Výměna oleje
Moderátoři: Blue Lanos, koniQ
- Reklama
- Brainman
- Kontaktovat uživatele:
to jsem o tom foru netvrdil, jen to tam ten jeden clovek (ktery se mi zda ze tomu rozumi) rozumne vysvetluje.goror píše:aha tak to su tam asi vsetci automechanici
Ale myslim ze tuto debatu uzavrem: ty si tam budes davat syntetiku, ja si tam budu davat polosyntetiku. Ja si myslim ze delam dobre, ty taky
Renault Scenic RXi 2.0 IDE 16V 104kW Daewoo Matiz I CD LPG
Protože už bryz budu mít najeto 60000 km. Musím povyměňovat filtry atd. Ptal jsem se v Břevnově na Patočkově ulici je prodejna s náhradními díly na všechna auta. Co nemají, dovezou do 2 dnů. Právě tam mají akci na oleje VAT ( ten tam mám) je to 5 lt. 10W/40 polosyntentika a i s filtrem stojí 592,-.
To jde ne?
Jinak jsem pro informaci vysondoval ostatní věci:
Fitry Fram benzín 263,- 195,- (Krč)
olej 70,-
vzduch 474,- Tady asi bude lepší použít Autofdíly Krč
tady stoji jen 195,-
Svíčky pro Nubiru 2,0 16V NGK typ nevím přesně 207,- /ks
Jinak uz jsem zde popisoval můj problém s termostatem, tak tady ho mají za 699,- i s domečkem (v plastu) V Krči ho mají za 1892,- a to je sakra rozdíl.
To jde ne?
Jinak jsem pro informaci vysondoval ostatní věci:
Fitry Fram benzín 263,- 195,- (Krč)
olej 70,-
vzduch 474,- Tady asi bude lepší použít Autofdíly Krč
tady stoji jen 195,-
Svíčky pro Nubiru 2,0 16V NGK typ nevím přesně 207,- /ks
Jinak uz jsem zde popisoval můj problém s termostatem, tak tady ho mají za 699,- i s domečkem (v plastu) V Krči ho mají za 1892,- a to je sakra rozdíl.
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4, Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
moc sa nespoliehaj na ten predlzeny interval,radsej to vymen tak ako mas v servisnej knizkeBrainman píše:daval jsem tam Repsol Injection 10w-40 a stal asi 165 Kc/lt + ma prodlouzenou dobu vymeny. Ja davam Repsol i do motorkygoror píše:ale jasne ze robis dobre,
kolko ta vyjde ten tvoj olej?
Espero 1,5 16v 74kw DOHC,tmavo modra met.,kridlo, folie, elektrony 7*15 Bravury 195/50R15 ET 27,
sportovy filter+vyfuk,chiptuning,podvozok gsi+kayaba
sportovy filter+vyfuk,chiptuning,podvozok gsi+kayaba
- Brainman
- Kontaktovat uživatele:
Ani jsem na to nepomyslel , se na na to spolehatgoror píše:moc sa nespoliehaj na ten predlzeny interval,radsej to vymen tak ako mas v servisnej knizkeBrainman píše:daval jsem tam Repsol Injection 10w-40 a stal asi 165 Kc/lt + ma prodlouzenou dobu vymeny. Ja davam Repsol i do motorkygoror píše:ale jasne ze robis dobre,
kolko ta vyjde ten tvoj olej?
No koukam že davate polosyn do 16v.nevim jestli je to dobře nebo špatně ale plna syn lepe rozpouští usazeniny v motoru.tím je motor cistší a lepe mazaný.Ale do stareho motoru který na něj nejezdil se se to nedoporučuje.To je muj nazor a zkušenost.Dělejte jak myslíte.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Simson s 51
Myslel jsem, že hlavní je dodržet specifikaci SH a pak viskozitu. Polosyntetika taky udrží motor v čistém stavu, nebo ne??? Neměla by se dávat do starejch motorů, co ji nikdy nepoznaly, ale plná nebo polo je skoro to samý. Nejezdím soutěže! Co na to odborníci??? Nejdou mi smajlíci!!!!
- Brainman
- Kontaktovat uživatele:
ja myslim ze to nejhlavnejsi je dodrzovat doporucene naplne od vyrobcu, ja si takhe zkur*il prevodovku na Raceru. Nalil jsem tam drahej prevodovej olej samo z vyssi vyskozitou ( aby to bylo tissi) a znicil jsem ty jehlovy loziska u ospalikx píše:No koukam že davate polosyn do 16v.nevim jestli je to dobře nebo špatně ale plna syn lepe rozpouští usazeniny v motoru.tím je motor cistší a lepe mazaný.Ale do stareho motoru který na něj nejezdil se se to nedoporučuje.To je muj nazor a zkušenost.Dělejte jak myslíte.
No plosyn není skoro stejna jako plná.je tam rozdil asi jako meyi mineralem a polosyn.Ano taky polosyn rozpouští ty sra.ky ale méně.Viděl jsem par motorů s polosyn a měly KO vačku-ucpanou.Ale je zas pravda že nejezdili uplně pravidelně na výmenu,Resp 1 za 18 mes.Takže si nejsem prostě jist jestli je to dobrý.S tou převodovkou je to možný.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Simson s 51
Simson s 51
Nejsem si jistej, jestli v roce 1998 byl k dispozici plně syntetickej olej a jestli také byl předepsán pro Nubiru. V příručce je toto API SH grade nebo ACEA A1/A2/A3 s viskozitou 5W-30, 10W-30, 10W-40 Výkonostní parametr SH splňují i plně minerální oleje, a Parametr hodnocení ACEA A1,A2,A3 taky v podstatě každý olej přičemž A1 = fuel economy, A2 = střední vlastnosti,palikx píše:No plosyn není skoro stejna jako plná.je tam rozdil asi jako meyi mineralem a polosyn.Ano taky polosyn rozpouští ty sra.ky ale méně.Viděl jsem par motorů s polosyn a měly KO vačku-ucpanou.Ale je zas pravda že nejezdili uplně pravidelně na výmenu,Resp 1 za 18 mes.Takže si nejsem prostě jist jestli je to dobrý.S tou převodovkou je to možný.
A3= vysoké vlastnosti, tím nechci říkat všem aby do Nubiry lili Mogul!!!
Dnes jsem byl v autorizovan servisu daewoo kupovat nejake dily, tak jsem se zeptal jak je to podle vyrobce s tim olejem do nubiry 2,0 16V....
rekli mi ze kdyz koupis nove auto tak je tam 5W-40 (plna syntetika) a ze pri garancnich prohlidkach a servisu liji do nubir VYHRADNE JEN A POUZE plnou syntetiku 5W-40 a doporucili mi olej "Mobil S 5W-40" (cena je priblizne 1000,-Kč za 4litrovy kanystr)
rekli mi ze kdyz koupis nove auto tak je tam 5W-40 (plna syntetika) a ze pri garancnich prohlidkach a servisu liji do nubir VYHRADNE JEN A POUZE plnou syntetiku 5W-40 a doporucili mi olej "Mobil S 5W-40" (cena je priblizne 1000,-Kč za 4litrovy kanystr)
PECA
Daewoo Nubira II Kombi r.v. 2001 CDX 2,0 16V troška tuningu a hudby
Fiat Punto 1,7TD 3dver. r.v. 1994 žádný tuning a hóóóódně hudby
Honda VFR 800 r.v.1999 miláček, troska tuningu, výfuk pod sedlem atd...
Daewoo Nubira II Kombi r.v. 2001 CDX 2,0 16V troška tuningu a hudby
Fiat Punto 1,7TD 3dver. r.v. 1994 žádný tuning a hóóóódně hudby
Honda VFR 800 r.v.1999 miláček, troska tuningu, výfuk pod sedlem atd...