Zdravíčko pánové,
mám otázočku. Je pomaly čas vymeniť autobatériu, keďže stará už pomaly dosluhuje (má 6 rokov) a uvažoval som nad niečim "silnejším".
Konkrétne je to táto hračka:
http://autobaterie.heureka.sk/varta-blu ... 5-402-080/
zaujímalo by ma, ale ako by sa k tomu postavil alternátor... zvládal by ju dobíjať?
Batéria vs. alternátor
Moderátoři: Blue Lanos, Admins
- LordMMX
- Kontaktovat uživatele:
Batéria vs. alternátor
Daewoo Lacetti Premiere 2011 (Cruze)
Daewoo Leganza "Areum" CDX 2.0, central + alarm, el. okna, digi klima, dualbag, ABS/TCS
Daewoo nie je len značka... je to životný štýl !! :)
ex: Leganza, 2x Evanda, Lanos, Corsa, Nexia, Espero, Marea
Daewoo Leganza "Areum" CDX 2.0, central + alarm, el. okna, digi klima, dualbag, ABS/TCS
- Reklama
Re: Batéria vs. alternátor
Dobréé,mas v Nexii zhavice?Ten alternator stoji na milu kedveš-rozumies?Staci ti tam okolo 60A Dobijat by stacil,ale ako sa k tomu postavi diodovy mostik,ktory sa pokaka raz dva,no neviem.Podla mna by bol problem po rokoch,ked uz bateria neudrzi napatie a potrebuje viac stavy dodat do seba.Ale na toto by som sa v pripade Nexie- alternatora nedal a mozno sa ti tu vyjadry ktomu aj nejaky autoelektrikar,ktory sa v tomto urcite vyzna lepsie...
diody sa k tomu postavia hrdinsky, alternator dava 85A, ale skor sa snazim pochopit aky to ma zmysel. nevedel som ze nexie sa robili aj ako elektromobily...
škoda 105
š favorit 135
daewoo nexia 1,5 16V
renault espace III 2,0
š favorit 135
daewoo nexia 1,5 16V
renault espace III 2,0
obrazne povedané, je to "hádzanie perál sviniam". Nexii postačí nejaká 44-55 Ah za polovičnú cenu tej Varty. Ušetrené peniažky venuj radšej na vylepšenie vozu alebo odstránenie chýb (neverím že tvoje žiadne nemá ) Prípadne ulož do prasiatka - idú VianoceLordMMX píše:Zdravíčko pánové,
mám otázočku. Je pomaly čas vymeniť autobatériu, keďže stará už pomaly dosluhuje (má 6 rokov) a uvažoval som nad niečim "silnejším".
Konkrétne je to táto hračka:
http://autobaterie.heureka.sk/varta-blu ... 5-402-080/
zaujímalo by ma, ale ako by sa k tomu postavil alternátor... zvládal by ju dobíjať?
- LordMMX
- Kontaktovat uživatele:
moje auto má hrúzu chýb... základnou chýbou je batéria
potrebujem poriadny dávkovač šťavy kvôli CarPC aby som tú obludu nakŕmil kým bude auto stáť nenaštartované.
oh a... Daewoo DEV-4 ... Nexia elektromobil
potrebujem poriadny dávkovač šťavy kvôli CarPC aby som tú obludu nakŕmil kým bude auto stáť nenaštartované.
oh a... Daewoo DEV-4 ... Nexia elektromobil
Daewoo Lacetti Premiere 2011 (Cruze)