výměna oleje
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
výměna oleje
Výměna oleje třída oleje 10W-40 polosyntetika případně plná syntetika 5W-40 to je mi jasný existujou i 0W-40, 10W-60 to je v naší kategorii zbytečné. Může mi někdo sdělit spotřebu u 16ventilu. Kolega to přelil a hodilo mu to olej do sacího potrubí až na na filtr, musel ho tam dát hodně. Navíc na předešlých autech Škoda, Žiguli, Volha jsem vždycky při výměně nechal lehce motor protočit skutečně pár otáček, cvrnknul jsem starterém, teď to nedělám, mám úctu k hydraulickým zvedátkám prostě je neznám a nechci je přidřít, taky jsem při výměně nikdy jsem nedolil 3,8 litru ale jenom necelé 3 litry, vanu nemám promáčknutou. Mám osmiventil. Spotřebu oleje u mě není měřitelná asi 0,5 litru na 10tisíc km. Zajímá mi spotřeba oleje u 16ventilu a zdali jsou na dříkách ventilů gufera těsnící kroužky. Vážení díky.
- Reklama
- Blue Lanos
hm to je zaujimave ja davam 5w40 uz 7 rokov a ziadny problem som nezaznamenal. V deawoo servise nikdy na 5w40 nemali ziadne namitky ani na 8v motory A nepovedali preco jako su neni vhodne????
http://www.cardomain.com/id/27101976
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
-
- Kontaktovat uživatele:
- Radoslav Hološka
- Kontaktovat uživatele:
já se jen modlim aby to nebyl stejný problém... Je to z bazaru, dalo by se to uhrát u motoru s 98000 km na skrytou závadu, co myslíte? hlásil sem jim že to chlastá olej a v urč jízdnim režimu cvaká, je o tom záznam...(v Milovicích můžu předvést, dojedu-li tam )Radoslav Hološka píše:Olda,ja som to mal podobne. Dufam,ze MAL a teraz to uz bude OK. Zvarali mi hlavu,nove piesty,kruzky,gufera,zdvihatka atd.Olda píše:Spotřeba U 16v asi 1litr na 15000(stačí další výměna) ale mě to chlastá litr na 1500km-de to do p...!Olej 10W-40 Mogul ge fx pro
Máš z bazaru protokol o technickým stavu? Většinou tam bývá napsáno, že jsi koupil úplný šrot na generálku (bazary se tak sichrujou) takže asi neuspěješ.
V aktivní službě:
Hyundai i30 - r.v.2012 1,4 LPG - český sen z Nošovic :)
Ford Mondeo 2.0 TDCi Titanium S - r.v.2010
Chevrolet Spark 0.8 STAR - r.v.2006 od 5.2012 v LPG - na prodej
Ford Mondeo 1.8 TCDi Turnier Trend - r.v.2000 - prodán
Hyundai i30 - r.v.2012 1,4 LPG - český sen z Nošovic :)
Ford Mondeo 2.0 TDCi Titanium S - r.v.2010
Chevrolet Spark 0.8 STAR - r.v.2006 od 5.2012 v LPG - na prodej
Ford Mondeo 1.8 TCDi Turnier Trend - r.v.2000 - prodán
- Radoslav Hološka
- Kontaktovat uživatele:
Otec co teraz kupoval tu Leganzu (cez bazar kvoli lizingu) ma uplne cisty protokol o TS. Auto je uplne bez zavad! Tzn.,ze bazar ruci za vsetky objaviace sa dodatocne chyby? Cokolvek sa udeje?Pepe píše:Máš z bazaru protokol o technickým stavu? Většinou tam bývá napsáno, že jsi koupil úplný šrot na generálku (bazary se tak sichrujou) takže asi neuspěješ.
-
- Kontaktovat uživatele:
Kámoš teď prodával astru a v praze mu za 1000 stočili tacháč a upravili i záznam o tech. stavu...Takže mu jí vylepšili,dneska se nedá věřit ničemu...Radoslav Hološka píše:Otec co teraz kupoval tu Leganzu (cez bazar kvoli lizingu) ma uplne cisty protokol o TS. Auto je uplne bez zavad! Tzn.,ze bazar ruci za vsetky objaviace sa dodatocne chyby? Cokolvek sa udeje?Pepe píše:Máš z bazaru protokol o technickým stavu? Většinou tam bývá napsáno, že jsi koupil úplný šrot na generálku (bazary se tak sichrujou) takže asi neuspěješ.
- Radoslav Hološka
- Kontaktovat uživatele:
Jasne,zalezi ako natrafis. Mna z bazaru poslali priamo za povodnym majitelom,nemali ziadne tajnosti! Mozem ich len odporucit znamym!
Auto ma servisnu knizku,4x meneny olej. Sedadla,pedale,paky,tlacitka,vsetko ako nove bez znamok opotrebenia. Vyfuk,podvozok,tlmice maju takmer povodny nater,niekde dokonca este nie su ani osuchane originalne nalepky s ciarovymi kodmi Daewoo Made In Korea! Ja som detailista,vsetky nezrovnalosti si jednoducho vsimnem. Jedine,co mi vadilo,preco nema napisy CDX po bokoch... Myslel som si,ze boli striekane blatniky a zabudli ich tam nalepit. Nie. Vraj povodny majitel si uz takuto Leganzu objednal zo salonu bez napisov,aby kazdy nevedel,co ma... Dobry dovod,nie?
Auto ma servisnu knizku,4x meneny olej. Sedadla,pedale,paky,tlacitka,vsetko ako nove bez znamok opotrebenia. Vyfuk,podvozok,tlmice maju takmer povodny nater,niekde dokonca este nie su ani osuchane originalne nalepky s ciarovymi kodmi Daewoo Made In Korea! Ja som detailista,vsetky nezrovnalosti si jednoducho vsimnem. Jedine,co mi vadilo,preco nema napisy CDX po bokoch... Myslel som si,ze boli striekane blatniky a zabudli ich tam nalepit. Nie. Vraj povodny majitel si uz takuto Leganzu objednal zo salonu bez napisov,aby kazdy nevedel,co ma... Dobry dovod,nie?
-
- Kontaktovat uživatele:
To jo,ale i servisní knížku ti za prachy upraví..Ale každej neni haj.l...Tak jak to povídaš to vypadá,že je v úplně super stavu...Radoslav Hološka píše:Jasne,zalezi ako natrafis. Mna z bazaru poslali priamo za povodnym majitelom,nemali ziadne tajnosti! Mozem ich len odporucit znamym!
- Radoslav Hološka
- Kontaktovat uživatele: