Zdravim páni,
mám taký problém na lanose 1.5 SOHC s prevodovkou, že sa mi ťažko radia rýchlosti 1 a 2. Niekedy mám až strach že niečo zlomím ako to tam tlačím nasilu. Kde myslíte, že je pravdepodobnejší problém. V konzole radenia, od konzoly po prevodovku alebo v prevodovke. Opravoval už niekto niečo takéto?
Ďakujem za rady a nápady.
Prevodovka_radenie 1, 2
Moderátor: Blue Lanos
-
Prevodovka_radenie 1, 2
Lanos 1.5 SOHC rv.98
- Reklama
- LordMMX
- Kontaktovat uživatele:
Re: Prevodovka_radenie 1, 2
tým radením 1, 2 máš na mysli radenie za jazdy alebo keď stojí auto na mieste?
lebo počas jazdy je normálne že z 3ky do 2ky a 1ky, ide radenie ťažko alebo vôbec nejde (teda nemalo by ísť) ... na každom aute to tak je...
ak pri státi na mieste, to už musia kolegovia poradiť.
lebo počas jazdy je normálne že z 3ky do 2ky a 1ky, ide radenie ťažko alebo vôbec nejde (teda nemalo by ísť) ... na každom aute to tak je...
ak pri státi na mieste, to už musia kolegovia poradiť.
Daewoo Lacetti Premiere 2011 (Cruze)
Daewoo Leganza "Areum" CDX 2.0, central + alarm, el. okna, digi klima, dualbag, ABS/TCS
Daewoo nie je len značka... je to životný štýl !! :)
ex: Leganza, 2x Evanda, Lanos, Corsa, Nexia, Espero, Marea
Daewoo Leganza "Areum" CDX 2.0, central + alarm, el. okna, digi klima, dualbag, ABS/TCS
Daewoo nie je len značka... je to životný štýl !! :)
ex: Leganza, 2x Evanda, Lanos, Corsa, Nexia, Espero, Marea
Cau, taky me obcas jde hur zaradil 1 a 2 i po vymene spojky.
Je mozne, ze je vule na tomhle spoji u razeni.
Nedavno me na to koukal Palikx a rikal, ze by to chtelo stahnout ve sveraku, vymenit ten jistici kolik a zas to chvilu bude fungovat
Je mozne, ze je vule na tomhle spoji u razeni.
Nedavno me na to koukal Palikx a rikal, ze by to chtelo stahnout ve sveraku, vymenit ten jistici kolik a zas to chvilu bude fungovat
Daewoo Nubira 1.6 16V kombi SX, tmavozelena
Škoda Octavia II FL kombi, 1.9 TDI bílá
+ Letajici Cihla - Opel Ascona 1.8 KAT, "modra-metal", hatchback
+ Daewoo Racer 1.5 sedan `94, stříbrná; nyní v autinebi.
Škoda Octavia II FL kombi, 1.9 TDI bílá
+ Letajici Cihla - Opel Ascona 1.8 KAT, "modra-metal", hatchback
+ Daewoo Racer 1.5 sedan `94, stříbrná; nyní v autinebi.
-
No ja si tiež myslím, že bude problém niekde tam. Pôjdem asi od tých najlacnejších a najjednoduchších vecí. Keď som sledoval tiahla od konzoly k prevodovke tak na tých čapových spojoch to malo vôlu + som si všimol že mam prevodovku trocha zamastenú od oleja v miestach kde vstupuje hriadelík radenia do prevodovky ale nebolo ho tam až toľko vytečeného. K tomu radeniu. Stačí aby som sa len trocha pohyboval ( 2 - 5 km/h) a už tam tú jednotku alebo dvojku nedám. Musím prešlapovať spojku a dávať medziplyn ako na Trambuse . No a ešte toto. Ked naštartujem a auto ešte nieje zahriate, nechám neutrál a pustím spojku tak sa auto začne pohybovať pomaličky vpred. Ked vtlačím spojku tak prestane a keď ju opäť pustím tak motor ako keby išiel do záberu a auto sa pomalinky rozbieha. Myslím si že ( ale to iba ja si myslím ), že je zle nastavená konzola a že aj keď dám neutrál tak mierne tlačí na jednotku, ktorá dá do záberu synchronizačné lamely. Ale to neviem či môže byt. Je to predsa už staršie auto ale nemám tam ešte ani 120 000 a nové rozhodne kupovať nechcem.
Ďakujem za doterajšie postrehy
Ďakujem za doterajšie postrehy
Lanos 1.5 SOHC rv.98
Ahojte.
Ja mám problém asi takýto. Ak stojím na mieste(je jedno či je naštartovaný motor alebo nie),tak mi ide 1 a 2 zaradiť bez akéhokoľvek problému,tak ako ostatné prevody. Teda spojku a celí mechanizmus radenia rýchlostí môžeme s problému vylúčiť. Avšak,za jazdy je to celé inak. Pri rýchlosti cca 40 kmh a viac nepodradím do dvojky,pri 25 kmh a viac nepodradím do jednotky(do jednotky občas ide až po zastavení,podľa toho,ako sa jej chce.
Myslím že je to normálna vec. Buď je to ochrana proti poškodeniu prevodovky,alebo je jednoducho zle navrhnuté synchro ( podobne ako spiatočka nemá synchro a občas nejde zaradiť bez opakovaného povolenia spojky) Ďalšou možnosťou je opotrebenie synchra. Takže v tomto by som až taký veľký problém nevidel.
Čo sa týka ťahania auta po štarte,nie som si celkom istý,ale môže to byť hustým olejom spoločne s nečistotami v prevodovke. Predsa len,kým je ten olej studený je to skôr lepidlo a nie olej. Po zahriatí tento problém prestane. Skúšal niekto vymeniť olej v prevodovke? Ako sa to správalo potom?
Ja mám problém asi takýto. Ak stojím na mieste(je jedno či je naštartovaný motor alebo nie),tak mi ide 1 a 2 zaradiť bez akéhokoľvek problému,tak ako ostatné prevody. Teda spojku a celí mechanizmus radenia rýchlostí môžeme s problému vylúčiť. Avšak,za jazdy je to celé inak. Pri rýchlosti cca 40 kmh a viac nepodradím do dvojky,pri 25 kmh a viac nepodradím do jednotky(do jednotky občas ide až po zastavení,podľa toho,ako sa jej chce.
Myslím že je to normálna vec. Buď je to ochrana proti poškodeniu prevodovky,alebo je jednoducho zle navrhnuté synchro ( podobne ako spiatočka nemá synchro a občas nejde zaradiť bez opakovaného povolenia spojky) Ďalšou možnosťou je opotrebenie synchra. Takže v tomto by som až taký veľký problém nevidel.
Čo sa týka ťahania auta po štarte,nie som si celkom istý,ale môže to byť hustým olejom spoločne s nečistotami v prevodovke. Predsa len,kým je ten olej studený je to skôr lepidlo a nie olej. Po zahriatí tento problém prestane. Skúšal niekto vymeniť olej v prevodovke? Ako sa to správalo potom?
Hyundai Matrix 1.5 CRDI VGT 130kkm
Lanos 1.6 16V 2003 čistokrvný korejčan 140 kkm
Lanos 1.5 2001 5door HB BRIGHTON GOLG + KYB -predaný pri 208kkm
185/60 R14 Dunlop SP + PLW B700 na lanoska na predaj http://www.autobazar.eu/sk/plw-b700-id7307585.html
Lanos 1.6 16V 2003 čistokrvný korejčan 140 kkm
Lanos 1.5 2001 5door HB BRIGHTON GOLG + KYB -predaný pri 208kkm
185/60 R14 Dunlop SP + PLW B700 na lanoska na predaj http://www.autobazar.eu/sk/plw-b700-id7307585.html
p.cernak.peter, žeby spoječka? Na Espere robené s odstupom 25 tkm dvakrát. Najprv spojka samotná, potom pomocný valec...+ kulisa radenia. Buď som to radiť nevedel, alebo to bolo na draka vymyslené
Chevrolet Orlando LT benzín, olympic white
EAGLE SQUADRON
Portal-Orlando-Forum.de ( premium Mitglied )
EAGLE SQUADRON
Portal-Orlando-Forum.de ( premium Mitglied )