Orlando a LPG

Moderátoři: Blue Lanos, mzprx, smire666

Odpovědět
ta3s

Re: Orlando a LPG

Příspěvek od ta3s »

ja mam dohodu so servisom kde mi robili LPG ze k nim budem chodit aj na pravidelne prehliadky auta (15tiskm/rok) tak servis auta aj LPG bude vzdy naraz a to raz rocne alebo po 15tiskm, co nastane skor
Na servis iba LPG by som inak mal chodit po 10tiskm
2011 Cruze HB 1,8 LTZ Silver Metalic + LPG Technology Gas/V-Lube
Reklama

dag.bag

Příspěvek od dag.bag »

Cus lidi.na revizi by se melo jezdit kazdy rok,ale ja to resil u predesleho auta vzdycky zaroven s technickou a emisemi.je to doporuceno nikoli narizeno.filtr kapalne a plynne faze jsem si vymenil vzdy sam a nic jineho,pokud to nezlobi neni treba.momentalne mam prekopane orlando tri tydny na lpg a jsem navysost spokojen,jezdim lehce pod deset na sto.čest
Škoda 120 l,34 000 km
Daewoo Matiz,76 000 km
Renault thalia LPG,103 000 km
Chevrolet Orlando 1.8 LTZ šedá gunsmokey+LPG 9/2012
Krtek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krtek »

Já jezdim na LPG revizi každej rok/15 tis km. Pokaždý mi měněj v ceně i nějakej ten papírovej filtr.
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG

Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
majkii

Příspěvek od majkii »

zdarecalda píše:Za sebe:
Jízda na plyn pocitově úplně stejná jako na benzín i při plně naloženým autě 5 + plný kufr zavazadel na dovolenou + klima. (Jízdní režim více městký než dálniční a rychlost normální, neploužím se 40 ve městě a 90 na dálnici). Dynamika jízdy na LPG je stejná jak na benál. Nejvíc zarážející ovšem je, že mě po 6 měsících ježdění na plyn KLESLA spotřeba o 1 litr (z 9,7 na 8,7). Ani se mě nechtělo věřit, ale jak počítám, tak to vychází, dokonce i počítač souhlasí. Zatím jediný problém co mám je, že cca 1x za měsíc spadne ručička palivoměru na 0, po opětovném nastartování se pomalu vrátí do původní polohy.

Můj závěr:
Orel je "rodiný tank" a ne "závoďák" se stovkou do 5 vteřin. Jízda na LPG je pouze levnější, bez degrace výkonu. Osobně lituju, že jsem přestavbu nerealizoval dřív. Návratnost investice do LPG u mě je 12 měsíců a pak začnu šetřit :lol:

Negativa: investice do přestavby, kontrola LPG každých 10 000km nebo 1 rok, životnost nádrže 10 let, nemůžete do podzemních garáží (prý se to má změnit), v Rakousku nesmí LPG vozidla do některých alpských tunelů.
Ako si myslel, že ti klesla spotreba? tých 9,7 bola priemerná spotreba benzínu a 8,7 spotreba plynu? to je zujímavé, ja mám problém s vysokou spotrebou benzínu najmä v meste, tak priemer okolo 11,5 a viac l/100km. Myslím, že to je chybou nastavenia riadiacej jednotky motora. Podľa toho čo som čítal, tak LPG má vlastnú riadiacu jednotku a tá ma svoje nastavenia, čiže by mi mohla ísť spotreba pri LPG dole. Ak by som vedel, že spotrebu pri plyne dosiahnem do tých 9 l/100 km, tak by som nad prerobením auta na &lpg uvažoval.

K tomu problému s palivomerom a kontrolkou len toľko, nemyslím si že je to problém montáže a používania LPG. Ja v &Orlande LPG nemám a urobilo mi to presne to isté. Symptómy boli tie isté - ručička spadla na nulu, rozsvietila sa kontrolka paliva a na pc sa objavila správa o dplnenie paliva, po polhdinke až hodinke jazdy ručička palivomeru začala stúpať na normálnu úroveň, písal som to vo vlákne k poruchám Orlanda, tiež podobnú skúsenosť mal aj ďalší uživateľ Orlanda myslím, že bez LPG. Ja si myslím, že toto je otázka elektroniky Orlanda a nemá súvislosť s LPG.
Renault Thalia 2007 1.2 16V, modrá
Orlando 1.8 104 kW LT+ Pewter grey+BT

Obrázek
zdarecalda

Příspěvek od zdarecalda »

to majkii:

Přesně tak, začal jsem s Orlem 11 litrech benzínu a asi po měsíci se spotřeba ustálila na průměrných 9,7 l/100km benzínu. Po namontování LPG spotřeba zůstala stejná a pak cca po 6 měsích spadla na 8,7 litrech plynu na 100km.
Sám jsem tomu nechtěl věřit, ale je to tak. Pátral jsem na netu po nějakých info a jediný co jsem zjistil je, že lpg má, údajně, větší oktanové číslo než natural 95. Co je na tom pravdy nevím.

Myslím si, že palivoměr má souvislost s lpg, protože předtím to nědělal. Mezi koupí Orla a montáží lpg uběhlo 13 měsíců.

Jestli Ti po montáži lpg spadne spotřeba - ví snad jen automobilový bůh a Tvůj motor :o)
Orlando LT+ předělaný na sporák, Eagle "malý" ve znaku vpředu a "velký" v uprostřed vzadu
Spark Fun
luke1

Příspěvek od luke1 »

No to je myslim docela ojedinely pripad, aby nekomu jezdilo auticko (kterekoliv) na LPG za mene nez na benzin... asi v tom bude vice faktoru - zajeti motoru, zajeti ridice atd... je ale podle me divne i to, ze po 6-ti mesicich provozu Ti spadla spotreba LPG o 1 litr...k tomu me napada jedine vysvetleni, ze tech 6 mesicu bylo letni obdobi, kdy jsi pouzival klimu a jezdil na vetsich kolech a motor se na LPG prepinal rychleji, tim padem byla spotreba LPG vetsi nez je v zime, protoze v zime je zase vetsi spotreba benzinu...
Orlando 1.8 LTZ Smoke Grey s navi, LPG
Ascona

Příspěvek od Ascona »

Zdravím všechny příznivce a majitele Orlanda -i Chceme si jednoho takového Orlíka koupit a proto se na vás obracím s pár dotazy.

- Kam se dá připevnit nádrž na LPG? Je třeba mít vanu na rezervu nebo se dá připevnit zespodu?
- zajížděli jste motor před montáží LPG? Je to lepší nebo je to jedno?

Díky za odpovědi.
Chevrolet Orlando r.v.2012, 1.8 104kW, LTZ, 17", béžová metalíza, LPG
mitchi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mitchi »

Mám LPG přímo od projdejce a po 14 dnech PC ukazuje spotřebu 8,6. Na první nádrž jsem ujel 520km. Zatím je to krátká doba na nějaké závěry ale jsem spokojen.
Fiat zastava
Opel Omega 2.4i r.v. 1989
Opel Omega 2.0i r.v. 1995
Citroen Xantia 2.0 HDi 1999
Citroen Xara 1.4i 2001
Orlando LTZ 1,8 LPG 2012
dag.bag

Příspěvek od dag.bag »

Ascona píše:Zdravím všechny příznivce a majitele Orlanda -i Chceme si jednoho takového Orlíka koupit a proto se na vás obracím s pár dotazy.

- Kam se dá připevnit nádrž na LPG? Je třeba mít vanu na rezervu nebo se dá připevnit zespodu?

Díky za odpovědi.
zdar,nadrz je zespodu na peti sroubech.jsou tam original nachystane pracky i se zavitem.takze nejvetsi problem byl to zespodu napasovat tak aby ses netrefil do vystuhy vevnitr auta.koupil jsem nerez srouby a vetsi podlozky a slo to krasne.mam 61 litru.vetsi uz asi ne.a co se kilometru tyce tak kdysi mi rikali,ze alespon 10 000 najet,dnes uz je to zrejme jedno,montuji to do novych aut.ja mel na orliku 8000 kdyz jsem to daval.cus
Škoda 120 l,34 000 km
Daewoo Matiz,76 000 km
Ascona

Příspěvek od Ascona »

dag.bag píše:
Ascona píše:Zdravím všechny příznivce a majitele Orlanda -i Chceme si jednoho takového Orlíka koupit a proto se na vás obracím s pár dotazy.

Díky za odpovědi.
zdar,nadrz je zespodu na peti sroubech.jsou tam original nachystane pracky i se zavitem.takze nejvetsi problem byl to zespodu napasovat tak aby ses netrefil do vystuhy vevnitr auta.koupil jsem nerez srouby a vetsi podlozky a slo to krasne.mam 61 litru.vetsi uz asi ne.a co se kilometru tyce tak kdysi mi rikali,ze alespon 10 000 najet,dnes uz je to zrejme jedno,montuji to do novych aut.ja mel na orliku 8000 kdyz jsem to daval.cus

Díky za reakci. To nám hodně pomohlo. Takže vezmem LPG rovnou od výrobce.
slunce

Příspěvek od slunce »

Nechci ti kazit radost ale LPG přímo od výrobce mít nebudeš. Chevrolet (oficiálně) LPG nenabízí přesto že na palubní desce je kontrolka LPG. Budeš mít pouze přestavbu od prodejce který tím bere riziko (snad) na sebe.
Chevrolet Orlando 1.8 LTZ + 18" bílá
dag.bag

Příspěvek od dag.bag »

slunce píše:Nechci ti kazit radost ale LPG přímo od výrobce mít nebudeš. Chevrolet (oficiálně) LPG nenabízí přesto že na palubní desce je kontrolka LPG. Budeš mít pouze přestavbu od prodejce který tím bere riziko (snad) na sebe.
Tak jsem to myslel i ja,jen spatne formuloval :)
Škoda 120 l,34 000 km
Daewoo Matiz,76 000 km
Ascona

Příspěvek od Ascona »

Jo tak to víme, že LPG nejde přímo od výrobce. Já se asi špatně vajádřila. U nás autosalón nabízí záštitu vestavby LPG a taky na vůz po přestavbě s LPG poskytuje záruku. Takže ho můžeme koupit rovnou s LPG. Jinak jsme měli v plánu ho nejdřív zajet a pak si to LPG dodělat.
mitchi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mitchi »

mitchi píše:Mám LPG přímo od projdejce a po 14 dnech PC ukazuje spotřebu 8,6. Na první nádrž jsem ujel 520km. Zatím je to krátká doba na nějaké závěry ale jsem spokojen.
Druhé tankování plné plynu dojez 590km. Sem spokojen. Jestli se to ještě zajede a půjde spotřeba dolu tak se určo přehoupnu přes 600 :-)
Fiat zastava
Opel Omega 2.4i r.v. 1989
Opel Omega 2.0i r.v. 1995
Citroen Xantia 2.0 HDi 1999
Citroen Xara 1.4i 2001
Orlando LTZ 1,8 LPG 2012
slunce

Příspěvek od slunce »

Tak to je hodně slušné, napiš poměr jízdy město/mimo/dálnice? Díky
Chevrolet Orlando 1.8 LTZ + 18" bílá
Odpovědět