Spinavy palivovy filter

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
Adrian

Spinavy palivovy filter

Příspěvek od Adrian »

Caute,
Pred par dnami sa mi rozsvietil check a pri jazde motor nezaberal. Tak sa mi zdalo, ze to nejde na vsetky valce.
Zobral som ho do servisu a tam mi povedali, ze je upchaty palivovy filter a treba vymenit, lebo som zrejme tankoval spinavy benzin (vzdy tankujem na Shell, obcas aj V-power). Mam najazdenych 12.000 km.
Nic by na tom nebolo zaujimave, ale presne toto sa stalo prednedavnom aj kamosovi (ma tiez Matiza 15.000 km). Na tej istej cerpacke tankujem uz viac rokov aj s firemnou Octavkou a ani raz sa mi to nestalo. Navyse som sa pytal viacerych ludi (ktori maju ine auta ako Matiz) a tiez tam tankuju. V podstate nepoznam nikoho v okoli, kto by mal problem s upchatym palivovym filtrom, jedine tieto dva Matizy? Je to nahoda, alebo sa to vyskytuje castejsie u Matizoch? Mate skusenost?
Reklama

Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

No , nevím , filtr jsem měnil v 60.000 a jen preventivně , nevykazoval žádné přicpání.
MATIZ SE 0.8 r.v. 2000 modrá metla a NUBIRA Wagon SX 1.6 , 16V r.v. 1998 červená, příležitostně s bílým bydlíkem N126e
V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

také bez problému.Filtr jednou měnili při garančce na 30000 km.Nyní najeto 60000 km a nic nepozoruji,teda je to v pořádku.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

Občas se to stane ale ne jen na matizech.Trpí na to všichni.Někdy totiž u pumpy naberete jakoby ze dna a tam je bordel ,jelikož to málo ktera pumpa čistí podle pravidel.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Akri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Akri »

palikx píše:Občas se to stane ale ne jen na matizech.Trpí na to všichni.Někdy totiž u pumpy naberete jakoby ze dna a tam je bordel ,jelikož to málo ktera pumpa čistí podle pravidel.
Jo presne, ja mam u pumpy znamyho a nedelaji tam nic, jen se to odskrtne, jako hotovo :roll: ten filtr stoji asi 2 stofky, to se vyplati sem tam vymenit....
ObrázekAKRI - (byl) Muž z Ria !
:!: AVEOtici všech zemí, spojte se :)
palikx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palikx »

joooo opět změna postavičky?ty jsi fakt cvok.ja byl rad že mi milosh dostal aspon tuhle.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Adrian

Castrol

Příspěvek od Adrian »

No a teraz som tam este nalial aditiva CASTROL na vycistenie palivoveho systemu, natankoval V-power a mozem povedat, ze teraz mi ta 0.8-cka lieta jak raketa... :shock:
V.Brousek

Re: Castrol

Příspěvek od V.Brousek »

Adrian píše:No a teraz som tam este nalial aditiva CASTROL na vycistenie palivoveho systemu, natankoval V-power a mozem povedat, ze teraz mi ta 0.8-cka lieta jak raketa... :shock:
Tak musíš zvolnit,aby jsi nevzlétl.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Adrian

Příspěvek od Adrian »

Ahoj,
tak mozno som to prehnal s tym lietanim, lebo odvtedy co my ten filter vymenili sa este asi dvakrat rozsvietila kontrolka Check (po 2 tyzdnoch), dokonca raz aj blikala. No, vzdy po chvilke (vypnuti a nastartovani) zhasla. Tak neviem co moze byt problemom. Moze byt, ze v tom palivovom systeme sa este nachadzaju drobne spiny? Ci to moze byt uz viackrat spominany EGR ventil? Ked som bol v servise napojili na auto ten diagnosticky pristroj a nic nenasli (ovsem vtedy zrovna check nesvietil). Mam s tym ist este raz do servisu, ci mam este cakat, ze to vymizne?
A este by som sa chcel spytat (hlavne tych co robia v autorizovanom servise), ze ak som auto kupoval v SR, plati zaruka aj v zahranici, napr. v CR? Casto chodim do CR, tak ma napadlo, ze pripadny servis by som riesil u Vas. Nasim uz moc nedoverujem...
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

Nevím jak to funguje teď ale dříve to probíhalo tak že případnou záruční oravu v zahraničí si normálně zaplatil a s ůčtem si pak šel do svého servisu a ten ti ho měl proplatit zažil sem to s autem z polska a stejně tak naše auto na slovensku a ve švícarech ale nejdřív se zeptej na hlavním zastoupení GM . K té kontrolce jezdi třeba přestane blikat jestli né chce to zajet do servisu ale je důležitý aby ta kontrolka svítila v tom případě nevypínejte motor aby mechanik když přijde s počítačem k autu to tam měl stále načtené často se stává že po vypnutí klíčku se chyba vymaže a mechanik nic nenačte :(
Odpovědět

Zpět na „MATIZ“