Mám box na střechu Thule největší (=900l), provoz na dálnici ok i při rychlostech kolem 160 km/h. Orlando je pevný i v zatáčkách a robustní, takže se váha na střeše moc nemusí řešit.slaza píše: Boxy mají různé otvírání, různé profily, příčníky stojí 2 ale i 4 tisíce. Má to na něco vliv. Proto se ptám. Chci co největší box, protože budu mladejm vozit kočár pro dvojčata (ten zháníme co nejmenší). Jakou délku? Nebude vadit anténa, nebo přesah na přední skla.
Za tu chvíli, co jsem sem dal toto téma, zjišťuji, že příznivců Orlanda rychle přibývá. Proto děkuji všem, kteří mi mohou poradit, případně sdělit přínosnou zkušenost, abych zase nemusel říct něco podobného: Proč ses ty blbče neporadil a ten nosič na kulu sis nepořídil SKLOPNÝ !!!!! a mohl lépe chodit do kufru. PROTO SE PTÁM. Přeji všem hezký den
Příčníky jsem vzal originální ze servisu, ale přijde mi, že při plném naložení boxu se prohnuly o cca 1 cm, tak ale drží stále stejně.
A ještě rada, box nemůže být nikdy dost velký, tedy není-li problém v ceně (větší je držší), brát jeznoznačně co největší. Anténa se prohne, ale je to ok, dopředu přesah nad okno se reguluje tím, jak daleko box upnu, ale od řidiče stejně není vidět ani ten nejdelší.