ESPERO 1,5 DOHC16V, elektrony 6.5x15+BFGoodrich 195/50 R15, podvozok WEITEC+SACHS, vrtane kotuce QH, sportovy vyfuk, sportove pedale a cely interier ladeny do modro-ciernej, modre podsvietenie pristrojov, hudba SONY+SINUS LIVE...
]Rebro[

Příspěvek od ]Rebro[ »

Asi neodhadol ako rychlo ides :idea: Alebo tam nemal namontovane spataky. :!:
Je: Volvo V50
Bola: Nexia GL
Spotreba - 2 motory