Svěřil jsem Tico servisu k provedení STK, ten mi ale sdělil, že na autě jsou dva problémy:
1. Brzdy zabírají až dole
2. Motor má slabý výkon
Jde o r. 1996, najeto 251 000. Olej nežere, vydrží 15 000 km. Karoserie vyvařit nepotřebuje.
V této souvislosti mám několik otázek:
1. Má smysl investovat do opravy/výměny motoru u tak starého auta?
2. Má tady někdo motor na prodej?
3. Pokud jste už někdo motor měnili, kolik stojí motor z vraku a kolik výměna?
Na Trabantovi jsem si motor měnil několikrát sám, u Tica to prý taky není velký problém. Může to někdo porovnat?
STK
Moderátor: Blue Lanos
- Reklama
Re: STK
Jak přišli na slabý motor? To měli na brzdě? Teď jsem dělal stk na favorita žádnej problém. U motoru jsou důležitý emise ne výkon.
Aby zlo zvítězilo, stačí, když slušní lidé nedělají nic.
Edmund Burke
[color=#FF0000]Chevrolet Aveo 1,4, 101hp, 74 kw [/color]
Edmund Burke
[color=#FF0000]Chevrolet Aveo 1,4, 101hp, 74 kw [/color]
Servisman se s autem pouze projel, na brzdě nebylo. Je pravda, že studený motor má hodně slabý výkon, s emisema jsem měl v minulosti problém a studený motor špatně startuje. Prý by to mohly být ventily. Vzhledem k tomu, kolik má najeto, bych tomu věřil.
daj si premerať tlaky na valcoch, ak nežere olej tak problém bude v hlave prípadne v zmesi. teda vyčistiť/repasnúť karburátor a v prípade núdze prehodiť hlavu z iného vozu. ako už bolo písané, výkon motora STK nezaujíma. Takže akurát tie brzdy si dať do poriadku.
Nechal jsem si v jiném servisu změřit tlaky v motoru a dva válce mají jen 3 atmosféry. Takže jsou v háji písty, nebo jen kroužky (po vstříknutí oleje tlaky stouply). V servise si řekli o 13 tisíc jen za opravu motoru.
Je velký problém udělat to doma?
Díky za nabídku autíčka, do července je ale daleko a já bych potřeboval něco hned.
Pokud by tedy měl někdo na prodej slušný motor, nebo celé Tico, nabídněte mi ho, prosím.
Momentálně na netu nic nevidím.
Je velký problém udělat to doma?
Díky za nabídku autíčka, do července je ale daleko a já bych potřeboval něco hned.
Pokud by tedy měl někdo na prodej slušný motor, nebo celé Tico, nabídněte mi ho, prosím.
Momentálně na netu nic nevidím.